لایف کوچ ها به خوبی میدانند که هر خانواده ای مشکلات خاص خود را دارد، حال فرقی ندارد که مشکل آن ها یک مشکل ساده مثل نحوه تعامل با رفتار نوجوانان باشد و یا مشکلی به پیچیدگی کنار آمدن با خیانت و یا جدایی باشد. حقیقت این است که زندگی کردن در کنار دیگران واقعا آسان نیست، حتی اگر آن افراد برای ما بسیار عزیز باشند. مدیریت یک خانواده کار بسیار زمان بری است که تمرین و صبوری زیادی لازم دارد. اینکه بتوان تمامی اعضای خانواده را خوشحال نگه داشت هم کار آسانی نیست به خصوص وقتی که همگی زیر یک سقف زندگی می کنند! اینجاست که کوچینگ خانواده (Family Caoching) وارد می شود!
در جلسات کوچینگ خانواده با تکیه بر ابزار و تکنیک مناسب سعی میکنیم مشکلات خانوادگی را حل کنیم، درک متقابل را میان اعضا ایجاد کنیم و در نهایت احساس راحتی و خوشحالی را جایگزین این شرایط سخت کنیم.
فهرست مطالب
کوچینگ خانواده (Family Caoching) چیست؟
کوچینگ خانواده (Family Caoching)، فرآیندی است که در آن کوچهای خانواده با استفاده از روشهای مشاوره و مربیگری، خانوادهها را در بهبود ارتباطات، حل مسائل و تسهیل رشد و توسعه فردی و روابط درون خانواده یاری میکنند.
هدف اصلی کوچینگ خانواده، تقویت ارتباطات خانوادگی، بهبود تعاملات، افزایش همبستگی و پشتیبانی از هر فرد در خانواده است. این رویکرد با توجه به نیازها و هدفهای خانواده، به آنها کمک میکند تا الگوهای منفی رفتاری را شناسایی و تغییر دهند، الگوهای مثبت و سازنده را برقرار کنند و در رسیدن به اهداف خود پیشرفت کنند. کوچینگ خانواده میتواند در حل مسائل و چالشهای خانوادگی، مدیریت تغییر، تعادل بین زندگی شغلی و خانوادگی و بهبود فرآیندهای ارتباطی مفید باشد.
فرایند کوچینگ خانواده مانند دیگر فرایند کوچینگ ها از مفاهیم بنیادی و اساسی کوچینگ پیروی می کند، یعنی همان راهنمایی و کمک به افراد برای دستیابی به چیزی که میخواهند برسند.
درست مثل وقتی که از یک بیزینس کوچ برای بازسازی یک تیم کمک میگیرند و یا وقتی که یک بیزنس کوچ به مدیری درباره نحوه استفاده از تکنیک ارتباطی مشاوره میدهد، کوچ خانواده هم با ورود به خانه خانواده ای سعی دارد مشکلات اعضای خانواده را حل کند. آن ها میتوانند به شما کمک کنند تا بفهمید مشکل واقعی چیست و اعمال چه تغییراتی برای حل آن مشکل الزامی است.
جلسات کوچینگ خانواده به طوری طراحی شده اند تا افراد در منطقی ترین حالت خود باقی بمانند چرا که هر وقت اجازه میدهیم تا احساساتمان بر ما غلبه کنند، مکالمه عادی به راحتی به مشاجره های بلندی تبدیل میشوند که در آن فقط صدای داد افراد شنیده میشود.
حضور کوچ در این جلسات به شما این اطمینان را می دهد که هرگونه مشاجره و مکالمه بین اعضای خانواده تا جای ممکن منظم و منصفانه است، به طوری که هر کس فرصتی برای بیان نظر خود را داشته باشد.
مزایای جلسات کوچینگ خانواده چیست؟
اگر به خانواده مانند سازمانی نگاه کنیم میفهمیم که رشد شخصی هر یک از اعضای خانواده باعث بهبود و تغییر شرایط خانواده می شود. برخی از مواردی که میتوانیم به آن اشاره کنیم عبارتند از:
- پیشرفت فردی هر یک از اعضای خانواده
- بهبود ارتباطات خانوادگی
- ایجاد ارتباطات قوی تر میان اعضا
- افزایش احترام میان اعضا
- افزایش اعتماد به نفس
- ایجاد تعادل
- بهبود توانایی تصمیم گیری
- بهبود توانایی مدیریت زمان
- افزایش صلح و آرامش
- بهبود زندگی روزمره
- حل تعارض ها و مشکلات
در کوچینگ خانواده باید بتوانید روابط بین اعضای خانواده را عمیقا درک کنید. شما باید در درک مشکلات والدین سهیم باشید و مشکلات موجود در مراحل مختلف رشد کودکان را درک کنید. کمک به والدین و همکاری با کودکان برای آموزش و توضیح تأثیرات بیرونی از سری نقش های معمول کوچ خانواده است. ترویج ارتباطات مستمر و قابل اعتماد بین اعضای خانواده نیز یکی دیگر از نکات کلیدی است.
کوچینگ خانواده به ما چه کمکی می کند؟
مشکلات خانوادگی در اکثر موارد از مشکلات شغلی و کاری بسیار ویرانگر تر و مخرب تر هستند. هنگامی که تصمیم میگیریم خانواده ای تشکیل بدهیم، معمولا این کار را به دلیل عشق انجام میدهیم. هر چند که این احساسات و غرایز ممکن است با گذر زمان و رویارویی با مشکلات فراموش شوند. اما واقعا هرگز از بین نمی روند. برای بازگرداندن آن احساسات میتوان کارهای متفاوتی انجام داد. بنابراین کوچ ها در جلسات کوچینگ خانواده راه حل عملی برای حل مشکلات شخصی ارائه می دهند. برخی از دلایلی که افراد به کوچ خانواده روی می آورند:
- حل مشکلات زناشویی
- حفظ تعادل میان زندگی شخصی و کاری
- تربیت فرزندان
- نحوه تعامل با نوجوانان مشکل دار
- کنار آمدن با زندگی پس از جدایی یا طلاق
شاید حتی تصور دعوت یک غریبه خانه تان ترسناک باشد چه برسد به این که او شاهد مشاجرات و مکالمات خصوصی شما باشد. میتوان به حتم گفت که این موقعیتی غیرطبیعی است و حتی ممکن است احساس ناراحتی کنید چون فکر میکنید قرار است فردی زندگی شما را قضاوت کند، یا شما را به خاطر اشتباهی سرزنش کند.
اما کوچ های خانواده برای قضاوت یا سرزنش شما به خانه تان نمی آیند. در واقع آن ها میخواهند تا همه چیز را به صورت منظم نشان دهند تا همه بتوانند به طور کلی شرایط را ببینند و نقشی را که در ان داشته اند را بپذیرند. و هنگامی که همه پذیرفتند که خیلی از چیزها باید تغییر کنند، تمامی اعضای خانواده می توانند به راه حل هایی مثبت برای بهبود شرایط فکر کنند.
چگونه میتوانیم کوچ خانواده شویم؟
- قدم اول:
بدین منظور در ابتدا باید دوره آموزشی کوچینگ معتبری را بگذرانید تا مهارت های اولیه کوچینگ را فرا بگیرید و برای تقویت این مهارت ها تمرین هایی را انجام دهید. - قدم دوم:
به یکی از انجمن های کوچ والدین بپیوندید تا از نکات و چالش های که دیگر کوچ ها و والدین در ارتباط با این شغل کوچینگ به اشتراک گذاشته اند استفاده کنید. - قدم سوم:
کوچینگ را شروع کنید! به عنوان بخشی از برنامه آموزش تان، خود شما از کمک کوچی میتوانید استفاده کنید و خود کوچ دانش آموزانی خواهید بود. در حین آموزش، می توانید کوچینگ مشتریان واقعی را به صورت رایگان و یا با پرداخت هزینه ای شروع کنید. - قدم چهارم:
شبکه خود را بسازید و مشتریان جدیدی پیدا کنید. برای کوچ والدین و جوانان این امر نسبتاً آسان است زیرا گروهی از والدین را می توان همیشه در مدارس، مراکز فعالیت کودکان، گروه های جوانان و غیره پیدا کرد. پیشنهاد دهید تا با والدین مدرسه در مورد موضوع مورد علاقه آنها صحبت کنید یا برگه ها و کارت های ویزیت را در مکان هایی که والدین حضور دارند بگذارید و اگر شما خودتان فرزندی دارید، با والدین دوستان فرزندانتان صحبت کنید، به کمیته والدین مدارس بپیوندید، برای روزهای ورزشی داوطلب شوید، در کلیسای محلی یا گروه جوانان خود داوطلب شوید. یا حتی با شبکه دوستان و آشنایان خود شروع کنید و از آنجا تجارت خود را توسعه دهید. - قدم پنجم:
هنگامی که به درآمد دلخواه خود رسیدید حتما درباره جایگاه مربیان و مدرک معتبر ILO فکر کنید، چرا که شاید بخواهید شما نیز یکی از آنان باشید!
فرم درخواست مشاوره دوره آموزشی
مشاوره آموزشی رایگان
شما این فرصت را دارید، با تکمیل فرم زیر، قبل از انتخاب دوره آموزشی مناسب خود، از مشاوره رایگان کارشناسان آموزشی مجموعه فراکوچ استفاده نمائید.
اشتراکها: کوچینگ والدین چیست و چه کاربردی دارد؟ آموزش کوچینگ به پدر و مادرها | فراکوچ
شاخه های کوچینگ خانواده چیه؟ مثلا شامل کوچینگ طلاق میشه؟