کتاب کوچینگ چیست؟

کتاب کوچینگ چیست؟

مقدمه کتاب کوچینگ

احتمالا زمانی که کلمه کوچینگ را شنیده اید، کنجکاو شده اید که بدانید کوچینگ چیست و چه کاربردی دارد؟

به زبان ساده، کوچینگ که معمولا در قالب جلسات فرد به فرد برگزار می شود، فرایندی است که در آن کوچ از مراجع (کوچ شونده) پرسش های عمیقی می پرسد، سپس به پاسخ ها و گفته های او فعالانه گوش می دهد، به موقع بازخوردهای سازنده ای به مراجع می دهد، از او را برای رسیدن به اهدافش حمایت می کند، و نقاط قوت و موفقیت های مراجع را تشویق می کند، تا او بتواند با کمک کوچ به آنچه که می خواهد برسد.
کوچینگ دامنه کاربرد وسیعی دارد، مثلا :

  • مدیر می تواند در گفتگو و ارتباط با کارکنانش، نقش کوچ را ایفا کند.
  • معلم یا استاد می تواند با روش کوچینگی تدریس کند و به مخاطبانش آموزش دهد.
  • والدین در تعامل با فرزندانشان می توانند به ایفای نقش والد-کوچ بپردازند.

ماهیت کوچینگ به نوعی است که همه افراد می توانند در تعامل، ارتباط و گفتگو از کوچینگ استفاده کنند. جالب این جاست که کوچینگ در ارتباط فرد با خودش نیز کاربرد دارد که از آن با عنوان خودکوچینگ یاد می شود. ایفای نقش کوچ توسط مدیران، والدین، معلمان و اساتید و سایر افراد، به موثرتر شدن نوع ارتباط کمک می کند.
کوچینگ به غیر از کاربرد این چنینی، می تواند به عنوان یک شغل و حرفه نیز مورد استفاده قرار گیرد. جالب است بدانید که کوچینگ یکی از شغل هایی است که در کشورهای پیشرفته رشد سریعی را طی می کند.

به دنبال افزایش محبوبیت و تقاضا برای استفاده از خدمات کوچینگ در کشورهای پیشرفته، چند سالی است که در کشور ما نیز کوچینگ مطرح شده است به طوری که بسیاری از افراد یا آن را ابزار مفیدی برای کار و حرفه فعلی خود می دانند یا آن را شغل ایده آل خود می پندارند.
کتابی، نگاشته شده است تا کوچینگ را به هر دو دسته از افراد معرفی کند.

۱- هم کسانی که می خواهند از کوچینگ در کار و زندگی خود استفاده کنند مانند مدیران، والدین، اساتید و … 

۲- کسانی که می خواهند به حرفه و شغل کوچینگ روی بیاورند.

این کتاب تصمیم دارد نقش دروازه ورود به دنیای بزرگ و جذاب کوچینگ را ایفا کند.
مرکز آموزش کوچینگ فراکوچ که از سال ۱۳۹۶ اقدام به آموزش کوچینگ به علاقمندان نموده است، این رسالت را برای خود قائل است که به ترویج اصولی و علمی دانش کوچینگ در ایران کمک کند. این کتاب در راستای این رسالت نگاشته شده است.

با آرزوی بهروزی برای همه شما خوانندگان ارجمند
یاسر متحدین، مصطفی جهانگیر

شاید روش بهتری برای تغییر وجود داشته باشد!

تا به حال برایت پیش آمده که مدام به خودت غر بزنی و بگویی چرا من چنینم و چنانم؟ این لحظه را تجربه کرده‌ای که رئیس اداره، همسر یا دوستانت چیزی را از تو بخواهند که اصلا با قابلیت‌های درونی تو همخوانی نداشته باشد و تمرکز و آرامش تو را مختل کند؟ آیا میدانی چطور درکمال آرامش به بهترین سطح خودت برسی؟ راه‌حل این سؤالات در سبکی است که حدود ۴۰ سال پیش، یک مربی تنیس به نام تیموتی گالوی به آن رسید. می‌خواهی بدانی چگونه؟ ویدئو را ببین!

مگر کوچینگ معجزه می‌کند؟

این روزها همه از تغییر می‌گویند ولی هیچ‌کدام نمی‌گویند همین تغییرات چگونه باید در درون انسان‌ها اتفاق بیفتد؟ آیا فقط مهم این است که تغییر کنیم؛ آن هم از نوع مثبت. اما چطور مطمئن شویم مسیر را درست می‌رویم؟ در دنیایی که همه به دنبال بهتر شدن و موفقیت هستند، کوچینگ می‌تواند بهترین گزینه باشد. شاید از خود بپرسید مگر کوچینگ معجزه می‌کند. ویدئو را تماشا کنید تا متوجه شوید کوچینگ چیست و چه تغییراتی را برای شما امکان‌پذیر می‌کند.

مدیر عامل را چه نیاز به همراهی کوچ!

من مدیر یک مجموعه بزرگ هستم و با این تجربه کاری درخشان، قطعاً به کوچ نیاز ندارم و نخواهم داشت! در دهه‌های پیش این جمله را از زبان بسیاری از مدیران شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌شنیدیم. اما امروزه با درک کوچینگ و تأثیرات شگفت‌انگیزی که بر سطح آگاهی و شناخت مدیران از خود و سازمان خود دارد، کمتر کسی است که با کوچینگ آشنا شود و آن را برای پیشبرد هر چه بهتر کسب‌وکار خود به‌کار نبندد. مدیران مطرح دنیا در این باره چه نظری دارند؟ خودتان ببینید!

شما نیز می‌توانید!

آیا می‌دانید مدیرانی که نقش کوچ سازمان خود را ایفا می‌کنند، محیط کاری بهتری برای کارکنان خود فراهم می‌آورند.

با توجه به گستردگی کوچینگ، افراد مختلف در حوزه‌های مختلف از این صنعت پرطرفدار بهره می‌برند و این تجربه متفاوت خود از کوچینگ را طی بررسی‌ها و یا صرفاً به عنوان پیشنهاد در سخنرانی‌های TED با دیگران به اشتراک می‌گذارند. در بسیاری از این سخنرانی‌ها علاوه بر بحث ایجاد انگیزه یک اصل مهم دیگر نیز وجود دارد؛ آن هم داشتن هدفی خاص است. هدفی که قابل دسترس، مشخص، قابل ارزیابی، ارزشمند و واقعی است. تمامی این مؤلفه‌ها با داشتن یک کوچ محقق خواهد شد.

ارتباط مؤثر و گوش دادن فعال

به عنوان یک کوچ چقدر مهارت گوش کردن فعال را در خود تقویت می‌کنید؟ گوش کردن با شنیدن چه فرقی دارد؟ می‌دانید گوش کردن فعال یکی از رمزهای موفقیت جلسات کوچینگ است. چرا؟ با شنیدن مراجع، شنیدنی که همراه با درک معنای موضوع او باشد، رابطه صمیمانه و ارتباط مؤثر بین کوچ و کوچی شکل خواهد گرفت. اما این گوش کردن به گفته و ناگفته‌ها چگونه و در چند سطح انجام می‌شود؟ کدام سطح آن در جلسه کوچینگ کاربرد بیشتری دارد؟ برای پاسخ به تمامی این سؤالات فقط کافی است ویدئو را ببینید!

همدلی

دوست شما امروز حال خوبی ندارد. چشمان قرمز و چهره‌ای ناراحت و غمگینش، نشان از آن می‌دهد که گریه کرده است. از او علت را می‌پرسید. او هم با بغض می‌گوید در مصاحبه پذیرفته نشدم. اولین چیزی که به او می‌گویید چیست؟ چگونه در رفتار و گفتار نشان می‌دهید که درکش کرده‌اید؟ چه سؤالاتی بپرسید بهتر است؟ با او همدلی می‌کنید یا همدردی؟ حتماً می‌پرسید مگر این دو متفاوتند؟

تا پیش از دیدن این کلیپ زیبا در مورد همدلی و همدردی، من هم تفاوتی برای این دو کلمه قائل نبودم. اما بعد فهمیدم که چقدر ما با آگاهی از این موضوع می‌توانیم روابط خود با دیگران را محکم‌تر و بهتر کنیم. توصیه می‌کنم حتما این کلیپ آموزنده را ببینید!

با یاد من خنده بر لبت می‌آید یا می‌رنجی؟

همه ما در زندگی موقعیت‌های سخت و نارحت‌کننده و لحظات شادمانی داشته‌ایم. به قول یک نویسنده آمریکایی که مفهوم پیامش این بود: « اگر مرا یاد کنی و خنده بر لبت نشست، خیلی خوب است؛ پس مرا یاد کن؛ ولی اگر با یاد من می‌رنجی بهتر است مرا هرگز یاد نکنی.» با این حال در چنین شرایطی دیگران چگونه شما را یاد می‌کنند؟ آیا شما با همدلی به موقع خنده به لبشان می‌نشانید یا با ندانم کاری و گاهاً همدردی به جای همدلی باعث رنجش آن‌ها می‌شوید؟ همدلی یک مهارت است؛ پس آموختنی است. بیاید با هم بیشتر در مورد کسب این مهارت مهم و حیاتی بدانیم!

تغییر و تحول، محصول جلسات کوچینگ

شاید از خود بپرسید: «مگر در جلسات کوچینگ چه اتفاقی می‌افتد که منجر به تغییر و تحول در زندگی افراد می‌شود؟» این سوالی است که بسیاری از مراجعان ما قبل از حضور در اولین جلسه کوچینگ از ما می‌پرسند و به محض حضور در جلسات منظم و برنامه‌ریزی‌شده کوچینگ و همراهی یک کوچ حرفه‌ای به صورت عملی متوجه می‌شوند که کوچ چگونه آن‌ها را به آگاهی و شهود نزدیک می‌کند. آیا تا به حال در جلسات کوچینگ حضور داشته‌اید؟ قبل از رزرو اولین جلسه خود و برقراری ارتباط با همکاران ما در بخش پشتیبانی، این تجربه را از زبان یک کوچ حرفه‌ای بشنوید!

تعریف شما از کوچینگ چیست؟

به عنوان یک کوچ یا یک مراجع در جلسه کوچینگ، ممکن است تعریف خاص خود را از کوچینگ داشته باشید. بعضی از افراد از کوچینگ به عنوان یک چراغ برای زوال تاریکی مسیر زندگی یاد می‌کنند و برخی دیگر آن را پرواز در آسمان دنیای یکدیگر می‌دانند. چقدر زیباست سفر به دنیای دیگری! در حین پرواز از آن بالا دنیایش، مسیرش و هدفش را می‌بینی. اگرچه به اندازه تجربه افراد از کوچینگ برای آن تعریف داریم؛ اما فدراسیون بین‌المللی کوچینگ ICF با تعدادی از افرادی که تجربه کوچینگ را داشته‌اند گفتگو کرده و تعریف هر کدام از کوچینگ را از آن پرسیده است. با هم ببینیم چه تعاریفی از کوچینگ ارائه داده‌اند!

مؤثرترین روش برای فرزندپروری: والدین در نقش کوچ

همه والدین دنیا عاشق فرزندان خود هستند و بهترین را برای آن‌ها می‌خواهند. اگرچه این امری است طبیعی، آن‌ها اغلب به گونه‌ای این عشق و علاقه را نشان می‌دهند که برای فرزندان خوشایند به نظر نمی‌رسد. با وجود اختلاف نظر بین نسل‌ها، گاهی لازم است والدین دنیا را از دید فرزندان ببینند؛ درست مانند یک کوچ که به بررسی دنیای مراجع خود می‌کند تا توانایی‌ها و نقاط قوت و قابل بهبود او را بیابد. بهتر است نظر متخصصین را در این رابطه بدانیم. ویدئو را تماشا کنید تا بیشتر با این موضوع آشنا شوید.

فرزندپروری به سبک کوچینگ

با پیدایش کوچینگ و تأثیرگذاری آن در اکثر حوزه‌های توسعه‌ فردی، متخصصین امر به این سبک تربیتی رسیدند که از کوچینگ در تربیت فرزندان نیز بهره بگیرند. در اینجا قطعاً تنها افرادی که می‌توانند مجریان این طرح در تربیت فرزندان باشند، والدین بودند. حال ببینیم که چگونه والد در نقش کوچ می‌تواند سبک تربیتی خود را متحول کرده و بهترین نتایج را دریافت کند. در ویدئوی پیش رو بیشتر به این مبحث پرداخته‌ایم.

 خرید کتاب کوچینگ چیست؟

انتقال به صفحه خرید کتاب کوچینگ
5/5 - (1 امتیاز)