کوچینگ، شروعی تازه در زندگی

 

Coaching is a new beginning in life

 

آیا می دانید کوچینگ چیست؟

 

 اهمیت و مزایای آن را می دانید؟ آیا می دانید تمام رهبران ،افراد مشهور در هر رشته اعم از بازیگری تا ورزش و ….یک کوچ دارند؟ ایا می دانید کار یک کوچ چیست و چگونه به شما کمک می کند؟ کوچینگ یکی از رشته هایی است که درکشورهای صنعتی بسیار حائز اهمیت  می باشد. کلمه کوچینگ  که از کُوچ coach می آید به معنای مربی است.

 

 

کوچینگ برای شما چه کاری انجام می دهد؟!

 

کوچینگ علم و مهارتیست که شما و سازمان شما را با “خود واقعی” شما روبرو می کند تا با دیدن آن بفهمید که:
– واقعا موانع پیش رو برای توسعه شما چیست؟
– حال خوب شما چگونه حاصل می شود؟
– چه زنجیری به پای خود و یا سازمان شما گیر کرده است که اینگونه توان حرکت را از شما گرفته است؟
– برای رفع آن چه باید کرد؟
– چگونه “بهترین نسخه اختصاصی تعالی و شکوفایی” خود را بیابید؟

– آینه ای که در دستان کوچ شماست، با صراحت و شفافیت تمام به شما بازخورد خواهد داد که آیا هنوز هم لازم است هزینه های گزافی برای آموزش و مشاوره پرداخت کنید؟ یا آنچه می دانید برای شکوفایی شما کافیست؟ کوچینگ (Coaching)  بهترین شالوده  مفاهیم از مطالب مدیریت، روانشناسی، و فلسفه، ورزش را در هم می آمیزد و با آنکه آمیخته ای از دیگر نظامها را بکار می گیرد ولی بطور متمایز نظامیست در راه حمایت دیگران در ایجاد یک زندگی ایده ال.

فکر می‌کنی چه شخصی دربارۀ خودت می‌تواند اطلاع دقیقی داشته و راهنمایت باشد؟

  • آنکه رفتارهای انسان را مطالعه و شبیه‌سازی می‌کند؟
  • آنکه از روشی که خود رفته مطمئن است و آن را اختیار دیگران قرار می‌دهد؟
  • یا آنکه تجربه‌اش از شما بیشتر است؟

بهره بردن از تمامی مدل‌های بالا در شرایطی می‌تواند بهترین گزینه باشد، ولی:

  • هیچ‌کس غیر از خودت اطلاعات کافی از شما ندارد.
  • هیچ‌کس از عمق نیازت باخبر نیست.
  • هیچ‌کس مثل خودت از رویدادهای گذشته و حال مطلع نیست.

پس بااین‌حال به گمان شما چه کسی می‌تواند بهتر از خودت، به خودت کمک کند؟ به نظر من جواب هیچ‌کس است. فقط خودِ خودت می‌توانی بهترین گزینه برای جوابت باشی.

اما در شرایطی که کمترین شناخت را از خود و نیازهای خود داشته باشید، جستجو کردن مانند هر کار دیگر در ابتدا مشکل خواهد بود. شروع مسیر خودآگاهی مانند غارنوردی است. در ابتدا باید مسیر را بدون چراغ و از دروازۀ غار آغاز کنی و بدون آگاهی از مسیر و پستی بلندی‌های آن قدم برداری. چون دید کمی داری، سرعت حرکت هم آهسته خواهد بود ولی با هر بار سفر و کسب آگاهی از خودت، نور کوچکی در مسیر روشن می‌شود. پس از سفرهای مکرر درون‌گردی و شناخت از ابعاد غار و آشنایی با مسیر، مشعلی در دستانت خواهد بود که ادامۀ مسیر را پدیدار می‌کند. شاید بپرسید که چطور می‌شود از راه کسب آگاهی به مشکل خود توجه کنم؟ استفاده از مدل زیر میتواند در خودآگاهی فرد بسیار موثر باشد:

 

 

در این مدل فردی به‌عنوان «راهنما‌» (coach) سعی می‌کند با گوش دادن عمیق، مطرح کردن پرسش‌های سازنده و درک شرایط فرصتی را فراهم کند که دیدگاه جدیدی از موضوع یا مشکل نمایان شود.

 

 

 

راهنما کیست؟

 

شخصی که توانایی شنیدن عمیق دارد و بدون قضاوت گوش می‌دهد. راهنما هیچ‌وقت مسیر مشخصی را پیش روی شما نمی‌گذارد، بلکه شرایطی فراهم می‌کند که با توجه به آگاهی شخصی، مسیر را انتخاب کنید. در تمام این مدت راهنما به‌عنوان شخصی است که نظارت می‌کند و درنهایت مسئولیت انجام تصمیم با خودتان است. کوچ ها با مراجعین بر روی موضوعات مختلف اعم از مسائل حرفه ای تا موضوعات خصوصی و روحی روانی کار می کنند. یک کوچ، یک همکار خوب، یک مشاور، یک مشوق، یک همراه مطمئن، یک وجدان بیدار و یک حامی است. کوچینگ با هدف رسانیدن مراجع به یک زندگی رضایت بخش، کوچ و مراجع کننده را وارد گفتگو می کند. به مراجع کمک می شود که هر آنچه را برایش مهم است مشخص کند و ارزش آن را روشن نماید. با راهنمایی مراجع، کوچ مراجع را در تعیین اهداف ارزشمند و دستیابی به آنها یاری می کند از طریق همکاری، کوچ، مراجع را در رسیدن به این اهداف حمایت می کند.

یک کوچ در طول روند کوچینگ می تواند کمکهای زیادی به مراجع کننده خود بنماید از آن جمله:

  • پاسخ سوالها را در درون خود او جستجو کند.
  • ارزش ها را مشخص و واضح کند.
  • همکاری در ایجاد برنامه ای برای رسانیدن فرد به خواسته های واقعی اش می نماید.
  • ایده های جدید مراجع را ارزیابی می کند.
  • مراجع را در اتخاذ تصمیمات انقلابی که زندگی اش را تغییر می دهد حمایت می کند.
  • او را در موقعیت های چالش برانگیزی قرار دهد تا چشم انداز خود را گسترش داده و فراتر از محدودیت های ذهنی اش را نیز مشاهد نماید.
  • او را هدایت نماید.
  • او را تحسین کند.
  • او را تشویق کند.
  • یک منبع اطلاعاتی برای او باشد.

 

 

امروزه کوچینگ بهترین روش برای اجرای برنامه ها و اهداف  و گرفتن بازخورد از عملکرد خودمان در طول مسیر ،بازنگری ها و حصول اطمینان از بودن در مسیر درست رسیدن به اهداف می باشد.

 

 

منبع:   تعداد بازدید : ۳۷۵ نوشته شده توسط: حبیبه بهرامی کیا

 

این مقاله توانسته چقدر به شما کمک کند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *