برنامه ریزی چیست؟ ۱۰ قدم ضروری برای برنامه ریزی + دانلود پلنر Planner

چگونه برنامه ریزی دقیقی داشته باشم؟
خانه » مقالات فراکوچ » مهارت های کوچینگ » برنامه ریزی چیست؟ ۱۰ قدم ضروری برای برنامه ریزی + دانلود پلنر Planner

مشغله های زندگی امروزی هر روزه بیشتر و بیشتر می شوند و در پایان روز اکثر ما احساس می کنیم که وقت کم آورده ایم و یا به قدر کافی عملکرد مفیدی نداشته ایم. برنامه روزانه بسیاری از ما با کارهای بیهوده ای پر شده است که در حقیقت فقط ما را از اهدافمان دور میکنند. اما آیا میتوان راه بهتری پیدا کرد؟

برنامه ریزی (planning) یکی از مهارت‌های کلیدی در مدیریت زندگی و کار است که به افراد کمک می‌کند تا به طور مؤثر و کارآمد به دستاوردهای خود برسند. این هنر، توانایی مدیریت زمان، تعیین اهداف و ترتیب‌بندی وظایف را شامل می‌شود. پس پیشنهاد می‌شود، اگر شما هم علاقه‌مندید تا با اصول برنامه ریزی مناسب و ئقیق روش‌های آن به بیان ساده آشنا شوید، این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید و تا انتها همراه فراکوچ باشید.

 

برنامه ریزی چیست؟

برنامه ریزی را می توان اینگونه تعریف کرد: “وقتی که ما از قبل در مورد آنچه باید در زمان مشخص، به روش معین و توسط فردی مشخص انجام شود فکر کنیم، در حقیقت برنامه ریزی کرده ایم.” به زبان ساده می توان گفت، برنامه ریزی پلی بین امروز و فردایی که میخواهیم به آن برسیم است.

به بیانی دیگر برنامه ریزی یعنی؛ تعیین از پیش اهداف و مسیر اقدامی که برای دستیابی به اهداف تعریف شده به طور مؤثر و کارآمد انجام می‌شود. در واقع برنامه ریزی یک فرایند فکری است که می‌تواند پاسخی برای سؤال‌های زیر باشد:

  • چه کاری باید انجام شود؛
  • چگونه باید انجام شود؛
  • چه زمانی انجام شود؛
  • و چه کسی باید آن را انجام دهد؛

البته فراموش نشود که این موضوع همچنین دارای اصولی است که به اصول برنامه ریزی شناخته می‌شود.

💥  پیشنهاد ویژه 💥

اگر واقعا به دنبال یادگیری مهارت هایی از این دست هستید پیشنهاد میدم با کوچینگ آشنا شوید تا مطالب تئوری را به عمل تبدیل کنید و از آن در زندگی و کارتان استفاده کنید.

آموزش رایگان -یاسر متحدین - فراکوچ

چرا باید برنامه ریزی داشته باشیم؟

شاید فکر کنید می توانید برای ده سال یا حتی پنج سال آینده زندگی خود برنامه ریزی کنید و انتظار داشته باشید که همه چیز همانطور که میخواستید پیش برود. اما این چنین نیست و به احتمال زیاد، زندگی آینده شما با آن چیزی که میخواستید فاصله خواهد داشت. این لزوماً خبر بدی نیست، اما نکته اینجاست که شما هرگز نمی دانید چه چیزی قرار است اتفاق بیافتد.

شاید بپرسید پس باید برنامه ریزی را فراموش کنم، چرا که احتمالاً به نتیجه مورد نیازم و یا خواسته ام نمیرسم؟ ابدا. برنامه ریزی میتواند شما را تغییر دهد تا از پتانسیل کامل خود استفاده کنید. برنامه ریزی برای پیشرفت در زندگی فردی و حرفه ای ضروری است. planning به ما کمک می کند تا به اهداف خود برسیم و از زمان و سایر منابع در دسترسمان به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم. در این قسمت ما به تفصیل سه علت اصلی اهمیت برنامه ریزی می پردازیم:

  1. الویت ها!

    در زندگی تمامی ما، الویت هایی وجود دارد که همه ما با توجه به این الویت ها تصمیمات مهمی را میگیریم. الویت های اول ما چیزهایی هستند که برای بسیار مهم اند، خانواده، دوستان، کار، فرزندان و یا هرآنچه ارزش مینامیم. در کنار این الویت ها، موارد کم اهمیت تر ولی ضروری مثل کارهایی که به طور منظم انجام می دهید وجود دارد، مانند رفت و آمد به محل کار، انجام وظایف، پاسخ دادن به ایمیل ها، خرید و …
    اگر برای زندگی خود برنامه ریزی نکنید، احتمالا درگیر زندگی روزمره خود میشوید و الویت های اصلی خود را فراموش میکنید. شاید در آخر به این نتیجه برسید که زندگی شما، پر از وظایف و فعالیت های بی پایان و خالی از ارزش است زیرا بخشهای مهم آن را جا انداخته اید.

  2. هدف

    شاید تصمیم گرفته باشید که بزرگ ترین فروشگاه اینترنتی را راه اندازی کنید یا شعبه جدیدی افتتاح کنید. هرچه که باشد، بدون برنامه ریزی نمی توانید به آن برسید.
    مارک ویکتور هنسن نیز می گوید: “وقتی هدف دارید، وقت برای منفی نگری ندارید.”
    با تعیین هدف و برنامه ریزی می توانید تمام انرژی خود را برای دستیابی به اهدافتان متمرکز کنید. اگر هدف قوی و نگرش مثبتی نسبت به زندگی و کار داشته باشید، می توانید به هر چیزی که فکر می کنید برسید. هدف گذاری از مهم ترین مراحل در برنامه ریزی نیز به شمار میرود.

  3. امنیت

    اگر برای زندگی خود را به درستی برنامه ریزی کنید، می توانید برای اتفاقات غیرمنتظره و یا خطرات احتمالی خود را آماده کنید.
    شاید بیمه بخش قابل توجهی از آن را پوشش دهد، اما شما باید چیزهای دیگری را تأمین کنید. شما باید شغلی را انتخاب کنید تا تعادلی بین کار و زندگی ایجاد کنید و بتوانید وقت خود را با خانواده خود بگذرانید و با آنها رابطه بهتر و قوی تری برقرار کنید.
    شما باید برای پیشرفت فردی وقت بگذارید تا به فرد بهتری تبدیل شوید. برای برقراری ارتباط با دوستان و داشتن یک زندگی اجتماعی سالم تلاش کنید. هنگامی که تمام تلاش های شما به نتیجه ای برسند، احساس امنیت خواهید کرد. احساس امنیت نگرانی های بی وقفه شما را کاهش میدهند، بنابراین می توانید بر روی بهره وری و پیشرفت خود تمرکز کنید.

 

اهمیت برنامه ریزی

 

۱۰ قدم برای برنامه ریزی بلند مدت و میان مدت

برای شروع برنامه ریزی به وسایل زیر نیاز دارید:

  1. خودکار (فقط خودکار!)
  2. دفتر و یا یک تکه برگه
  3. یک دوست نزدیک
  4. نوار چسب

 

قدم اول: از کجا شروع کنم؟

همه ما به دنبال چیزی بودیم و یا هستیم! همین که دارید این مقاله را میخوانید نشانه کاملا واضحی است که شما هم هدفی دارید. هدف ما باید چیزی باشد که واقعا و قلبا آن را بخواهیم. شما هم وقتی به هدف خود فکر میکنید تپش فلب خود را احساس میکنید؟

البته بدیهی است که ما گاهی اهدافی را برای دیگران مشخص میکنیم. اگر خواسته دیگران را جزو الویت های خود قرار میدهید امکان آن وجود دارد که اهداف خود را نیز بر همین مبنی تنظیم کرده باشید.

پس لطفا کمی وقت بگذارید و به خواسته خودتان فکر کنید. از خودتان بپرسید واقعا چه چیزی شما را خوشحال میکند؟ با صرف نظر از خواسته های دیگران، به خواسته های خود عمیقا فکر کنید.

قدم دوم: تصور کنید!

در این مرحله باید تصویر واضحی از هدف خود رسم کنید. مثلا به زمانی فکر کنید که به هدف خود رسیده اید. درباره هدف نهایی خود فکر کنید و هر آنچه که به ذهنتان می آید را روی برگه و یا دفترتان به تصویر بکشید. میتوانید جملات خود را با عباراتی مثل : (میخواهم..) و یا (میتوانم..) شروع کنید.

تصویر واقع گریانه را در ذهن خود ترسیم کنید و سپس آن را در دفترتان توصیف کنید. راستی جزییات را فراموش نکنید.

قدم سوم: به چرا ها پاسخ دهید!

دلیل این هدف چیست؟ اصلا چرا این هدف؟ چه چیزی درباره این هدف شما را هیجان زده میکند؟ به اصلی ترین سوال های چرایی پاسخ دهید و هر کدام از دلایل خود را در بخشی جداگانه بنویسید. این به شما کمک میکند تا دلیل خود را فراموش نکنید.

با خودتان روراست باشید، مثلا اگر جنبه مالی هدفی برای شما اهمیت زیادی دارد آن را بنویسید. صداقت از مهم ترین عوامل است پس بدون ترسی دلایل خود را بنویسید.

قدم چهارم: چگونه؟

خیال بافی زیباست و به افراد نیز احساس خوبی میدهد. همه ما برای حرکت در مسیر به این انرژی و احساس خوب نیاز داریم. اما اگر درباره چگونگی رسیدن به این اهداف فکر نکنیم تنها یک رویا پرداز باقی میمانیم.

حال که هدف خود و چرایی آن را درک کرده اید باید به چگونگی آن بپردازید. چگونه میتوانید آن را محقق کنید؟ چگونه میتوانید به آن نزدیک شوید؟ چه راه های احتمالی ای برای تحقق آن وجود دارد؟ آیا میتوانید از کمکی استفاده کنید؟

تمامی احتمالات و منابع ممکن را در نظر بگیرید و راه هایی برای عملی کردن این هدف بنویسید.

قدم پنجم: برنامه عملی با اقدامات مشخصی تنظیم کنید!

بعضی اوقات برخی از افراد در قدم چهارم اقدامات بزرگی را مطرح میکنند. برای مثال شاید فردی مهاجرت را برای تحقق اهدافش الزامی بداند اما مهاجرت به خودی خود فرآیند جداگانه ای دارد که اتفاقا بسیار هم زمان بر است! در این مرحله شما باید برنامه عملیاتی مشخصی را تنظیم کنید و در هر یک از مراحل این برنامه، اقدامات بخصوصی را تعیین کنید.

میتوانید هر چه قدر که این میخواهید این برنامه را طویل کنید و به ریز ترین جزییات بپردازید. حتی در برنامه های بلند مدت میتوانید اهداف کوتاه مدت دیگری را مشخص کنید و در مراحل برنامه خود جای دهید.

اگر نمیدانید تا چه حد باید به جزییات بپردازید و درباره نحوه برنامه ریزی گیج شده اید، فکر کنید میخواهید این برنامه را برای فرد دیگری بنویسید. بنابراین تا هرجایی که لازم است موضوع را باز کنید تا جای ابهامی باقی نماند.

قدم ششم: بازه زمانی برای آن مشخص کنید!

بسیار عالی! پیشرفت خوبی داشته اید. در قدم ششم برای برنامه ریزی شما به درک نسبتا خوبی از اهداف خود و نحوه دستیابی به آن ها رسیده اید.

در این مرحله باید بازه زمانی برای هر یک از اهداف مشخص کنید. اگر برای برنامه خود مهلتی مشخص نکنید شاید انگیزه کافی برای تلاش کردن رابه دست نیاورید. برای هر یک از اهداف خود بازه زمانی واقع گرایانه ای مشخص کنید. اگر بخواهید به خودتان فشار آورید شاید نتیجه عکس آن چیزی شود که انتظار داشتید و با دلسردی اهدافتان را فراموش کنید.

قدم هفتم: برنامه خود را در معرض دید قرار دهید!

در این مرحله میتوانید از نوار چسب استفاده کنید. آن را به بالا میز کار خود، در یخچال، در اتاق و یا روی آینه خود بچسبانید. فرقی ندارد کجا فقط باید در معرض دید خود قرار دهید تا هر روز آن را بتوانید ببینید.

قدم هشتم: با دوست و یا فرد نزدیکی صحبت کنید.

خانواده و دوستان میتوانند همراهان بسیار موثری باشند. آن ها میتوانند زمانی که شما انگیزه کافی ندارید به شما کمک کنند تا دوباره انرژی کافی برای حرکت در مسیر را به دست آورید. شاید حتی دوستان و اعضای خانواده شما شاید منابع و کسانی را بشناسند که شما به آن نیاز دارید.

قدم نهم: فرآیند پیشرفت خود را زیر نظر بگیرید.

اگر برای رسیدن به اهداف خود باید روزانه کارهایی را انجام دهید، بهتر است از چک لیست استفاده کنید. نباید فراموش کنید که شرایط دائما تغییر می کنند. اگر فرآبند کاری خود زیر نظر بگیرید میتوانید در عین حرکت و در صورت نیاز، برنامه خود را تغییر دهید.

اگر بتوانید اقدامات و کارهای خود را زیر نظر بگیرید و دائما آن ها بررسی کنید انگیزه بیشتری پیدا میکنید.

 قدم دهم: به خود پاداش دهید!

گاهی اوقات شاید برنامه شما با شکست روبرو شود و در مقابل گاهی شاید از نحوه عملکرد خود شگفت زده شوید و حتی به خود افتخار کنید. کارهای که به درستی انجام داده اید را فراموش نکنید و برای انگیزه بیشتر گاهی به خود جایزه هم بدهید. البته باید در نظر داشته باشید این پاداش و جایزه نیز باید در راستای هدف شما باشد. مثلا اگر هدف اصلی شما این است که در ماه آینده ۳ کیلو گرم کم کنید، به عنوان جایزه یک کیلو بستنی نخورید!

 

ده روش برای انجام برنامه ریزی میان مدت و بلند مدت

 

اصول برنامه ریزی روزانه و کوتاه مدت

داشتن برنامه‌ریزی روزانه و کوتاه مدت به شما کمک می‌کند مهارت‌های مدیریت زمان خود را بهبود ببخشید و در بزرگ‌ترین اولویت‌ هایتان بهره‌ورتر باشید. اگر احساس می‌کنید ساعات کافی در روز وجود ندارد، برنامه‌ریزی می‌تواند بهره‌وری و اثربخشی شما را تغییر دهد.

برنامه ریزی روزِ کاری خود از قبل، به شما بهترین شانس را برای داشتن یک روز موفق و پربار می‌دهد. بهترین راه برای انجام این کار این است که یک برنامه‌ریزی روزانه در شب برای خود، تنظیم کنید. این موضوع یکی از مهم‌ترین اصول برنامه ریزی است. هنگامی که برنامه‌های خود را در شب می‌نویسید، احساس آرامش و وضوح بیشتری خواهید داشت. زمانی که بتوانید به روشنی درباره مهم‌ترین وظایف خود فکر کنید، شناسایی بزرگ‌ترین اولویت‌های خود برای روز آینده آسان‌تر است. نوشتن برنامه‌ریزی مؤثر شما از شب قبل شروع می‌شود.
یکی از مهم‌ترین اصول برنامه ریزی این است که ده تا پانزده دقیقه بعد از ظهر را برای برنامه ریزی روز خود اختصاص دهید. این تضمین می‌کند که هر روز خود را با تمرکز و آمادگی برای انجام فعالیت‌هایی که بیشترین اهمیت را دارند آغاز کنید.

یکی دیگر از مهم‌ترین اصول برنامه ریزی روزانه و کوتاه مدت، این است که کارهای خود را اولویت بندی کنید. شما ممکن است بخواهید از زمان برنامه‌ریزی خود برای یادداشت همه چیز در لیست کارهای روزانه خود استفاده کنید. این خوب است، اما ضروری است که بزرگ‌ترین اولویت‌های خود را برای روز شناسایی کنید.
همه چیزهایی که در فهرست کارها قرار دارند اولویت ندارند هنگامی که بزرگ‌ترین اولویت‌های خود را شناسایی کردید، می‌توانید زمانی را برای کار بر روی آنها برنامه ریزی کنید. این به شما کمک می‌کند تا از زمان و تمرکز خود استفاده کنید تا بهترین استفاده را از روز خود داشته باشید.

برنامه ریزی اولویت‌ها به شما کمک می‌کند متمرکز بمانید و به شما این امکان را می‌دهد که زمان خود را به طور مؤثرتری مدیریت کنید. زمان‌بندی برای استراحت و مرور روزتان باعث می‌شود که در طول روز پرانرژی و بازدهی داشته باشید.

همچنین جشن گرفتن دستاوردهای روزانه‌تان مهم است. جشن گرفتن دستاوردها اعتماد به نفس و انگیزه را افزایش می‌دهد. نسبت به روز خود احساس مثبت‌تری خواهید داشت و این باعث می‌شود که بخواهید برنامه ریزی اصولی را به عادت تبدیل کنید، زیرا می‌توانید فواید آن را ببینید. پس جایزه دادن به خود زمان دستیابی به اهداف برنامه روزانه خود را می‌توان از اصول برنامه ریزی بر شمرد.

 

برای مطالعه بیشتر:

رازهای تمرکز: راه‌های موثر برای آرامش ذهن و بهبود تمرکز

 

 

نکات برنامه ریزی روزانه و کوتاه مدت

 

نکات مهم برنامه ریزی

  1. برنامه ریزی را به یک عادت همیشگی تبدیل کنید؛

    ایده خوبی است که هر روز در یک زمان مشخص برنامه ریزی کنید. ایجاد عادت برنامه‌ریزی روزانه شما را متمرکز نگه می‌دارد و در مسیر رسیدن به اهدافتان قرار می‌گیرد. اگر نمی‌خواهید روز خود را از شب قبل برنامه ریزی کنید، می‌توانید هر روز صبح این کار را انجام دهید، پیش از آغاز روزتان.

  2. برنامه‌ریزی خود را ساده کنید؛

    یکی دیگر از اصول برنامه ریزی این است که برنامه‌ای پیچیده نداشته باشید. اگر می‌خواهید برنامه ریزی روزانه را به عادت تبدیل کنید، مهم است که آن را ساده نگه دارید. برنامه ریزی روزتان باید مزایای مثبتی را به همراه داشته باشد و چیزی باشد که مشتاقانه منتظر آن هستید.
    در برنامه ریزی امورات خود بیش از حد فکر نکنید. زمان کوتاهی را برای فکر کردن در مورد چیزهایی که می‌خواهید در آن روز به دست آورید اختصاص دهید و سپس اولویت‌های خود را لیست کنید. اگر برنامه ریزی روزانه شما گیج‌کننده و پیچیده شود، به سرعت این عادت را کنار خواهید گذاشت. آن را ساده نگه دارید و از مزایای آن برخوردار خواهید شد.

  3. به گذشته خود فکر کنیم؛

    اتفاقات زیادی می تواند در یک سال رخ دهد! باید کمی وقت بگذارید و در مورد سال های گذشته کمی فکر کنیم. چه چیزی بیشتر از همه برای ما مهم بوده؟ چه کارهایی برایمان دشوار بوده است؟ کدام یک رضایت بخش بوده اند؟ از چالش ها چه درس هایی آموخته ایم؟ به کدام دستاوردهایمان افتخار می کنیم؟ بهترین لحظات ما کدام بوده اند؟ بدترین هایشان کدام بودند؟ چه روش هایی مفید بودند و یا کدام روش ها مناسب نبوده اند؟

    به عبارتی میتوان گفت تجربیات به شکل گیری آینده ما کمک می کنند و البته یکی از مهم ترین قدم ها قبول گذشته و گذشتن از آن است. پس لطفا خیلی درگیر گذشته نشوید!

  4. کلمه ای را برای خود انتخاب کنیم؛

    سرانجام، با انتخاب یک کلمه، موضوعی را برای خود تعیین کنیم که نشان دهد ما می خواهیم چه کسی باشیم و چه چیزی می خواهیم انجام دهیم. ممکن است “آزادی”، “اعتماد به نفس”، “عشق”، یا هر چیز دیگری باشد. مهم نیست که این کلمه چیست، تا زمانی که در ما انگیزه ای ایجاد میکند کافی است. حال به یادداشت هایی که تاکنون نوشته اید، نگاه کنید. آیا موضوعی برجسته وجود دارد؟ کلمه مشخصی که اصل برنامه های شما را نشان دهد؟

  5. ارزش هایمان را مشخص کنیم؛

    باید ارزشها، نقاط قوت و علایقمان را با جزییات مشخص کنیم. با تعیین ارزش هایمان میتوانیم آنچه را که واقعاً برای ما مهم است در راستای ایجاد اهداف معنادار، تقویت کنیم.

    • ارزش ها

    ارزش ها، ما را وادار میکنند تا بر اساس آنچه برای ما مهم است اولویت بندی کنیم.

    از خود بپرسیم: چه چیزی برای من مهمتر است؟ چه چیزی را برای ارزیابی یا اولویت بندی انتخاب می کنم؟

    • اشتیاق

    علایق به ما انگیزه می دهند تا در مسیر دستیابی به اهدافمان حرکت کنیم.

    از خود بپرسیم: من واقعاً عاشق چه کاری هستم؟

    • نقاط قوت

    نقاط قوت به شما توانایی این را میدهد که به اهدافتان برسید یا آنچه که میخواهید را بسازید.

    از خود بپرسید: نقاط قوت من چه هستند؟

 

نکات ضروری برنامه ریزی

 

کاربردها و فواید برنامه ریزی

  • برنامه ریزی (Planning)، فهرست ساده و کوتاهی از کارهای مهمی است که می‌خواهید هر روز انجام دهید. این فرایند از قبل به شما کمک می‌کند تا یک روز کاری ایده آل خود را طراحی کنید و اطمینان حاصل کنید که هر روز خود را با تمرکز و بهره‌وری شروع می‌کنید.
  • برنامه‌ریزی می‌تواند باعث صرفه‌جویی ساعت‌ها در وقت تلف شده، کاهش استرس و کاهش حواس‌پرتی شود. واردکردن برنامه ریزی به روال خود یک گام آسان، اما مهم برای ایجاد یک هدف سازنده است. اگر می‌خواهید مهم‌ترین کارتان را شناسایی کرده و روی آن متمرکز بمانید، برنامه ریزی برای روزتان مهم است.
  • داشتن یک برنامه مرتب و دقیق مؤثر می‌تواند فرایند شما برای یک هدف موفق باشد. اولین گام برای برنامه ریزی این است که اهداف خود را مشخص کنید. دانستن اینکه دقیقاً کجا می‌خواهید زمان خود را سرمایه‌گذاری کنید، حس وضوح بیشتری برای رسیدن به هدف را به شما می‌دهد.

 

اهمیت و کاربرد برنامه ریزی

 

چرا برنامه من شکست میخورد؟

در طول زندگی، همه ما اهداف و خواسته های متنوع و زیادی داشته ایم. همه ما برای رسیدن به آن ها برنامه ریخته ایم و همه ما شکست را تجربه کرده ایم.

اما واقعا به چه دلایلی و چرا برنامه ما شکست خورده است؟

دلایل شکست هر برنامه بسته به عوامل متفاوتی است اما به طور خلاصه میتوان عوامل شکست برنامه ها را در موارد زیر خلاصه کرد:

  1. اهداف غیر واقعی
  2. منابع ناکافی و محدود
  3. نبود انگیزه
  4. برنامه پیچیده با مراحل پر ابهام
  5. عدم انعطاف پذیری با وجود تغییرات
  6. بی توجهی به فرایند کار
  7. استراحت نکردن و حرکت مداوم

 

اگر نمی توانید برنامه ریزی مناسبی داشته باشید، کوچینگ مشکل شما را حل می کند

درصورتی که مواجه با برنامه‌ریزی دقیق و موثر برای دستیابی به اهدافتان دشواری‌هایی دارید، از فرصت مراجعه به کوچینگ بهره‌برداری کنید. کوچینگ یک فرآیند همکاری است که با استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های مختلف، به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی مؤثرتری را پیاده کنید و به طور سازنده‌تری به اهدافتان نزدیک شوید. در این فرآیند، شما با کمک کوچ، اهدافتان را به طور دقیق‌تر تعیین کرده، موانع را شناسایی و بر آن‌ها غلبه خواهید کرد و استراتژی‌هایی برای پیشرفت خود ایجاد می کنید.

استفاده از کوچینگ در مسیر دست‌یابی به اهدافتان، یک فرصت منحصر به فرد است. کوچینگ نه تنها به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی بهتری داشته باشید، بلکه افکار و عملکردتان را بهبود می دهد. با همراهی کوچ، می‌توانید به طور مؤثرتری به هدفتان نزدیک شده و در مسیر پیشرفت خود تغییرات مثبتی ایجاد کنید. بنابراین، اگر نمی‌توانید به خوبی برنامه‌ریزی کنید، به کوچینگ مراجعه کنید و از کمک و راهنمایی حرفه‌ای کوچ خود بهره‌برداری کنید.

 

علل عدم موفقیت در برنامه ریزی

 

 داستان و دانلود پلنر من

همیشه دلم میخواست بتونم تمام نیازهام رو در یه قالبِ واحد جا بدم. دیگه از اینکه مدام از کاغذ به موبایل و از موبایل به کاغذ کوچ کنم، خسته شده بودم. بعد از بارها تجربه به این نتیجه رسیدم که من آدم یادداشت الکترونیکی نیستم و کاغذ رو ترجیح میدم. پلنرهای زیادی توی بازار وجود دارن ولی از نظر من هیچکدوم کامل نبودن و دید همه جانبه ای به موضوع برنامه ریزی و پلنر (planner) نداشتن.
به خاطر همین تصمیم گرفتم که سمت این محصولات نرم تا اینکه با هلی تاک آشنا شدم. دو سال دفتر هلی تاک رو خریدم ولی هر بار بعد از دو سه ماه استفاده، کنارش میذاشتم. دلیل: چون اعتقاد داشتم اینم کامل نیست. حالا که روح کمالگرایی به وجودم رخنه کرده بود، تصمیم گرفتم پلنر شخصی خودم رو درست کنم.

برای دانلود پلنر هدفمند (planner) کلیک کنید.

 

جمع‌بندی

اگر می‌خواهید هر روز پیشرفت مثبتی در جهت اهداف و شخصیت خود داشته باشید، برنامه ریزی روزانه مهم است. اولین قدم برای برنامه ریزی روزتان این است که اهدافتان را برای آن روز به طور واضح مشخص کنید. استفاده از برنامه‌ی مشخص به شما این امکان را می‌دهد که اولویت‌های روزانه خود را برنامه ریزی کرده و بر روی آنها اقدام کنید. از این ۶ اصول برنامه ریزی گفته شده، استفاده کنید تا لیست کارهایتان را حول اهدافتان بسازید، یک اولویت را مشخص کنید و دستاوردهای هر روز خود را جشن بگیرید و معجزه‌ی planning را با چشمان خود ببینید.

با تشکر از شما که وقت خودتان را برای مطالعه این مقاله صرف نمودید. اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی در خصوص دوره های آموزشی کوچینگ فراکوچ را دارید، می‌توانید با مشاوران تیم فراکوچ در میان بگذارید.

4.8/5 - (60 امتیاز)

10 دیدگاه برای “برنامه ریزی چیست؟ ۱۰ قدم ضروری برای برنامه ریزی + دانلود پلنر Planner

  1. صائمی گفته:

    ده قدمی که برای برنامه ریزی گفتید خیلی عالی بودن
    توضیحاتش دقیقا چیزهایی بود که هنگام برنامه ریزی نیاز داریم

  2. ناشناس گفته:

    با تمام مطالبتون موافق بودم به جز اینکه برای برنامه نوشتن به یک دوست هم احتیاج داریم
    به نظرم باید اهداف و برنامه هامون رو به هیچ کس نگیم

    • farahnaz گفته:

      سلام دوست عزیز
      ممنون از دیدگاهتون
      داشتن یک همراه برای دورانی که انرژی و انگیزه کافی برای ادامه دادن به سمت هدفتون رو ندارین خیلی میتونه موثر باشه

  3. میرعلم گفته:

    سلام چه طوری میتونم یک to do list برای خودم درست کنم؟
    شنیدم برای برنامه ریزی کوتاه مدت و روزانه خیلی مفیده

    • farahnaz گفته:

      سلام دوست عزیز
      درسته؛ داشتن یک To do list نظم و سرعت بهتری به برنامه ریزیتون میده
      به زودی فراکوچ یک محتوا در همین زمینه منتشر میکنه 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2024 • تمامی حقوق وبسایت متعلق به آکادمی فراکوچ میباشد.