کوچینگ، نجات دهنده شما در زندگی مشترک

کوچینگ، نجات دهنده شما در زندگی مشترک
خانه » مقالات فراکوچ » مهارت های کوچینگ » کوچینگ، نجات دهنده شما در زندگی مشترک

خانواده مهمترین و کوچکترین سازمان جامعه است. برای تشکیل خانواده هر دو طرف، یعنی زن و مرد آزادی مطلق خود را از دست می دهد. طبق تحقیقاتِ ایالات متحده میتوان پیش بینی کرد که در آینده ای نه چندان دور در ساختار اجتماعی خانواده تغییرات قابل توجهی رخ خواهد داد.

همچنین طلاق و تاثیرات آن از مهمترین مسائل در خصوص خانواده است. طبق مطالعات ۴۱ درصد از فرزندانی که والدین آنها از هم جدا شده اند، دارای ترس و عزت نفس پایینی هستند و در رفتار یا عملکرد تحصیلی خود مشکلات عدیده ای دارند.

 

ازدواج و تشکیل خانواده از ۵ مرحله اصلی تشکیل شده است:

  1. مرحله اول: مرکزی

    چرخه روابط در این مرحله آغاز می شود و شما و فرد مقابل با کسی در رابطه نیستید و در این مرحله خود را در خصوص عشق ها و روابط گذشته التیام می دهید.

  2. مرحله دوم: کاوش

    در این مرحله شما فکر می کنید که دوباره درگیر یک رابطه شوید. شروع به فعالیت دوستانه می کنید و راه را برای تجربیات جدید آماده می شود اما شخص خاصی در زندگی شما نیست. در این مرحله ممکن است با طیف زیادی از افراد آشنا شوید.

  3. مرحله سوم: اتصال

    این مرحله با شروع رابطه جدید آغاز می شود. تمرکز هر فرد در روی شخص جدید است و کاوش در خصوص آنها تغییر می کند.

  4. مرحله چهارم: دوست داشتن

    شما به شناسایی و از بین بردن موانع در خصوص رابطه تان مشغول هستید و تلاش می کنید تا صمیمیت و طول عمر رابطه کوتاه خود را تقویت کنید.

  5. مرحله پنجم:  یکی شدن

    در این مرحله شما و محبوب زندگیتان آماده پذیرش تعهد هستید تا زندگی مشترک را بسازید و کم کم تصمیم می گیرید با هم زندگی کنید. شما باید بدانید چگونه با او همکاری کنید که رابطه تان پایدار و پر از صلح و نشاط باشد.

مراحل ازدواج و شکل گیری علاقه

 

“فیلیپ ون مونچینگ” در کتاب خود می نویسد:

برای موفقیت در روابط باید ۵ مرحله راه طی کرد: جذب، ماه عسل، واقعیت، تعهد و در نهایت ازدواج.

در مرحله جذب، ناخودآگاهِ شما کلیدی ترین نقش را دارد. ممکن است فکر کنید که فقط با کسی ملاقات و کمی صحبت کرده اید اما ناخودآگاه شما، اطلاعات زیادی را از وی جذب کرده است.

در مرحله ماه عسل که دومین مرحله از هرگونه رابطه ای است، میتوان گفت مرحله ی اصلی است، چرا که شما یک شروع را ایجاد می کنید و امیدوارید که شما را به سرانجام برساند. در این مرحله شما به گذشته خود توجه زیادی می کنید و به چیزهایی فکر می کنید که در دوران جوانی در شما رشد کرده است.

مرحله واقعیت در دو مرحله رخ می دهد. در مرحله اول برای اولین بار به خود می گویید:‌ چیزی در خصوص این شخص وجود دارد که من از آن اطمینان ندارم. ممکن است شما شیوه خندیدن او یا معاشرت با دوستانش را دوست نداشته باشید. این دقیقا اولین چیزی است که دیوار ایده الی را که ساخته بودید دچار تزلزل می کند.

مرحله دوم وقتی است که برای اولین بار از خودتان می پرسید: آیا می توانم با این شخص کنار بیایم؟ آیا واقعا برای کنار آمدن با او توانایی دارم؟

اگر از مرحله واقعیت، تصمیم مصممی گرفتید، باید به مرحله تعهد بروید. این زمانی است که شما می دانید این همان فردی است که من می خواهم در حال حاضر همه چیز و همه کس دیگری را از دست بدهم.

در این مرحله به تمام انتظاراتی که دارید و یا ممکن است از شما داشته باشد باید به طور کامل فکر کنید تا رابطه به ازدواج برسد.

مرحله ازدواج از بسیاری از جهات نگران کننده ترین مرحله از رابطه است، زیرا آنچه اتفاق می افتد باعث می شود که شما از گذشته خود فاصله گرفته و تبدیل به فردی جدید شوید. ازدواج رابطه ای است که در آن شخص دیگری را به طور کامل می بینید.

 

تفاوت های اصلی در زوج ها

زنان و مردان دنیای کاملا متفاوتی دارند که در ادامه به آنها می پردازیم:

تفاوت های ذهنی یا عاطفی

زنان بیشتر از مردان تمایل دارند که شخصیتی واحد داشته باشند و احساسات و علاقه عمیق تری را نسبت به مردم دارا هستند. در طرف مقابل مردان بیشتر تمایل دارند که از طریق کارهای چالشی و نتیجه دار مورد توجه واقع شوند و برای کسب سلطه بجنگند مثل علاقه وافر آنها به ورزش هایی چون فوتبال و بوکس.

مردان در ایجاد ارتباط صمیمی و عمیق (چه رابطه معنوی با خداوند و چه رابطه با دیگران) تمایل و دانش کمتری نسبت به زنان دارند.
در همین راستا می توان گفت طبق تحقیقات زنان بیشتر تمایل دارند که کتاب مربوط به ازدواج را خریداری کنند و علاقه اولیه را نسبت به خداوند و حضور در مکان های مذهبی را دارا هستند.

به دلیل هویت عاطفی زنان، آنها زمان بیشتری برای تغییر را نیاز دارند که این بر روابط او تاثیر می گذارد. یک مرد می تواند تمام زوایای منطقی یک تغییر را بررسی کند.

تفاوت های جسمی و فیزیکی

دکتر “پل پنو” از بنیانگذاران موسسه روابط خانوادگی آمریکایی در لس آنجلس، سال های پر بار خود را به تحقیق در خصوص تفاوت های بیولوژیکی بین زنان و مردان اختصاص داد. برخی از یافته های او در زیر آمده است:

  • به دلیل آرایش بی نظیر کروموزم ها، زنان دارای نشاط بیشتری هستند.

  • زنان و مردان در ساختار اسکلتی خود متفاوت هستند.
  • زنان کلیه، کبد، معده و آپاندیس های بزرگتری نسبت به مردان دارند اما ریه های آنان کوچکتر است.
  • زنان دارای چند کارکرد مهم و منحصر به فرد هستند: قاعدگی، بارداری، شیردهی.
  • تیرویید زنان بزرگتر و فعال تر است و بیشتر مستعد گواتر هستند.
  • خون زنان حاوی آب بیشتر و ۲۰ درصد گلبول قرمز است. از آنجایی که گلبول های قرمز اکسیژن را به سلول های بدن می رسانند، زنان بیشتر مستعد ضعف هستند.
  • مردان ۵۰ درصد استحکام بیشتری نسبت به زنان دارند.
  • زنان درجه حرارت بالاتر را بیشتر از مردان تحمل می کنند.

تفاوت های جنسی

گرایشات جنسی زنان به چرخه قاعدگی آنان مرتبط است و این در حالی است که این چرخه برای مردان نسبتا پایدار و ثابت است.
هورمون های تسترون از عوامل اصلی تحریک هستند. زنان با کلمات عاشقانه و لمس کردن تحریک شده و مردان بدون مقدمات کمی می توانند رابطه جنسی را برقرار کنند و زنان نیاز به ساعت ها آماده سازی عاطفی دارند. مردان عموما آگاهی غریزی نسبت به اینگه چه رابطه ای باید داشته باشند، ندارند.

او نمی داند که همسر خود را چگونه تشویق کرده یا دوست داشته باشد و یا چگونه رفتار کند تا نیازهای عمیق او را برطرف کند. از انجایی که مرد درک درستی از طریق شهود به دست نیاورده است، باید صرفا به دانش و مهارت هایی که قبل از ازدواج به دست آورده است، اعتماد کند.

متاسفانه سیستم آموزشی ما نیاز به یک برنامه آموزشی کامل و جامع برای زنان و مردان دارد.

تفاوت های زوجین در زندگی مشترک

 

فرایند کوچینگ برای زوج ها: شرکای زندگی

  • مخاطب هدف: برنامه کوچینگ برای دو نوع گروه از زوج های فراهم شده است:

 الف) افرادی که به تازگی متاهل شده اند: یعنی آن دسته از افرادی که به تازگی زندگی را در کنار هم آغاز کرده اند تا زندگی و روزهای خود را با هم به اشتراک بگذارند.
 ب) زوج های تشکیل یافته: آن دسته از افرادی که زندگی مشترک خود را در گذشته شروع کرده اند.

کاربرد این فرایند کوچینگ وابسته به جنبه های مستقلی است:

  • زوج ها با یا بدون فرزند
  • جنسیت شریک زندگی
  • محل اقامت زوج : مستقل یا با افراد دیگر، اقوام یا خیر
  • مناطق اصلی عمل
  • مدیریت امور مالی و دارایی
  • زندگی جنسی
  • روابط با خانواده شریک زندگی
  • سیاست ها فرزند پروری

 

برنامه و فرایند کوچینگ زوجین به عنوان ایجاد توافق بین طرفین که هدف اصلی نیز همین می باشد، با چهار موضوع حیاتی درگیر است:

  1. مدیریت دارایی

    مدیریت دارایی، مدیریت پول را در قدم اول برای زن و مرد محقق می کند. زن و مرد باید درباره نحوه هزینه ها،  پس انداز، سرمایه گذاری و غیره به توافق برسند.

  2. زندگی جنسی

    بسیاری از اوقات، نارضایتی جنسی باعث خیانت یک طرف یا هر دو شریک زندگی می شود. این امر به این دلیل است که گفتگوی صریح و آشکار در خصوص این موضوعات آسان نیست و این فکر وجود دارد که باعث ایجاد بی اعتمادی می شود.
    تشریح محدودیت ها و دامنه ها و همچنین کندوکاو در محدوده نقاط مشترک زوجین برای حفظ زندگی زوجین بسیار تاثیر گذار است و از مراحل اصلی کوچینگ به شمار می رود.

  3. روابط با خانواده شریک زندگی

    در این محدوده ما سعی می کنیم با همه افراد خانواده طرف مقابل رابطه خوبی را برقرار کرده و به دنبال تنش های ذاتی نزدیکی بیش از حد نباشیم.

  4. سیاست های فرزند پروری

    مسئله کودکان با برنامه ریزی برای خانواده شروع می شود. بعد از تولد فرزندان تجزیه و تحلیل درباره موضوعاتی مثل کنترل و اجازه گرفتن فرزندان نمود پیدا می کند. این فرایند کوچینگ بر این فرضیه بنا شده است که موضوعات را به صورت کاملا واضح روشن کنیم تا بعدا از مشکلات پیش آمده پشیمان نشد.

فرایند کوچینگ برای زوجین چگونه است؟

جزییات فرایند کوچینگ برای زوجین

  1. فرایند کوچینگ در دو مرحله توسعه می یابد. مرحله اول شامل ۱۲جلسه است که برای هر شریک، سه جلسه تکی و ۶ جلسه به صورت مشترک برگزار می شود.
    در این مرحله باید برنامه های زندگی شخصی و زندگی مشترک افراد مدون شود. همچنین باید عادات، رسوم و سنن، پارادایم هاس شخصی بیان و تعیین گردد تا زندگی مشترک بر پایه تقویت قدرت فردی هر شریک اغاز شود.
  2. در مرحله دوم که به مدت یک ماه است ۴ جلسه با حضور زوج است، با هدف رسیدن به اهداف نشان گذاری شده در مرحله اول ادامه می یابد.

 

مزایا شرکت در فرایند کوچینگ زوجین چیست؟

  • سود و نفع اصلی فرایند کوچینگ برای زوجین به این صورت است که به توافق هایی دست پیدا می کنند که به پیشگیری از اختلاف نظرها و اختلافات احتمالی کمک می کند.
  • به همین ترتیب، فرایند کوچینگ به صرفه جویی وقت نیز کمک می کند تا روابط مشترک با دانش متقابل بین دو شخص آغاز شود. همچنین روند کوچینگ انگیزه و سکون افراد را به میزانی افزایش می دهند که احساس کنند محیط اعتماد به نفس مشترکی را خلق کرده و در عین حال تغییرات عاطفی و نیازهای آنان توسط فردی دیگر جبران می شود.
  • کوچینگ از طریق تقویت روابط، استحکامی در زندگی زناشویی ایجاد می کند که تاثیر چشمگیری در آینده خواهد داشت و باعث می شود اتفاقات گذشته کمرنگ شود.
  • در عین حال، در طی این فرایند توافقاتی در خصوص مهمترین موضوعات در زندگی مشترک صورت می گیرد و این توافقات باعث ایجاد اعتماد به نفس متقابل می شود.
  • از این رو زوجین مسیری را برای تحکیم روابط در اینده متصور می شوند. به عنوان کوچ، شما باید در موقعیت های اولیه تعهد قلبی برای انعطاف در فرایند کوچینگ ایجاد کنید تا هر فرد بتواند پارادایم های خود را تغییر دهد، نظرات دیگران را بپذیرد، اهداف مشترک را در نظر بگیرد و در نهایت به کوچ خود اعتماد کند.
  • واقعیت این است که دستاورهای مشترک برای زوجین رضایت بیشتری را در زمینه زندگی مشترک به ارمغان خواهد اورد و باعث سعادت شخصی و خانوادگی خواهد شد.
  • در آخر باید توجه داشت که روند کوچینگ برای زوجین نشان می دهد که کوچینگ یک ابزار عالی و حیاتی برای روابط شخصی و دو نفره است و این از بیشترین مواردی است که باید توسط افراد مورد استفاده قرار گیرد.

فرم درخواست مشاوره دوره آموزشی

مشاوره آموزشی رایگان

شما این فرصت را دارید، با تکمیل فرم زیر، قبل از انتخاب دوره آموزشی مناسب خود، از مشاوره رایگان کارشناسان آموزشی مجموعه فراکوچ استفاده نمائید.

4.4/5 - (5 امتیاز)

2 دیدگاه برای “کوچینگ، نجات دهنده شما در زندگی مشترک

  1. قاسم ابادی گفته:

    با توجه به تفاوت طرز تفکر زوجین واقعا همیشه نیاز به کوچینگ توی زندگی مشترک حس میشه

  2. محمدعلی گفته:

    ممنون بابت پرداختن به این مساله واقعا در زندگی پر استرس فعلی ما کوچینگ زوجین میتونه باعث بشه حداقل در زندگی مشترک آرامش رو تجربه کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2024 • تمامی حقوق وبسایت متعلق به آکادمی فراکوچ میباشد.