توضیحات وبینار:
چرا معلمان باید در این وبینار شرکت کنند؟
بدون شک تلاش اکثر مراکز آموزشی از جمله آموزشگاه ها، مدارس، موسسات و … فراهم آوردن یک محیط آموزشی شاد، پویا و کارا است که در آن، یاددهنده و یادگیرنده در تعاملی سازنده و مفید، به بالاترین سطح از موفقیت، اثربخشی و رضایتمندی دست یابند. فارغ از اینکه آموزش در چه سطحی و برای چه کسانی ارائه می شود، متولیان امرِ آموزش با بکارگیری جدیدترین و کارامدترین ابزارها، متدها، مهارت ها و نیز دعوت از خبره ترین مدرسان، بطور مستمر در تلاش هستند شرایط محیط های آموزشی را در ابعاد مختلف به نحوی بهبود بخشند که قادر باشند اثربخشی آموزش های خود را تضمین نمایند.
آموزش صحیح و موثر شاید سخت ترین شغل جهان باشد
گزاف نیست اگر گفته شود معلمان، مدرسان و اساتید ستون اصلی ساختار آموزش هر کشوری را تشکیل می دهند که در مسیر شغلی خود عملا با بزرگ ترین چالش های حرفه ای نیز مواجه می شوند. امروزه آن ها برای حضور پررنگ و موفق در حوزه آموزش علاوه بر دانش و تخصص کافی، نیازمند فراگیری مهارت های نرم نیز می باشند تا به کمک آن ها مسائلی را که در مسیر توسعه خود و رشد و شکوفایی محصلان وجود دارد، از پیش روی بردارند.
صرف نظر از محدودیت ها و عوامل بیرونی مانند قوانین و مقررات، فرآیندهای آموزشی و … تعلیم دهندگان عموما با مسائلی نظیر بی هدف بودن، سردرگمی، عدم انضباط فکری، نبود یا کاهش نسبی انگیزه، عدم فراگیری بهینه در محصلان و طاقت فرسا بودن برقراری یک ارتباط مؤثر با آن ها و بسیاری مشکلات ریشه ای دیگر دست به گریبانند؛ مسائلی که می تواند آینده محصلان را به طرز چشمگیری تحت الشعاع خود قرار دهد.
شاید تاکنون با این سوال مواجه شده باشید که یک تعلیم دهنده چگونه میتواند هم به توسعه ی مهارت های خود و هم رشد و شکوفایی محصلان کمک کند؟!
مهم ترین وظیفه یک معلم در مواجهه با دانش آموزان، بسترسازی برای تغییر صحیح نگرش و طرز فکر آن ها میباشد؛ معلم باید با محدودیت های ذهن خود آشنا شود، بر آنها غلبه کند و به نحوی با دانش آموزان ارتباط برقرار کند که با تمام ظرفیت و توان خود فعالیت کنند و دچار شکست تحصیلی نشوند. داشتن مهارت های کلیدی، وجه مشترک بسیاری از معلمان موفق است؛ آن ها به نحوی آموزش میدهند و ارتباط برقرار میکنند که برای دانش آموز نشاط آور و خوشایند است.
کوچینگ چگونه میتواند به معلمان کمک کند؟
کوچینگ مهارتی است که می تواند حلقه مفقوده بین شرایط موجود و مطلوب باشد. در کوچینگ، یک کوچ حرفه ای با گوش دادن فعال و پرسیدن سؤالات موثر و هوشمندانه، به مخاطب یادآور می شود که از همه توانایی خود، در جهت حل مسائل استفاده کند، چرا که کوچها اعتقاد دارند هیچ کس به اندازه خود فرد به مسائل زندگی آگاه نیست.
به عبارتی، «کوچینگ باز کردن پتانسیل یک فرد برای به حداکثر رساندن عملکرد خودش هست.»
معلمان با یادگیری اصول کوچینگ و پیاده سازی صلاحیت ها در فرایند تدریس از جمله:
۱) گوش دادن فعال
۲) پرسشگری
۳) ارتباط موثر، عمیق و همدلانه
۴) ارائه بازخورد سازنده
۵) پرورش یادگیری و رشد
۶) تبدیل استعداد به نقاط قوت
۷) توجه به احساسات و خواسته ها
هم به خود و هم به دانش آموزان، برای رشد و تعالی کمک میکنند.
بر همین اساس، یک معلم در نقش کوچ محیطی امن برای آگاهی بخشی، بازبینی قابلیت ها، علایق، خواسته ها و حتی نگرانی های دانش آموزان در طول تحصیل فراهم میکند که میتواند عاملی موثر در شکوفایی و بهبود عملکرد آن ها باشد و تأثیر مستقیمی بر روی میزان تمرکز، خلاقیت، انگیزه و موفقیت های تحصیلی بگذارد.
سرفصل ها :
- ۱٫ معرفی مفهوم کوچینگ
- ۲٫ کاربردهای کوچینگ
- ۳٫ الزامات و مهارت های عمومی معلم در نقش کوچ
- ۴٫ اصول مهارت کوچینگ ۵٫ نحوه ورود و اجرای کوچینگ در کلاس
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.