کوچینگ کارآفرینی در دنیای رقابتی

 

از جمله خدماتی است که طی پنج سال اخیر به سرعت جای خود را در میان کارآفرینان، مدیران و رهبران سازمانی باز کرد و امروزه به ضرورت تبدیل شده است...

 

 

کوچینگ کارآفرینی

 

از جمله خدماتی است که طی پنج سال اخیر به سرعت جای خود را در میان کارآفرینان، مدیران و رهبران سازمانی باز کرد و امروزه به ضرورت تبدیل شده است. چه جوانی جویای نام باشید که می‌خواهد استارتاپ یا کسب و کاری اینترنتی راه‌اندازی کند یا مدیری میانسال باشید که می‌خواهد کسب و کار چندین ساله‌اش را به سلامت در امواج متلاطم دنیای تجارت به پیش ببرد، حضور کوچ در کنار شما و بهره‌گیری از خدمات کوچینگ کارآفرینی برایتان بسیار کمک‌کننده و مفید خواهد بود.

جان سی مکسول استاد رهبری و رشد و توسعهٔ فردی در کتاب «۲۱ قانون انکارناپذیر رهبری» از قانونی به عنوان «قانون درپوش» صحبت می‌کند و می‌گوید: «رهبران سازمان‌ها همچون درپوشی عمل می‌کنند که سقف رشد کسب‌وکارشان را تعیین می‌کنند. به بیان دیگر، هر کسب‌وکار تا جایی رشد خواهد کرد که رهبر آن کسب‌وکار بتواند خودش را رشد بدهد». کوچ کارآفرینی به شخص کارآفرین کمک می‌کند تا از قانون درپوش به نفع خودش استفاده کند؛ یعنی با رشد توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خودش، کسب‌وکار موفق‌تری را خلق کند. از این رو کوچینگ کارآفرینی فرایندی مشارکتی است که در آن  کوچ حرفه‌ای در کنار شخص کارآفرین قرار می‌گیرد و به او کمک می‌کند، به اهداف شخصی و کاری‌اش برسد. 

کارآفرینان طوری تربیت شده‌اند که به تنهایی مسیرشان را طی کنند. آن‌ها سخت کار می‌کنند، از جان و دل مایه می‌گذارند و مصممند تا به فرد موفق خودساخته‌ای تبدیل شوند. بنابراین طبیعی است که از خودشان بپرسند برای چه به کسی در کنارشان نیاز دارند تا به آن‌ها بگوید چه کار کند و چه کار نکند؟ آیا اصلاً هدفشان از ورود به دنیای کارآفرینی این نبود که از شر آقابالاسر خلاص شوند؟ خب واقعیت این است که کوچ کارآفرینی کارش این نیست که به کارآفرین بگوید چه کار کند و چه کار نکند.

کلیت ماسک مدیرعامل شرکت اینفیوژن‌سافت (Infusionsoft) از طرفداران پر و پاقرص کوچینگ کارآفرینی است و خودش از جمله افرادی است که سال‌ها حضور یک کوچ فردی را در کنارش داشته است. او در مقاله‌‌ای به «نام چرا هر کارآفرینی به کوچ نیاز دارد؟» که برای مجله آی‌ان‌اس (Inc) نوشته است می‌گوید:

 

«مربیان ارزش‌های زیادی برای صاحبان کسب‌وکارهای کوچک ایجاد می‌کنند. آن‌ها نقاط قوت و ضعف کارآفرین را به خوبی شناسایی می‌کنند، دیدگاه‌هایی عینی و بی‌طرفانه در اختیارش می‌گذارند و او را در قبال دستیابی به اهدافش پاسخگو نگه می‌داند».

 

 

آیا عبور از یک دیوار بتونی عظیم امکان‌پذیر است؟؟؟

 

 

ماسک سه دلیل مهمی که باعث می‌شود هر کارآفرین به یک کوچ نیاز داشته باشید اینگونه برمی‌شمرد:

۱) رشد فردی کارآفرین: کمک گرفتن چیزی نیست که به خاطرش خجالت بکشید. کوچ به شما کمک می‌کند تا روی توانمندی‌های ذهنی و ویژگی‌های شخصیتی خودتان کار کنید و به فرد یکپارچه‌تر و مؤثرتری تبدیل شوید. هر چقدر بتوانید خودتان را بیشتر رشد بدهید، احتمال رشد کسب‌وکارتان را نیز افزایش داده‌اید. با کمک گرفتن از خدمات کوچینگ کارآفرینی، هوشمندانه‌تر کار خواهید کرد.

۲) صرفه‌جویی در وقت کارآفرین: شما وقت و امکانش را ندارید تا در همه حوزه‌های کسب و کار و جزئیات آن سرآمد شوید. به عنوان کارآفرین وظیفه مهمتر شما متمرکز ماندن بر اهداف کلان کسب و کار و استفاده بهینه از زمان است. یک کوچ حرفه‌ای به شما کمک خواهد کرد این وظیفه مهم را به درستی انجام بدهید و زمانتان را صرف امور کم‌اهمیت نکنید.

۳) استفاده از خاصیت اهرمی کوچینگ: توان ذهنی شما به عنوان یک فرد با محدودیت‌هایی مواجه است. اما وقتی کوچ در کنارتان قرار می‌گیرد کمکتان می‌کند قوی‌ترین توانمندی‌هایتان را صرف انجام مهم‌ترین کارها کنید. اینطوری مانند فردی که اهرمی زیر سنگ بزرگی قرار داده‌است، دارای توان ذهنی چندبرابری خواهید شد.

 

بسیاری از افراد تصور می‌کنند دلیل اصلی شکست کارآفرینان کمبود دانش یا مهارت در حوزه‌های تخصصی همچون فروش، بازاریابی، منابع انسانی و مدیریت مالی است. البته که تمامی این حوزه‌ها مهمند و در موفقیت کسب‌وکارها تعیین‌کننده‌اند؛ اما پژوهش‌ها ثابت کرده‌اند دلیل اصلی شکست کارآفرینان نه کمبود دانش یا مهارت در حوزه‌های تخصصی کسب‌وکار بلکه ناتوانی آن‌ها در رشد دادن خودشان به عنوان رهبر سازمان است (قانون درپوش را به یاد بیاورید). اینجا همانجایی است که نقش خدمات کوچینگ کارآفرینی پررنگ می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *