بیزینس کوچینگ (BUSINESS COACHING) یکی از مفاهیم مهم در جامعه امروزی است که به فعالیتهای اقتصادی و تجاری اشاره دارد. هر سالِ هزاران کسب وکار کوچک راه اندازی می شوند، اما فقط یک سوم از این کسب وکارها تا سال سوم باقی می ماند.
علت ریشه ای شکست و مرگ شرکتهای تازه تأسیس، فقر سرمایه و فناوری، اشتباه فناورانه یا محصول با طراحی ضعیف نیست، بلکه علت اصلی بهره مند نشدن از مربیان کسب وکار با تجربه، شایسته و مناسب از سوی شرکتهای تازه تأسیس است. پس با فراکوچ همراه باشید تا به بررسی عمیق ترین اصول و مبانی بیزینس، چالش ها و راه حل های این حوزه بپردازیم.
بیزینس کوچینگ (کوچینگ کسب و کار) چیست؟
کوچینگ کسب و کار (gBusiness Coachin) یک رابطه مشترک بین صاحب یا مدیر عامل و یک بیزینس کوچ حرفه ای است که هدف آن توسعه استراتژیک یک کسب و کار موفق است. باید به این نکته توجه داشته باشید که می توانید یک کسب و کار جدید را در یک لحظه راه اندازی کنید اما حفظ و توسعه آن به مراقبت و زمان بیشتری نیاز دارد.
بیزینس کوچینگ به شما کمک می کند تا چشم اندازی برای کسب و کار خود طراحی کنید که با ارزشهای شما و اهدافی که برای زندگی خود دارید هماهنگ باشد. با در دست داشتن این چشم انداز، بیزینس کوچ راهنمایی، پشتیبانی و مسئولیت پذیری لازم برای تعیین و پیشبرد اهداف را در اختیار شما قرار می دهد تا کسب و کارتان را از جایی که هست به جایی که می خواهید ببرید.
به طور کلی بیزینس کوچینگ شما را هدایت می کند تا در زمان کمتری به دستاوردهای بیشتری برسید و از شما حمایت میکند تا به طور همزمان زندگی کلی خود را نیز بهبود بخشید.
تاریخچه بیزینس کوچینگ
بیزینس کوچینگ یک علم نسبتاً جدید است که در دهههای اخیر به عنوان یک ابزار موثر برای توسعه حرفهای و شخصی افراد و سازمانها شناخته شده است. تاریخچه بیزینس کوچینگ به صورت زیر است:
- دهه ۱۹۶۰: بیزینس کوچینگ به عنوان یک مفهوم، نخستین بار توسط “ترمن گلدسمیت”، یک استاد دانشگاه ایالات متحده، مطرح شد. او از اصطلاح “کوچینگ” برای توصیف ایدهای که افراد میتوانند از طریق گفتگو و همکاری با یکدیگر به توسعه حرفهای خود برسند، استفاده کرد.
- دهه ۱۹۸۰: کوچینگ به عنوان یک شغل جدید ظاهر شد و مربیهای حرفهای برای افراد و سازمانها شروع به کار کردند. این دوره معمولاً به عنوان “کوچینگ حرفهای” شناخته میشود.
- دهه ۱۹۹۰: با توسعه تکنولوژی و شبکههای اجتماعی، این مهارت به سرعت گسترش یافت. شرکتها و سازمانها به طور فزایندهای از خدمات کوچینگ برای توسعه کارکنان و رهبران خود استفاده کردند.
- دهه ۲۰۰۰: انجمنها و انجمنهای حرفهای مختلف برای اعتراف به حرفه کوچینگ و تعیین استانداردهای حرفهای تشکیل شدند. همچنین، دانشمندان و محققان در زمینه کوچینگ شروع به انجام تحقیقات و مطالعات علمی در این حوزه کردند.
- دهههای بعدی: بیزینس کوچینگ به عنوان یک ابزار موثر برای توسعه شخصی و حرفهای افراد و بهبود عملکرد سازمانها به عنوان یک عامل کلیدی در موفقیت کسبوکارها و سازمانها شناخته میشود. این حوزه به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته و توسط متخصصان معتبر و مشاوران حرفهای اداره میشود.
بیزینس کوچینگ را از آمارها بشناسید؛
امروزه، حداقل نيمي از سازمانها در حال فراهم كردن زمينه هاي آموزش براي كارمندان در اشكال مختلف هستند. دريك نظر خواهي از اعضاي يك انستيتو براي پيشرفت اجرايي، ۵۹ درصداز پاسخ دهندگان گفتند كه بودجه اختصاص داده شده براي تعليم دادن در سازمانهايشان مي تواند سالانه بيش از ۱۰ درصد رشد داشته باشد و به رغم آن فقط ۷ درصد بيان كردند كه آنها يك فرآيند رسمي براي اندازه گيري و محاسبه نرخ بازگشت سرمايه (ROI)بر مربيگري دارند.
مطلبي در روزنامه «لندن تايمز» نشان داد كه كابينه وزيران انگليس و ساير خدمتگزاران شهري در چندين دپارتمان حكومتي در حال آموزش ديدن در دريافت هزينه از ماليات دهندگان هستند. آموزش، مي تواند به رهبران حكومتي كمك كند تا مسائل پيچيده را تجزيه و تحليل كنند، خلاقانه تر فكر كنند و تعادل بين زندگي و كار را به طور مؤثرتري مديريت كنند. البته سر و صداهاي زيادي از طرف اشخاص مخالف شنيده مي شد كه باعث استهزاء و ريش خند در ميان مردم بود و اين مسأله تا حد زيادي به دليل عدم آگاهي درباره ماهيت مربيگري (Coaching) بود.
اين مباحث ادامه يافت تا در ميان مربيان با مهارتهاي مختلف اين سؤال مطرح شد كه مربيگري واقعاً چيست؟ چگونه بايد انجام شود؟ اين بلاتكليفي براي منابع انساني و متخصصان توسعه سازماني و مديران در سازمانها، تشخيص زمينه هاي آموزش پيدا كردن يك مدل منطقي براي آموزش و كاربرد استفاده از آموزش در سازمانهايشان را بسيار مشكل ساخت چون اغلب، سازمانها فرصتي براي آزمون و خطا نداشتند. مربيگري در سازمانها، براي به اشتراك گذاشتن تجربيات در اثر كار كردن با حرفه اي ها، طراحي شده است تا تعليم و آموزش را به آساني، به طور مؤثر و مهم تر از آن با تأثير فراوان، به كار بگيريم.
بیزینس چیست؟
بیزینس (BUSINESS) به عنوان مجموعهای از فعالیتهای مرتبط با تجارت، تولید کالا و خدمات تعریف میشود. این فعالیتها شامل تحلیل بازار، تدوین استراتژیها، برنامهریزی مالی، مدیریت منابع انسانی، بازاریابی، فروش و مشتریداری است. بیزینس به عنوان یک علم نیازمند، درک عمیقی از اقتصاد، مدیریت و روابط بینالمللی و به عنوان یک هنر، توانایی اعمال اصول بیزینس در موقعیتهای واقعی را میطلبد.
انواع بیزینس ها کدام اند؟
بیزینس به عنوان یک حوزه گسترده و چند رشتهای در جامعه وجود دارد. در این بخش، به برخی از انواع مختلف بیزینس در ایران و جهان اشاره خواهیم کرد.
-
بیزینس خدمات
بیزینس خدمات (Service Business)، فعالیتهای تجاریست که در آن خدمات به مشتریان ارائه میشود. در این نوع کسب و کار، شرکتها یا فردان خدمات متنوعی از جمله مشاوره، آموزش، خدمات حمل و نقل، خدمات تعمیر و نگهداری، خدمات حقوقی، خدمات مالی، خدمات IT، خدمات پزشکی و سایر خدمات را ارائه میکنند.
-
بیزینس تولیدی
بیزینس تولیدی (Manufacturing Business) یا صنعتی، فعالیتیست که شرکتها مواد اولیه را تهیه کرده و با استفاده از فرآیندهای تولید، محصولات نهایی را تولید و عرضه میکنند. بیزینس تولیدی شامل صنایع مختلف مانند صنایع غذایی، خودروسازی، الکترونیک، نساجی، شیمیایی، فلزی و سایر صنایع میشود.
-
بیزینس خردهفروشی
بیزینس خردهفروشی (Retail Business) یا فروشگاهی، فعالیت تجاری است که در آن محصولات به مشتریان نهایی به صورت خرده فروشی عرضه میشود. در این نوع کسب و کار، فروشندگان محصولات را از تولیدکنندگان یا عمدهفروشان تهیه کرده و آنها را در فروشگاهها، مغازهها یا از طریق فروش آنلاین فروخته و خدماتی همچون مشاوره، پشتیبانی و خدمات پس از فروش را ارائه میدهند.
-
بیزینس آنلاین
بیزینس آنلاین (Online Business) یا تجارت الکترونیکی، شکلی از فعالیت تجاری است که در آن محصولات یا خدمات به وسیله اینترنت و به صورت آنلاین خریداری و فروخته میشوند. این روش کسب و کار به عنوان یک راه سریع و کارآمد برای دسترسی به مشتریان و بازارهای جهانی شناخته شده است.
-
بیزینس بینالمللی
بیزینس بینالمللی (International Business) یا تجارت بینالمللی، فعالیتهای تجاری است که بین کشورها انجام میشود. در این نوع تجارت، شرکتها محصولات و خدمات خود را به بازارهای خارجی صادر میکنند یا محصولات و خدماتی را از سایر کشورها وارد میکنند. این فعالیتها شامل صادرات، واردات، سرمایهگذاریهای خارجی و همکاریهای تجاری بینالمللی میشود.
-
بیزینس خانگی
بیزینس خانگی (Home Business) یا کسب و کار خانگی، فعالیتهای تجاری است که در محیط خانگی و یا از طریق اینترنت انجام میشود. این نوع کسب و کار به افراد امکان میدهد تا بدون نیاز به مکان یا فضای تجاری اختصاصی، کسب و کار خود را راهاندازی و مدیریت کنند. از مزایای این روش انعطافپذیری زمانی، کاهش هزینهها، کنترل بیشتر بر فعالیتها و تعامل بیشتر با خانواده است.
چرا وجود یک کسب و کار اهمیت دارد؟
بیزینس اهمیت بسیاری در جامعه و اقتصاد دارد. در زیر به برخی از اهمیتهای آن اشاره خواهیم کرد:
-
ایجاد اشتغال
بیزینس نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارد. تشکیل یک شرکت و فعالیتهای تجاری منجر به ایجاد فرصتهای شغلی برای افراد میشود و در رشد و توسعه اقتصادی جامعه نقش اساسی دارد.
-
ارز آوری و رشد اقتصادی
بیزینس تولید کالا و خدمات را تسهیل میکند و در نتیجه باعث ارزآوری و رشد اقتصادی میشود. فعالیتهای بیزینسی منجر به افزایش تولید و اشتغال میشود که در نهایت به بهبود شرایط اقتصادی جامعه منجر میشود.
-
ایجاد نوآوری و توسعه
بیزینس باعث ایجاد نوآوری و توسعه در جامعه میشود. تجارت و تولید کالا و خدمات نیازمند دانش، تحقیق و توسعه است. بیزینس این فرآیندها را تشویق و حمایت میکند و به ایجاد نوآوری و بهبود در جوامع کمک میکند.
-
ایجاد رقابت و بهبود کیفیت
رقابت در بیزینس موجب بهبود کیفیت کالا و خدمات میشود. وجود رقابت در بازار، تولیدکنندگان را به بهبود محصولات خود تحریک میکند تا با رقبا رقابت کنند و ارزش افزوده به مشتریان را افزایش دهند.
چرا باید بیزینس کوچینگ را انتخاب کنیم؟
ممکن است در مقطعی از زمان و به عنوان صاحب یک بیزینس (کسب و کار)، به دلیل احساس نارضایتی سوالات زیر برایتان مطرح شده باشد:
- چرا از کسب و کارم احساس نارضایتی میکنم؟
- چگونه برای انتخاب پروژهها و پیاده سازی ایدهها در کسب و کار تصمیم گیری و اقدام کنم؟
- چه کاری میتوانم انجام دهم تا بیزینس خود را ارتقاء دهم؟
بیزینس کوچینگ (gBusiness Coachin) شاخهای از علم کوچینگ است که به شما در رابطه با کسب و کارتان کمک میکند. اولین اقدام بیزینس کوچها این است که آنچه را که در حال حاضر انجام میدهید، مسیری که در آن هستید و اینکه چرا نتایج مورد نظر شما حاصل نمیشود را روشن می کنند تا تصمیمات آگاهانهای برای پیشرفت بگیرید.
امروزه کوچینگ کسب و کار برای مدیران عامل و صاحبان مشاغلی که میخواهند خود و شرکتشان را ارتقا دهند، به یک روش رایج و مهم تبدیل شده است. با این حال، بسیاری از افراد به درستی نمیدانند که کوچینگ به چه معناست و چه کمکی به کسب و کارشان میکند.
بیزینس کوچینگ برای چه کسانی مناسب است؟
بیزینس کوچینگ برای کسانی که میدانند چه میخواهند و با آغوش باز به استقبال تغییر میروند، مناسب است. در این حالت است که بیزینس کوچ به شما کمک میکند تا برای خود اهدافی بهتر و عالیتر تعریف کنید، بهتر تصمیم بگیرید، عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارید و روابطتان را بهبود بخشید.
بیزینس کوچینگ برای:
- مدیران عامل؛
- مدیران ارشد؛
- صاحبان کسبوکار؛
- کارآفرینان؛
و همه کسانی که قصد توسعه کسبوکار خود را دارند مناسب است.
یادگیری بیزینس کوچینگ چه سودی برای من ایجاد میکند؟
- افزایش تمرکز: زمانی که مجبور هستید همزمان کارهای متعددی را پیگیری کنید، ممکن است به آسانی در این کارها غرق شوید و تمرکز خود را از دست بدهید. یک بیزینس کوچ، به شما کمک میکند که با داشتن دیدی وسیع، روی شرایطی که به توجه ویژه نیاز دارند تمرکز کنید؛
- تعیین کردن اهداف: قبل از هرگونه برنامهریزی، باید اهداف SMART خود را تعیین کنید. بیزینس کوچ به شما کمک میکند که با آگاهی از هر قدمی که برمیدارید، بدانید هر گام، چگونه شما را به اهدافتان نزدیکتر میکند؛
برای مطالعه بیشتر: چگونه هدف گذاری کنیم؟
- افزایش مسئولیتپذیری: یک بیزینس کوچ خوب، شما را در برابر انجام کارهایی که باید برای رسیدن به اهدافتان انجام دهید، پاسخگو و مسئول میکند؛
- خلق ایده: ممکن است آگاهی از تمام راههای مختلفِ غلبه بر مشکلات، به تنهایی برای شما امکانپذیر نباشد. بیزینس کوچ، متفکری خلاق است و کمک می کند ایدههایی را بیابید که به تنهایی تاکنون به ذهن شما نرسیده اند؛
- توسعه فردی: مهارتهایی که یک بیزینس کوچینگ در اختیار شما قرار میدهد، نهتنها به رشد کسبوکار شما کمک میکند بلکه به رشد فردی شما نیز کمک شایانی مینماید؛
- افزایش سوددهی: با کمک یک بیزینس کوچ و توسعه کسبوکار خود، شاهد افزایش سوددهی آن خواهید شد. بدون بیزینس کوچ، امکان اینکه به خوبی و به سرعت، خود را با شرایط پویا و چالشی موجود هماهنگ کنید، دشوارتر خواهد بود؛
- برنامهریزی مالی هوشمندانهتر: این کار یکی از مهمترین قسمتهای اداره یک کسبوکار است. بیزینس کوچ در تمامی موارد از جمله برنامه ریزی مالی کسب و کار شامل توسعه بودجه تا قیمتگذاری خدمات و محصولات جدید و … به شما کمک میکند. با مطرح کردن سؤالات مناسب، میتوانید تصمیم هوشمندانهای برای کسبوکار خود اتخاذ نمایید.
-
تعیین مزیت رقابتی: اگر به دنبال مطرح کردن خود به عنوان کسب و کاری هستید که به قول معروف در بین مردم نام تان مدام آورده شود و آنها به نحوی، به صورت دهان به دهان شما را به سایرین معرفی کنند، در کنار کیفیت که لازمه اساسی محصول شماست، باید به دنبال مزیت رقابتی مناسب با کسب و کارتان باشید، امری که شما را از سایر رقبا متمایز میکند، دلیلی که باعث انتخاب شما از سوی مشتریان در مقایسه با سایر رقبای شما میشود. پس به دنبال تقلید و یک شبه به نتیجه رسیدن و در نتیجه سودآوری موقت نباشید. برندینگ در کنار یک بیزینس کوچ حرفهای حق شما و کسب و کار شما است.
علت اهمیت کوچینگ کسب و کار
تقویت مهارت رهبری و افزایش اعتماد به نفس رهبران کسب و کار از عوامل مهمی هستند که امروز به علت تعدد وظایف یا فشار کاری، ممکن است نادیده گرفته شوند. افزایش درآمد مستلزم داشتن مهارتهای نرم در دنیای امروزی است، هوش هیجانی، تعامل و گفت و گوی سازنده با دیگران خصوصا در محیط کار و جلسات کاری از عوامل اثرگذار محسوب میشوند و دیگر نمیتوان به این موارد، سلیقهای نگریست. بلکه لازمه ماندگاری و توسعه هر کسب و کاری محسوب میشوند. بیزینس کوچ به شما کمک میکند تا تمام مهارتهای نرم مورد نیاز شغل و کسب و کارتان را فرابگیرید و به درستی از آنها استفاده کنید.
امروزه تعدد مسئولیتها و وظایف به قدری افزایش یافته است که تقسیم وظایف و تخصص محوری لزوم پیشرفت هر کسب و کار محسوب میشود؛ تیم سازی یکی از راه حلهای مناسب جهت رسیدن به چنین هدفی است. اگر فکر میکنید در حوزه منابع انسانی سازمان خود نیازمند بهبود تیم سازی هستید حتما با مدیر منابع انسانی خود مشورت کنید و در صورت لزوم از یک بیزینس کوچ حرفهای نیز استفاده کنید.
تفاوت دستاورد ها با بیزینس کوچینگ و بدون بیزینس کوچینگ چیست؟
بدون داشتن بیزینس کوچ:
- انفرادیت: وقتی بدون بیزینس کوچینگ کار میکنید، ممکن است تنها و بدون هدایت و راهنمایی حرکت کنید. این میتواند باعث کاهش انگیزه و ایجاد مشکلات در اجرای ایدهها و طرحهای کسب و کار شما شود.
- عدم هدفگذاری مشخص: بدون بیزینس کوچینگ، شما ممکن است با مسئلهها و چالشها روبرو شوید که برای حل آنها هدفهای مشخص و راهبردهای کافی ندارید. این عامل میتواند باعث کندی در پیشرفت شما شود.
- از دست دادن فرصتها: بدون راهنمایی مناسب، ممکن است فرصتهای مهم و ارزشمندی را از دست بدهید و از بهترین بهرهبرداری از آنها محروم شوید.
- نبود استراتژیهای مؤثر: در صورت عدم داشتن بیزینس کوچینگ، احتمال دارد استراتژیهای مورد نیاز برای رسیدن به موفقیت و رشد کسب و کارتان را نداشته باشید و به نتایج مطلوب نرسیده و در جهت نامطلوبی پیش بروید.
به همراه داشتن بیزینس کوچ:
- هدفگذاری دقیقتر: با داشتن بیزینس کوچینگ، میتوانید هدفهای دقیقتری برای کسب و کار خود انتخاب کنید و راهبردهای مؤثرتری برای رسیدن به آنها تدوین کنید.
- راهنمایی و هدایت: با کمک یک کوچ بیزینس، شما راهنمایی و هدایت مناسبی در مسیر توسعه و موفقیت کسب و کارتان خواهید داشت و میتوانید از تجربه و دانش او بهرهمند شوید.
- بهبود عملکرد: با کمک بیزینس کوچینگ، میتوانید عملکرد کسب و کار خود را بهبود بخشیده و به اهداف مورد نظر خود نزدیکتر شوید.
- رسیدن به موفقیت سریعتر: با داشتن کوچینگ بیزینس، میتوانید مسیر به سوی موفقیت را سریعتر طی کنید و نتایج مطلوب را با کمترین تاخیری بدست آورید.
آیا کسب و کارهای کوچک نیز به بیزینس کوچینگ احتیاج دارند؟
ممکن است این تله ذهنی برای شما پیش آید که من تازه کسب و کارم را شروع کردم نکند صحبت با یک بیزینس کوچ برایم بیهوده و به نوعی اتلاف وقت باشد و سوالاتی از این دست.
یادتان باشد این سوالات، فقط تله ذهنی هستند و ممکن است در اوایل کارتان شما را از پیشرفت و کسب تجربه های کارامد در حوزه کسب و کارتان دور کنند. فراموش نکنید بهرهگیری درست و جهتدار از یک بیزینس کوچ حرفهای تنها به کسب و کارهای بزرگ محدود نمیشود، حتی اگر صاحب مغازهای کوچک هم هستید، در دنیای رقابتی امروز، حتما تجربه صحبت با بیزینس کوچ را در اولویتهای کاری تان قرار دهید؛ یادتان باشد زمان در گذر است و یادگیری درست، رفع موانع و شناخت نقاط مثبت و توانمندیهای شما و کسب و کارتان، میتواند باعث جهش و پیشرفت کاری شما گردد و از شما یک برند معتبر بسازد.
پس در هر مرحلهای از کسب و کارتان هستین، لطفا اقدام کنید. هر زمان افکار منفی سراغتان آمد یا خواستین چنین انتخاب اثربخشی را پشت گوشتان بیندازید یاد جمله برایان تریسی بزرگ بیفتید که همواره وجود یک بیزینس کوچ حرفه ای در کسب و کارتان را به شما گوشزد میکند و بدان اعتقاد و باور راسخی دارد.
کسب و کارتان را برای تغییرات حاصل از بیزینس کوچینگ آماده کنید.
بعد از انتخاب بیزنس کوچ موفق و با تجربه برای کسب و کارتان، حال وقت آن رسیده که افراد و نیروی کار خود را آماده تغییر کنید؛ یکدفعه و بدون پیش آگاهی سعی نکنید تغییرات را در سازمان خود پیاده سازی کنید ممکن است باعث سکوت سازمانی یا به عبارتی سادهتر، سبب جبههگیری افراد شود.
یک گفت و گوی حرفهای با کارمندان و شرح فواید وجود بیزینس کوچ در سازمان و اثرات مثبتی که میتواند باعث درخشش بیشتر افراد در وظایف محولهشان در محیط کاریتان شود، صحبت کنید و نظرات پرسنل خود را جویا شوید. حق آنان است که بدانند افزایش بهرهوری سازمانی، در گرو بهرهگیری از جلسات بیزینس کوچینگ بهتر و عمیقتر روی میدهد. حتی میتوانید برای کارمندان خود از افرادی همچون تیموتی گالوی، ورنرارهارد وتوماس لئونارد مثالهایی بزنید.
برای مثال، تیموتی گالوی در دهه هفتاد میلادی، با انتشار کتاب هایی در زمینه مربی گری ورزشی و رسیدن به موفقیت درونی در آمریکا، باعث انقلابی در زمینه کوچینگ و مربی گری در حوزه ورزشی شد. جامعه تشنه آن روزهای آمریکا، بی صبرانه آثار تیموتی را می خواندند و حتی طوری شد که بسیاری افراد تنها در حوزه ورزشی از آثار او استفاده نکردند، بلکه در سایر جنبه های زندگی در جهت خودآگاهی و پیشرفت شخصی از مضامین و مفاهیم آثار او بهره ها بردند و همین امر، باعث شکل گیری تحولی نوین در جامعه آمریکا شد. تیموتی با نوشتن چنین کتبی و معروفیت روز افزونش، به سخنرانیهای زیادی دعوت شد و اثربخشی مربی گری را بیش از پیش، در میان مردم آمریکا رواج داد. مدیر عامل سابق گوگل یعنی اریک اشمیت هم مثال خوب دیگری است؛ اشمیت در مصاحبهها و نوشتههایش نقل میکند که به عنوان مدیر عامل چنین شرکت بزرگ و برند معروفی، حس میکردم نیاز به همراهی بیزینس کوچ ندارم و خودم به تنهایی میتوانم وقتی اینقدر موفق هستم، تا اینکه روزی توسط یکی از همکارانم با بیزینس کوچینگ و اثرات بینظیرش آشنا شدم، تازه آنجا بود که فهمیدم، سازمان و برندهای بزرگ و معروف هستند که شایسته همراهی یک بیزینس کوچ ماهر را دارند.
جمع بندی:
در این مقاله، درباره بیزینس و بیزینس کوچینگ صحبت کردیم. بیزینس به معنای کسب و کار و تجارت است و بیزینس کوچینگ یک فرآیند حرفهای است که افراد و سازمانها را در بهبود عملکرد و دستیابی به اهدافشان یاری میکند. با استفاده از بیزینس کوچینگ، افراد قادر خواهند بود عملکرد خود را بهبود بخشیده و مهارتهای خود را توسعه داده و به اعتماد به نفس بیشتری دست یابند.
با تشکر از شما که وقت خودتان را برای مطالعه این مقاله صرف نمودید. اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی در خصوص دوره های آموزش کوچینگ فراکوچ را دارید، میتوانید با مشاوران تیم فراکوچ در میان بگذارید.
بسیار بسیار عالی
با توجه به تجربه ای که دارم میتونم بگم همراه داشتن یک بیزینس کوچ در کسب و کار های نوپا و کوچیک نه تنها بیهوده نیست بلکه سرعت پیشرفت رو خیلی سریعتر میکنه
راحت تر بگم
راه چند ساله رو چندین ماهه میرین
ممنون از اینکه تجربتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
من تجربه همکاری و کسب تجربه از استاد متحدین عزیز رو دارم.
بی شک بهترین هستند
مطلب مفید و کامل بود
ممنون از لطف شما دوست عزیز🌹🌹🌹
سلام و خسته نباشید به شما
بیزینس کوچ از سایر کوچ ها جداست؟
سلام
کوچ ها با توجه به مطالعات و مدارکی که کسب کردند میتوانند در شاخه های مختلف کوچینگ فعالیت داشته باشند.
اگر ایشون (بیزینس کوچ شما) علم سایر شاخه های کوچینگ رو داشته باشه، محدودیتی در فعالیت نداره
بسیار مفید و جامع