معرفی کوچینگ سازمانی

معرفی کوچینگ سازمانی

معرفی کوچینگ سازمانی

 چکیده

استراتژی های مختلفی وجود دارد که سازمان ها و کسب و کارها می توانند برای بهبود عملکرد کارکنان، افزایش بهره وری و توسعه فرآیندهایی که از اهداف کسب و کار پشتیبانی می کنند استفاده کنند؛ که یکی از این استراتژی ها، کوچینگ با رویکرد سازمانی آن است. امروزه مدیران، رهبران، مدیران منابع انسانی و متخصصان توسعه استعداد نیز از شایستگی های مهارت کوچینگ در تعاملات روزانه در محیط کار خود استفاده می کنند. هدف کوچینگ سازمانی عمدتاً تغییرات سیستماتیک و مثبت در کسب و کارها است. این مهارت اغلب برای کمک به سازمان ها در دستیابی به اهداف استراتژیک، افزایش قابلیت رهبری و ایجاد تغییر فرهنگ استفاده می شود. علاوه بر این، کوچینگ کسب و کار مزایای مختلفی را برای مشاغل در هر اندازه که هستند، ارائه می دهد. با ظهور کوچینگ، سازمان ها از آن برای ایجاد تحولات مثبت در هر سطحی استفاده می کنند؛ اما ماهیت و کاربرد کوچینگ سازمانی چیست؟ در این مقاله، چیستی کوچینگ سازمانی، کارهایی که متخصصان در این زمینه انجام می ‌دهند، انواع مختلف کوچینگ سازمانی و چگونگی تاثیرگذاری این رویکرد بر کسب و کار را بررسی می کنیم.

 

 کوچینگ سازمانی چیست؟

امروزه، سازمان‌ ها و کسب و کارها ناچار به رقابت در بازارهایی پویا، رقابتی و جهانی می‌ شوند و این امر مستلزم بررسی بیشتر در خصوص فرآیندها و ابزارهایی است که مدیران را برای موفقیت در چالش‌ها آماده می کند. در این میان، منابع انسانی به‌عنوان کلیدی‌ ترین منبع سازمان، نقش مهمی در افزایش بهره ‌وری ایفا می ‌کند. با توجه به اهمیت روزافزون حفظ کارمندان و ارتقاء مهارت ‌ها و نگرش‌ های آن ‌ها در راستای نیل به اهداف مشخص سازمان، کوچینگ سازمانی به‌عنوان ابزاری کارآمد مورد توجه ویژه ‌ای قرار گرفته است. به طور کلی، کوچینگ سازمانی تغییرات سیستمی را در یک سازمان هدف قرار می دهد. به عبارتی، کوچینگ سازمانی یک استراتژی بهبود سازمان است که بر تغییرات سیستمی داخلی تمرکز دارد. این مهارت رویکردی است که بر تیم ‌هایی که یک کسب‌ و کار را تشکیل می‌ دهند تمرکز می‌ کند و فرصت‌ هایی را برای بهبود در اختیار آن‌ ها قرار می ‌دهد تا از اهداف کلی سازمان حمایت کند.

کوچینگ سازمانی از طریق سرمایه ‌گذاری در فرآیندها و برنامه ‌های سازمان، که شامل آموزش و انتقال دانش است، حاصل می‌ شود و هدف آن دستیابی به نتایج بهتری است که می ‌تواند بر عملکرد مالی و غیر مالی سازمان تأثیر بگذارد و اثربخشی آن را افزایش دهد. درواقع، کوچینگ در حوزه سازمانی نه تنها ابزاری برای مدیران و رهبران سازمان ‌ها است، بلکه ابزاری کاربردی برای همه افراد سازمان نیز به شمار می‌رود. با استفاده از این ابزار، انگیزه و خلاقیت کارمندان افزایش یافته و در نتیجه آن، بهره‌ وری سازمان نیز بیشتر خواهد شد. حال سوال اینجاست که چرا حضور یک کوچ برای کسب‌ و کار و سازمان شما ضروری است؟ (مزایای کوچینگ سازمانی)

 

استاد یاسر متحدین کوچ سازمانی

 

اهداف کوچینگ سازمانی

کوچینگ سازمانی برای رسیدن به هدفی خاص، تکنیکی منعطف و سریع است و نتایج مثبتی را هم برای کارکنان و هم برای سازمان به همراه خواهد داشت.  به طور خلاصه، کوچینگ سازمانی مزایای بسیار زیادی دارد که از جمله آن می ‌توان به مواردی چون کاهش هزینه های استخدام، حفظ دانش بالقوه کارکنان و جلوگیری از ایجاد مانع در مرحله بهره وری و … اشاره کرد. از این رو، سرمایه گذاری در حوزه کوچینگ سازمانی می تواند سازمان شما را برای افراد حرفه ای آماده و به موفقیت شما کمک کند. اکنون به تشرییح برخی مزایای کوچینگ سازمانی می پردازیم:

  1. بهبود مشارکت کارکنان
  2. افزایش نرخ حفظ کارکنان
  3. افزایش اشتیاق در محیط کار
  4. افزایش مسئولیت پذیری کارکنان
  5. بهبود عملکرد و تقویت روحیه کارکنان
  6. ایجاد فرصت برای توسعه شخصی کارکنان
  7. بهبود کارایی تیم
  8. تمرکز بر توسعه سازمان
  9. ایجاد تغییرات فرهنگی و رفتاری

 

کوچ درون‌سازمانی و برون‌سازمانی

سازمان ‌ها برای استخدام کوچ از دو روش استفاده می ‌کنند: یا از کوچ برون‌ سازمانی استفاده می ‌کنند؛ یعنی یک کوچ حرفه ‌ای خارج از سازمان را برای آموزش و کوچینگ کارکنان استخدام می ‌نمایند و یا با هدف به ‌کارگیری کوچ درون ‌سازمانی، تعدادی از نیروهای انسانی سازمان را در حوزه کوچینگ آموزش می دهند تا آن ها قادر آموزش یا کوچ سایر کارکنان سازمان باشند.

کوچ درون‌ سازمانی از چند نظر بسیار مناسب است؛ زیرا فردی که داخل سازمان فعالیت می ‌کند، با فرهنگ سازمان یا کسب و کار آشنایی و از ساختار شناخت کامل دارد، در دسترس است و این امکان را دارد که تمامی موارد قابل‌ توجه در طول دوره کوچینگ را در فعالیت ‌های روزانه به کار گیرد. از طرف دیگر، در این نوع از کوچینگ سازمانی، کوچ از همه سیاست‌ ها و برنامه ‌های سازمان اطلاع دارد و ممکن است این امر بر روند کار وی تاثیرگذار باشد.

 

کوچینگ برای سازمان

 

انواع کوچینگ سازمانی

انواع مختلفی از کوچینگ‌ سازمانی وجود دارد که می ‌توانند بسته به اندازه سازمان و نیازهای منحصر به فرد آن‌ مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه به معرفی هر یک خواهیم پرداخت:

  1. کوچینگ اجرایی و کوچینگ رهبری
  2. کوچینگ شراکتی – گروهی و تیمی
  3. کوچینگ منابع انسانی
  4. کوچینگ یکپارچه
  5. کوچینگ کسب ‌و کار
  6. کوچینگ عملکرد
  7. کوچینگ آنلاین

 

 چطور به یک کوچ برای سازمانتان تبدیل شوید؟

افرادی که به کار به عنوان یک کوچ علاقه ‌مند هستند، با گذراندن دوره حرفه‌ ای کوچینگ می ‌توانند کوچ سازمان خود باشند. حال این فرد می‌خواهد مدیر سازمان باشد یا مدیر منابع انسانی آن؛ تنها باید ۳ ویژگی یک کوچ خوب را داشته باشد:

  • گوش‌سپاری عمیق
  • ارائه بازخورد
  • طرح سؤالات هوشمندانه

 

چرا مدیران سبک مدیریت مبتنی بر کوچینگ را انتخاب می‌کنند؟

در دنیای مدرن کنونی، روش‌ های نوین مدیریت می ‌توانند با کوچینگ ادغام شوند و ایجاد تغییر کنند. درواقع، به جای مدیریت عامرانه یا دستوری، بکارگیری مدیریت مشارکتی، هم فکری و رفتار به منزله یک کوچ، تضمینی بر موفقیت و مدیریت بهتر سازمان خواهد بود.

 

جلسه کوچینگ سازمانی

 

چطور یک کوچ سازمانی انتخاب کنیم؟

توسعه یک برنامه کوچینگ سازمانی در سازمان شما می تواند پر از چالش های احتمالی باشد. اگر تصمیم دارید به صورت برون سازمانی از یک مجموعه ارائه خدمات کوچینگ استفاده کنید، هرگونه اشتباه می تواند هزینه و زمان زیادی برای شما داشته باشد؛ بنابراین، هنگام بررسی و انتخاب مؤسسات کوچینگ، باید بدانید به دنبال چه باشید و چه اقداماتی را انجام دهید. 

 

شاخصه های یک کوچ مؤثر برای سازمان

  • کوچ، مناسب با نیاز و خواسته سازمان باشد
  • کوچ و سازمان ارتباط خوب و مناسبی با هم برقرار کنند
  • روابط کوچ و سازمان منجر به دریافت کیفیت مطلوب و بازخوردهای مثبت شود

همچنین اگر می خواهید کوچ یک سازمان باشید، ضروری است بدانید چه کاری باید انجام دهید. در این رابطه، مراحل زیر مطرح می شود:

  • رزومه سازمان را بررسی کنید.
  • اعتبارنامه های آن را بررسی کنید.
  • بر اساس اهداف سازمان، کوچ استخدام کنید.
  • به دنبال مجموعه بزرگی از کوچ های معتبر باشید.
  • اهداف خود را نسبت به استخدام کوچ مشخص کنید.

و حالاکه متوجه شدید کوچ سازمانی چیست و چه ویژگی هایی دارد، میتوانید از یک جلسه مشاوره رایگان جهت رفع ابهاماتتان نسبت به این موضوع استفاده کنید. پشتیبانان فراکوچ با تخصص و تجربه کاری میتوانند به شما بهترین مشاوره و پیشنهادات را ارائه دهند.

درخواست مشاوره رایگان کوچینگ

 

 نتیجه گیری

هدف کوچینگ سازمانی، ایجاد تحول در اساسی ترین سطح در سازمان است. این مهارت نه تنها می تواند دستیابی به اهداف استراتژیک و رشد مدیریت را افزایش دهد، بلکه می تواند تغییرات واقعی و بلندمدت فرهنگی و سازمانی را نیز تقویت کند.

5/5 - (8 امتیاز)

5 دیدگاه برای “معرفی کوچینگ سازمانی

  1. Ali Alizade گفته:

    من از کوچینگ سازمانی برای پیشبرد اهداف استراتژیک سازمان و افزایش بهره‌وری کارکنانم استفاده کردم و همچنان هم دارم از یک‌ کوچ کمک می‌گیرم. ممنون از تیم فراکوچ برای کمکی که به من کردند.🌹

    • Fahime Jamali گفته:

      سلام. خیلی خوشحالیم که کسب و کارتون پیشرفت داشته. ممنون از شما که مارو انتخاب کردید.🌹🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *