کوچینگ چیست؟
یک دانش میانرشتهای روانشناسی و مدیریت است. یک کوچ با برگزاری جلسه و گفتگوی کوچینگ محور با مراجع در عین صمیمیت، حفظ محرمانگی، همدلی، او را با باورهای مانع و یا تواناییهای بالقوه خود روبهرو میکند. با کسب این مهارت یا با کمک گرفتن از این مهارت، میتوانید نسبت به نقاط قوت و قابلبهبود خود آگاهی پیدا کرده و بتوانید بهترین خود شوید.

تاریخچه کوچینگ
کوچینگ به معنای راهنما و همراه اولین بار در سال ۱۸۳۰ برای یکی از اساتید دانشگاه به کار برده شد که دانشجویان را برای آماده شدن برای آزمون کوچ کرد. کوچینگ همین است؛ بعدازآن این واژه بیشتر در ورزش استفاده شد؛ اما امروزه به تعداد مسائلی که افراد با آنها مواجه هستند، کوچینگ حضور پررنگ و فعالی دارد.
کوچینگ رشته جدید علمی نیست که به یک باره و ناگهانی به وجود آمده باشد. با این حال ظهور کوچینگ در دهه اخیر بوده است که واقعا می توان مفهوم ” کوچینگ ” را در زمینه تجارت و کسب و کار و خارج از محیط ورزشی یا گود مسابقات دید. پیش از ابداع واژه کوچینگ، افراد فعال در این عرصه برای اشاره به خودشان از عناوینی نظیر ” مربیگری “، مشاور، راهنما و گاهی از واژه دستیار استفاده می کردند
حوزه کوچینگ به مفهوم امروزی آن در اواسط سال ۱۹۸۰ میلادی توسط توماس لئونارد (Thomas Leonard) در ایالات متحده آمریکا ایجاد شد. چند کوچ حرفه ای، درسال ۱۹۹۵، ICF را به عنوان موسسه ای غیرانتفاعی پایه گذاری کردند تا ” کوچ ” های همکار با پشتیبانی از یکدیگر این حرفه را توسعه دهند.
سه سال بعد در حالی که ICF فهرستی از صلاحیت های اساسی و ضوابط اخلاقی مرتبط، استانداردی را در زمینه کوچینگ به وجود آورد.

حوزههای فعالیت کوچینگ
حوزههای فعالیت کوچینگ بسیار گسترده و متنوع است. کوچینگ حوزه سلامت، کوچینگ زندگی و روابط زناشویی، کوچینگ کسبوکار، کوچینگ رهبران و مدیران اجرایی، کوچینگ تیمی و … . کوچینگ به تحصیلات، سن و جنسیت محدود نیست و هرکسی میتواند از آن بهرهمند شود. بهطورکلی، با پیشرفت کوچینگ و شناخت هر چه بیشتر آن توسط افراد و یا سازمانها، حوزه عملکرد آن روز به روز در حال افزایش است و به مهارتی کاربردی در شاخههای مختلف بدل میشود. با این تفاسیر، این حوزه محدودیتی از نظر پست و مشاغل مختلف ندارد و همه افراد در هر زمینهای میتوانند یک کوچ برای خود انتخاب نمایند و از مزایای آن برخوردار گردند.
چه زمانی جلسه کوچینگ برای افراد موردنیاز است؟
اگر فردی احساس کرد این موارد در او وجود دارد به جلسه کوچینگ نیاز خواهد داشت:
- نمیتواند به وظایفش عمل کند.
- قادر به برنامهریزی نیست.
- در برقراری ارتباط دچار مشکل شده است.
- نمیتواند مسیریابی کند.
- قادر به هدفگذاری نیست.
- بهرهوری ندارد.
- اعتمادبهنفس ندارد و روحیهاش تضعیف شده باشد.
- مدیریت زمان و مدیریت خود ندارد.
- خود را لایق تحسین و تمجید نمیبیند.
- و … .
جلسات کوچینگ
جلسات کوچینگ در راستای هدفی مشخص است. مراجع در طول جلسات کوچینگ در راستای اهداف تعیین شده، متوجه استعدادها و توانمندی های فردی و یا حرفه ای خود می شود و درجهت افزایش و به حداکثر رساندن آن تلاش می کند. به زبانی ساده، کوچینگ شکاف بین آنچه که فرد در حال حاضر فکر می کند که هست و آنچه که می تواند باشد را کم می کند. کوچینگ به مراجع کمک می کند تا شکاف بین توانایی و عملکردش در راستای هدف تعیین شده کاهش یابد.
میتوان به اختصار گفت کوچینگ یک مهارت بین رشته ای است که از تلفیق رشته های مدیریت، روانشناسی، جامعه شناسی، فلسفه ، هستی شناسی، علم اعصاب و دیگر رشته هایی که به نحوی با کمک به انسانها برای پرورش خود، ارتباط با دیگران، کسب بهتر اهداف و افزایش ذخیرهٔ عظیم دانش بشری کمک میکنند، به وجود میآید. تمرکز کوچ بر این است که افراد کجا هستند و دقیقاً چه کاری میخواهند انجام دهند تا کمک کند به آنچه در آینده میخواهند، دست یابند. می توان گفت مهمترین نکته مد نظر در کوچینگ، ایجاد تغییرات مثبت و اصلاح و بهبود وضعیت زندگی است.
نوشته های تازه
سفر کوچ
