ریسکپذیری به عمل یا واقعیتی که با عدم اطمینان ، آگاهی و با خطر همراه است، گفته میشود؛ که در طول رسیدن به هدف مورد نظر با آن همراه خواهد بود. همه ما در تمام لحظات زندگی و تصمیمهای مهم زندگی خود، با ریسک کردن روبرو هستیم و بارها دچار تردید شدهایم. ریسک کردن استرسآور و ترسناک به نظر میرسد. به خصوص زمانی که شرایط غیر قابل پیش بینی باشد و در وضعیت فعلی به ثبات در وضعیت خاصی رسیده باشیم.
چکیده مطالب
عوامل موثر در تقویت روحیه ریسک پذیری
همانطور که گفتیم ریسکپذیری به عمل یا واقعیتی که با عدم اطمینان ، آگاهی و با خطر همراه است، گفته میشود. حال یکی از مهمترین عوامل در ریسک پذیری تغییر است .ایجاد تغییر در زندگی برای هر فردی کاری آسان نمی باشد. بسیاری از افراد ممکن است در یک نقطه امن از زندگی خود باشند و همان مسیری را ادامه دهند که همه اطرافیان به سمت آن می روند. در حالی که افراد ریسک پذیر و موفق از تغییر کردن و ایجاد تغییر در زندگی نمی ترسند و بیشتر آنها با تغییر نگرش خود به زندگی موفق بوده اند.پ
تغییر از آن جهت یک ریسک می باشد که ممکن است فرد مسیری ناشناخته را در زندگی انتخاب کند و چیزی که ناشناخته باشد می تواند در خیلی از افراد دلهره آور باشد. ولی مهمترین نقطه برای ریسک پذیری آگاهی و شناخت در مسیر می باشد
اهمیت ریسکپذیری
ریسک پذیری وجه تمایز تفاوت افراد عادی با افراد موفق است. افراد ریسکپذیر بیشتر از سایرین برای موفقیت و تحقق شرایط بهتر، تلاش میکنند. افراد موفق برای رسیدن به تکامل ، رشد و موفقیت به دنبال چالش هستند چرا که چالش فرصتی برای عبور از آسایش فعلی است اما بدانید که آسایش از بین نمی رود، بلکه توسعه می یابد و همین امر نشان از قویتر شدن فرد دارد.
چگونه ریسک پذیر شویم؟
ریسک کردن یکی از مهم ترین عوامل موفقیت محسوب می شود . و هر کس می تواند با تمرین وتلاش روحیه ریسک پذیری را در خود تقویت کند این مهارت در بسیاری از مراحل زندگی میتواند مفید واقع شود به صورتی که در بسیاری از مواقع تبدیل به سکوی پرتاب به سمت موفقیت نیز میشود
-
هدف گذاری کنید
داشتن هدف باعث ایجاد انگیزه و نیروی کافی می شود . باید یک هدف برای خود در نظر بگیرید لازم است که اهداف کاملاً شفاف باشد سپس آنها را به بخش های کوچکتری تقسیم کنید
با داشتن هدف در طول مسیر و مشکلات آن به هدف خود فکر میکنید و همین امر سبب می شود تا بر ترس هایتان غلبه کنید ، در صورتی که از قبل بدانید که راه شما در رسیدن به هدفتان چیست، شکست خود را می پذیرید و ریسک پذیری به شما کمک می کند تا از این مرحله عبور کنید. این جاست که شکست ها به پله های موفقیت تبدیل می شوند و شما از اینکه خطرهایی را پذیرفته اید، خشنود خواهید بود .
یکی از دلایل مهم کاهش ریسک پذیری ، ترس است . برای رسیدن به موفقیت ترس را باید کنار گذاشت چرا که ترس یک مانع بزرگ برای پیشرفت است.
تنها راه غلبه بر ترس، روبهرو شدن با آن است. چرا که ترس در اصل واقعیت ندارد. ترس زاییده ذهن شماست. اتفاقاتی که ذهن در درون خود مجسم میکند و اکثر آنها را به خودی خود واقعیت ندارند پس برای ریسکپذیر شدن نیز باید ترس را کنار بگذارید، تا استرس کاهش یابد و بتوانید وارد عمل شوید. اگر زندگیتان را با ترسها و تعویق انداختن جلو ببرید هیچوقت به اهداف خود نمیرسید. و همیشه در آینده حسرت گذشته و فرصتهای از دست رفته را خواهید خورد. پس برای پیشرفت در کارهای خود عذر و بهانهای نیاورید و زمان را از دست ندهید
-
اعتماد به نفس خودتان را افزایش دهید
یکی از دلایل عدم وجود ریسکپذیری در برخی افراد، کمبود اعتماد به نفس است. پس برای افزایش قدرت ریسکپذیری خود، باید ابتدا اعتماد به نفس تان را پرورش دهید.
به موفقیتهای خود نگاهی بیندازید: از موفقیتهایی که تاکنون داشتهاید، برای خود لیست تهیه کرده و همراه خود داشته باشید و هرگاه احساس عدم اعتماد به نفس کردید، نگاهی به آن بیندازید.
-
انگیزه خود را بالا ببرید
با داشتن انگیزه و شوق می توان تمام ذهن خود را معطوف به هدف کرد که دیگر فرصتی به ما نمیدهد تا به موانع و ترسهایمان توجه کنیم. اگر در حالت عادی شروع به انجام دادن کاری کنید، ممکن است برایتان ترسناک باشد و تصور کنید نمیتوانید آن را انجام دهید؛ اما گاهی اوقات هم آن کار را در زمانی که شور و اشتیاق و انگیزه ای برای انجام آن دارید میتوانید راحت تر انجام دهید. از این رو برای انجام کاری که ریسکپذیری در آن اهمیت دارد انگیزه خود را بالا ببرید.
-
ذهنی خلاق داشته باشید
برای انجام یک کار روشی متفاوت را جایگزین روشی معمول کنید . این نگرش را در خود تقویت کنید که برای انجام هر کاری آن را میتوان به روی متفاوت تر انجام داد . این کار باعث ایجاد اعتماد به نفس و به مراتب قدرت ریسک پذیری شما را افزایش خواهد داد .
-
جایگزین کردن افکار منفی با افکار مثبت
تفکر منفی باعث میشود افراد تمایلی به ریسک پذیری نداشته باشند. تفکر منفی باعث میشود افراد درک درستی از وضعیت خود نداشته باشند. عموما افکار منفی به چالش کشیده نمیشوند، احتمال نادرست بودن آنها زیاد است. بنابراین اگر افکار منفی به سراغ شما آمد آن را به چالش بکشید تا از تاثیرات منفی آن جلوگیری کنید.
برای غلبه کردن بر افکار منفی با و جایگزین کردن آن با افکار مثبت ابتدا باید از افکار خود آگاهی داشته باشید. آگاهی از افکار فرآیندی است که بهوسیله آن میتوانید افکار خود را بررسی کنید و از چیزهایی که به ذهن شما میرسد آگاه باشید.