ایلان ماسک، اپرا وینفری، جف بزوس، بیل گیتس و … نامهایی هستند که همه ما بارها و بارها در شبکههای اجتماعی، تلویزیون و سایر رسانهها دیده و شنیدهایم. میدانیم که این افراد در دورانهای مختلف در اقشار متفاوتی زندگی میکردند؛ اما همه آنها در یک مورد اشتراک دارند؛ بله درست است. کار آفرینی. همه آنها به عنوان کار آفرین موفق شناخته میشوند. اما چه چیزی یک کار آفرین را متمایز میکند؟ یک کار آفرین چیزی فراتر از یک صاحب کسبو کار است. آنها با ایدههای بدیع و تازه به پیشرفت صنعت خود کمک میکنند.
کار آفرینی مستلزم مجموعهای از مهارتهای منحصر به فرد از جمله خودانگیختگی و پشتکار است. چه، راه حلی را برای یک مشکل شناخته شده طراحی کرده باشید، چه زمانی که قصد دارید یک کسبو کار ایجاد کنید تا حضور آنلاین خودتان را گسترش دهید. در این مقاله، ما به شما درک کاملی از کار آفرینی میدهیم تا به شما کمک کنیم تا تعیین کنید که آیا این مسیر درست برای شماست یا خیر. همچنین در ادامه این مطلب، ۶ ایده کار آفرینی با سرمایه کم را برای شما به عنوان پیشنهاد خواهیم گفت؛ پس پشت میز بنشینید و با ادامه مقاله همراه فراکوچ باشید.
چکیده مطالب
کار آفرینی چیست؟
پیش از آن که خیلی سریع جلو برویم؛ بهتر است تا در همین ابتدا با اساسیترین مفهوم این مقاله به طور کامل آشنا شویم؛ یعنی، تعریف کار آفرینی؛ به طور کلی میتوان گفت که تعریف کار آفرینی عبارت است از شروع یک کسبو کار تا به سود رسیدن از آن. کار آفرین موفق همچنین ممکن است در زمینهی خود به رهبر فکری تبدیل شود، اگرچه این لزوماً یک عامل متمایزکننده برای کسی در این نقش نیست، اما میتواند یک نتیجه طبیعی در کار آفرینی باشد.
کار آفرینی همچنین نقش مهمی در توسعه اقتصادی بازار پر جنب و جوش ما ایفا میکند. این امر منجر به استانداردهای زندگی بهتر و تولید ثروت جدید و همچنین افزایش اشتغال و درآمد ملی میشود. کار آفرین موفق همچنین این فرصت را دارد که به پرکردن شکاف دیجیتالی، شکاف بین آنهایی که به اینترنت دسترسی دارند و کسانی که به اینترنت دسترسی ندارند، کمک کند.
با پیشرفتهای فناوری و تقاضای بازار برای ایدههای تجاری جدید و نوآوری، کار آفرینی به سرعت در حال رشد است. امروزه، افراد با انگیزه بیشتری به دنبال کامل مستقل شدن در زندگی حرفهای خود و در آرزوی ایجاد آیندهای بهتر برای خود هستند.
چگونه تبدیل به یک کار آفرین موفق شویم؟
اکنون که دلایل جذابیت کار آفرینی برای بسیاری را میدانید، گام بعدی این است که یاد بگیرید که چگونه یک کار آفرین موفق شوید. در اینجا ۵ گام اساسی وجود دارد:
- مشکلی را شناسایی کنید
- تحقیقات خودتان را انجام دهید
- یک راهحل ایجاد کنید
- شبکه خودتان را راهاندازی کنید
- منبعی مطمئن برای تامین مالی خود پیدا کنید
۱٫ مشکلی را شناسایی و مشخص کنید
اولین گام برای شروع کار آفرینی، شناسایی و مشخصکردن مشکللاتی ست که قصد دارید آن را حل کنید. هدف نهایی شما این است که برای خودتان کار کنید و با یک ایده پیشگامانه بازار کنونی را بر هم بزنید؛ بنابراین، این زمان آن است که همه ایدههای خود را بهکار بگیرید و ببینید که کدام یک میتواند بهترین نتیجه و بازدهی مالی و معنوی را برای شما داشته باشد. تجربه کاری قبلی، مهارتها و مهمتر از همه، اینکه چه نوع کسبوکاری دارید و انگیزه لازم برای به وجود آوردن آن را دارید یا نه را در نظر بگیرید. از این گذشته، شما یک کسبو کار را از صفر شروع میکنید و این بر عهده شما ست که آن را محقق سازید، بنابراین نیاز است تا هدف و انگیزهی محکمی برای شروع چنین کاری داشته باشید و با هر چالشی که از راه میرسد کم نیاورید.
۲٫ تحقیقات خودتان را انجام دهید
شعار «دانش قدرت است» میتواند مناسبترین جمله برای این مورد باشد. در این مرحله شما یک نقطه درد را تعیین میکنید و اکنون زمان آن است که در آن غوطهور شوید و هرآنچه میتوانید در مورد صنعتی که قصد شروع کار آفرینی در آن دارید را بیاموزید. چه یک زمینه کاملاً جدید باشد یا یک بازار که قبلاً در آن کار کردهاید. پیشنهاد میکنیم از محتوای آنلاین موجود در اینترنت مثل یوتیوب و … برای آموزش خود استفاده کنید.
شما همچنین باید پرسونای مخاطب خود را از مشتریها ایجاد کنید تا تصویری در ذهن خود داشته باشید که محصول یا خدمات شما برای چه کسی است. برای این کار، در نظر بگیرید که مشتریان شما چه کسانی هستند و از محصولاتشان چه میخواهند. به این فکر کنید که میخواهید چه جمعیتی را هدف قرار دهید، مانند سن و شغل، و همچنین یک نقطه درد مشترک که خریداران شما تجربه میکنند را مدنظر قرار دهید.
۳٫ یک راهحل ایجاد کنید
کار آفرین موفق به خاطر دیدگاههای تازه و توانایی تفکر خارج از چارچوب شناخته میشود. راهحل شما باید چیزی باشد که قبلاً در بازار مشخص شما اجرا نشده باشد. رویکردهای خلاقانه و نوآورانهای را در نظر بگیرید که برای مخاطبان هدف شما جذاب باشد؛ این همان چیزی است که باعث جلب توجه و جذب سرمایهگذاران بالقوه خواهد شد.
با این حال، لازم نیست در این مرحله تمام جزئیات را به دقت بررسی کنید. با یک راهحل کلی شروع کنید و جزئیات را قدم به قدم تکمیل کنید تا ببینید کدام گزینه واقع بینانهترین و دستیافتنی است.
۴٫ شبکه خودتان را راهاندازی کنید
برقراری ارتباط با سایر متخصصان در حوزه کاری خود یک گام بسیار استراتژیک برای به دست آوردن دانش عملی در مورد صنعت شما است. گزینههای شبکهسازی مانند کنفرانسها، رویدادهای سخنرانی مرتبط و یافتن کوچ و استفاده از کوچینگ برای راهنمایی شما در طول این سفر بهشدت پیشنهاد میشود.
۵٫ منبعی مطمئن برای تامین مالی خود پیدا کنید
اکنون زمان مهمترین و شاید سختترین مرحله است؛ تأمین بودجه برای راهاندازی کسبوکارتان. شما بایستی با سرمایهگذاران مختلفی در تماس باشید تا ببینید کدام یک از آنها میتوانند به کسبو کار و یا کار آفرینی شما اعتماد و بر روی آن سرمایهگذاری کنند.
حال که بهصورت تخصصی با کار آفرینی آشنا شدید و فهمیدید که چگونه میتوان تبدیل به یک کار آفرین موفق تبدیل شد، در ادامه مقاله شما را با ۶ ایده برای تبدیلشدن به یک کار آفرین موفق ایرانی آشنا میکنیم؛ پس با ادامه مقاله همراه ما باشید.
۶ ایده کار آفرینی با سرمایه کم
۱٫ فروش قطعات ماشین
یکی از راههای کار آفرینی این است که شما به فروش قطعات اتومبیل بپردازید؛ در واقع شما میتوانید این کار را با سرمایه بسیار کم شروع کنید و ذره ذره قطعات دسته دوم اتومبیل را بفروشید و به سرمایه خود اضافه کنید. پس از آن، مجدد قطعات بیشتری بخرید و دوباره آنها را به فروش رسانید.
۲٫ مشاوره کسبو کار
بسته به صنعت و مهارتهای شما، داشتن کسبو کار مشاورهای خود میتواند ایده کسب و کار بعدی شما باشد. شما میتوانید با کسبوکارهای دیگر همکاری کنید تا تخصص و مشاورهتان را در مورد مسائل مختلف ارائه دهید. کسبوکارهای مشاوره به پول بسیار کمی نیاز دارند، بهخصوص اگر آنلاین انجام شوند. برای شروع فقط به یک اتصال اینترنت قوی و اطلاعات بازاریابی نیاز دارید.
۳٫ بازاریابی شبکههای اجتماعی
جنبههای زیادی از بازاریابی رسانههای اجتماعی وجود دارد که میتوانید آنها را به عنوان یک تجارت کوچک انجام دهید و تقریباً میتوان گفت نوعی از کار آفرینی در منزل است. برای مثال، میتوانید خدماتی مانند مدیریت شبکههای اجتماعی و ایجاد حضور در رسانههای اجتماعی را برای صاحبان مشاغل کوچک ارائه دهید. این یک تجارت آسان بدون نیاز به پول اولیه است و تنها نیاز شما، آشنایی و تجربه با شبکههای اجتماعی است.
لازم به ذکر است کار آفرینی در این حوزه زمانی انجام میشود که شما فعالیت خود را گسترش دهید و اقدام به تاسیس شرکتی با عنوانهای دیجیتال مارکتینگ و … بپردازید و اقدام به استخدام نیرو کنید.
۴٫ راهاندازی فروشگاه اینترنتی
راهاندازی فروشگاه آنلاین به خودی خود آسان است، اما ممکن است بسته به نوع محصولاتی که میخواهید بفروشید، به سرمایه اولیه یا سرمایهگذارانی نیاز داشته باشد. به عنوان مثال، میتوانید وبسایت خود را راهاندازی کنید و محصولاتی مانند لباس، دکوراسیون منزل، آثار هنری و موارد دیگر مثل خدماتی از جمله آموزش را بفروشید. لازم به ذکر است برای فروش برخی محصولات و خدمات شما نیاز است تا یک سری نیازهای خود را از سوی افراد دیگری تامین کنید که این یعنی، کار آفرینی.
۵٫ تدریس خصوصی زبان
اگر به زبان انگلیسی صحبت میکنید یا به بیش از یک زبان علاوه بر انگلیسی مسلط هستید، میتوانید یک کسبو کار راهاندازی کنید تا دیگران را به عنوان راهی برای کسب درآمد بیشتر بهصورت آنلاین آموزش دهید. شما باید با دانشآموزان در سنین مختلف کار کنید و مهارتهای زبانی را به آنها بیاموزید، از جمله تمرین صحبتکردن با آنها و درک اصول اولیه یک زبان. شما میتوانید کار آفرینی در تدریس خصوصی شوید و پس از مدتی کسبو کار خود را به وسیلهفروش دوره و یا افتتاح مؤسسه گسترش دهید.
۶٫ مربی زندگی (کوچینگ)
کوچینگ زندگی(life coaching) ، خدماتی است که اکنون بسیاری به دنبال آن هستند و تقاضا برای کوچهای آنلاین زندگی بسیار وجود دارد. گواهینامههایی برای کوچینگ زندگی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید، و میتوانید از طریق فضای آنلاین برای جلسات خود با مشتریان ارتباط برقرار کنید، بنابراین شروع آن به پول زیادی نیاز نخواهد داشت و تنها هزینهی لازم برای آن، آموزش دیدن است. درصورتیکه قصد داشتید تا کوچینگ را آموزش ببینید، پیشنهاد میکنیم تا به وبسایت فراکوچ سری بزنید.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم تا شما را با کار آفرینی از صفر تا ۱۰۰ آشنا کنیم. در ابتدا بهصورت جامع تعریف کردیم که کار آفرینی دقیقاً به چه معناست و گفتیم که برای تبدیلشدن به یک کار آفرین موفق، نیاز است تا چه مراحلی را طی کنید. همچنین در ادامه مطلب شما را با ۶ ایده کار آفرینی با سرمایه کم آشنا کردیم تا بتوانید برای استارت کسبو کار خود با چشمی بازتر شروع کنید.