کوچ کیست؟

کوچ کیست؟

همه ما افرادی را می‌شناسیم که به اصطلاح اجتماعی و عاشق انگیزه دادن به دیگران هستند و موفقیت آن‌ها را جشن می‌گیرند. شاید این افراد بهترین گزینه برای کوچ شدن باشند! اما آیا تنها می‌توانیم از حضور یک کوچ بهره ببریم یا خودمان هم می‌توانیم در نقش کوچ ظاهر شویم؟

وقتی به دنبال دستیابی به اهداف‌تان هستید، یک راهنمای هوشمند و باانگیزه می‌تواند نقطه عطفی در سفر شما باشد. کوچ‌ها با اشتیاق و انرژی، در کنار شما هستند تا به شما کمک کنند بهترین نسخه از خود را بسازید. آن‌ها نه تنها به شفاف‌سازی اهداف‌تان کمک می‌کنند، بلکه موانع را نیز شناسایی کرده و استراتژی‌های خلاقانه‌ای برای غلبه بر چالش‌ها به شما ارائه می‌دهند. برای اینکه در این سفر به خودتان بیشتر فکر کنید، چند سوال کلیدی را در نظر بگیرید:

  • چه چیزی شما را در مسیر رسیدن به اهداف‌تان متوقف می‌کند؟
  • آیا واقعاً می‌دانید که به چه چیزی می‌خواهید برسید، یا هنوز در حال جستجو هستید؟
  • چه استعدادها و توانایی‌هایی دارید که می‌توانید به کمک آن‌ها بر چالش‌ها غلبه کنید؟
  • آیا از خودتان پرسیده‌اید که اگر هیچ محدودیتی نداشتید، چه کارهایی می‌کردید؟

کوچ‌ها به این باور دارند که هر فرد درون خود پاسخ‌های لازم برای حل مشکلاتش را دارد، اما گاهی نیاز به یک راهنما دارند تا این پاسخ‌ها را کشف کند. در این مقاله، به دنیای جذاب کوچینگ، مهارت‌ها و وظایف یک کوچ و همچنین راهکارهایی برای انتخاب یک کوچ حرفه‌ای خواهیم پرداخت. همچنین پیشنهاد می‌کنیم که در کنار این مقاله، به صفحه “کوچینگ چیست” نیز نگاهی بیندازید تا با این علم مفید و تأثیرگذار بیشتر آشنا شوید. بیایید با هم این سفر را آغاز کنیم!

در مجله فراکوچ بخوانید: ۳ سوال کلیدی برای ایجاد برند شخصی کوچ‌ها

کوچ کیست؟

کوچ به فردی گفته می‌شود که تخصص و مهارت استاندارد شده‌ کوچینگ را در بستری آکادمیک، معتبر و ساختارمند کسب کرده و با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های خاص، کوچی یا همان مراجع را تا رسیدن به هدف همراهی و حمایت می‌کند. به طور کلی، کوچ فردی است که به‌طور حرفه‌ای آموزش دیده است تا شما را در مسیر به حداکثر رساندن توانایی­ ها و دستیابی به نتایج دلخواهتان همراهی کند. او کسی است که شما را حمایت می‌کند تا اهداف خود را شناسایی کرده و در طول مسیر شما را تشویق می‌کند تا نسخه بهتری از خودتان بسازید.

خلاصه کتاب ” کوچینگ چیست؟ ” استاد یاسر متحدین

قیمت : ۷۰/۰۰۰ تومان    رایگان

خلاصه کتاب کوچینگ چیست یاسر متحدین

دلایل مراجعه به کوچ چیست؟

دلایل نیاز کوچ یا خدمات کوچ را به میتوان به صورت زیر بیان کرد:

  • کمک در رسیدن سریع تر به موفقیت از طریق توسعه نقاط قوت و ارتقای مزیتهای رقابتی کوچی در بازار؛
  • کمک به کوچی در خارج شدن از سردرگمی نسبت به مسائل زندگی و مسیر کسب و کار؛
  • اصلاح نگرش های کوچی در جهت افزایش بازدهی کسب و کار وی؛
  • افزایش انگیزه رشد و توسعه کسب و کار در کوچی برای جلوگیری از افتادن در تله موفقیت؛
  • کمک به کوچی در جهت تعویض اختیار بیشتر به کارمندانش؛
  • کمک به کوچی در جهت مدیریت زمان؛
  • کمک به کوچی در جهت بازنگری در نگرش چشم انداز و اهداف کاری و افزایش رضایت از کسب و کار؛
  • کمک به کوچی در جهت توانمند سازی فردی و خود کارآمدی؛
  • کمک به کوچی در جهت رسیدن به حداکثر توانایی ها و پتانسیل ها؛
  • یادگیری عملی هر چیزی که نیازمند کار همراه با نظارت و ارزیابی مستمر یک کوچ متخصص و با تجربه است؛
  • کوتاه نمودن مسیر یادگیری کوچی؛
  • اهمیت انتقال دانش ضمنی و تجربیات کاری کوچ به کوچی؛
  • نیازمندی به ابزار مفیدی برای مواجهه و هماهنگی با بسیاری از تغییرات در دنیای متحول کنونی؛
  • کلید اصلی توسعه و بهبود استعدادها و به فعلیت رساندن استعدادهای بالقوه؛

در ایران کوچ ها غالبا کوچینگ را به عنوان شغل دوم خود برمیگزینند. طبق آخرین آمار های جامع فراکوچ که از بیش از ۵۰۰ کوچ معتبر به دست آمده، ۷۰ درصد جمعیت کوچ هارا بانوان تشکیل می دهند و تنها ۳۰ درصد آنها اقایان هستند. این آمار زمانی معنا پیدا می کند که بدانید توجه داشته باشید که کوچ های حرفه ای مشکلات را برای مراجعین خود حل نمی کنند؛ اما می توانند آن ها را برای حل مشکلات خود همراهی کنند و به آن­ها انگیزه دهند. چرا که کوچ یک متخصص در موضوعات مختلف نیست، بلکه بیشتر بر کمک به فرد برای کشف و استفاده از پتانسیل­های خود متمرکز است.

کوچینگ برای شغل اول یا شغل دوم؟

کوچینگ شغلی است که افراد می توانند آن را به عنوان شغل اول یا شغل دوم در نظر بگیرند، آمار ها نشان میدهد ۸۰ درصد از افرادی که کوچ می شوند، کوچینگ را به عنوان شغل دوم برمی گزینند و ۲۰ درصد هستند که شغل و درآمد اصلی آنها کوچینگ می باشد. حال میخواهیم به این موضوع بپردازیم که شغل اول افرادی که از کوچینگ به عنوان شغل دوم استفاده می کنند، کدام است و چه مهارتی هایی دارند؟

پاسخ: به ترتیب بیشترین افراد، روانشناس و مشاور، استاد دانشگاه و مدرس، مدیران سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک، وکلا و پزشکان و ….

با این آمار نتیجه میگیریم که کوچینگ شغلی است که مناسب و مورد پسند افراد تحصیل کرده و شاغل می باشد. آنهایی که می خواهند از تخصص و مدرک کوچینگ در راستای موفقیت و رشد کاری خود استفاده کنند.

شغل دوم کوچ ها

کوچی کیست؟

«کوچی» یا همان «مراجع» کسی است که دغدغه رشد و توسعه فردی و شغلی دارد. او برای مسائلی چون انتخاب مسیر درست، اخذ تصمیمات مهم و حیاتی، ایجاد رابطه سازنده با کارکنان و یا هر مسئله‌ای که به بهبود عملکردش مرتبط است و برای پیشرفت در این موارد از کوچ و کوچینگ کمک میگیرد. کوچی همچنین با داشتن یک کوچ حرفه ای در کنار خود، میزان تعهد و مسئولیت‌پذیری خود را افزایش داده و پروسه اقدام و رسیدن به هدف را تسریع می‌بخشد.

 

وظایف کوچ چیست؟

در پاسخ به این سوال که کوچ کیست، گفتیم که کوچ ها مراجعین خود را در زمینه های مختلف حرفه ای و یا شخصی همراهی می کنند. کوچ‌ها با تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی، شناسایی باورهای محدودکننده و سایر چالش ها و موانع احتمالی که با آن روبرو هستید، به شما کمک می‌کنند. همچنین در طراحی یک برنامه عملیاتی مشخص، برای دستیابی به نتایج خاص، در کنار شما هستند.

در حقیقت رابطه بین مراجع و کوچ بیشتر شبیه یک مشارکت است تا یک خیابان یک طرفه. از جمله وظایف کوچ می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شناسایی، شفاف ­سازی و ایجاد چشم­ اندازی برای اهداف مراجع؛
  • اصلاح اهداف در صورت نیاز؛
  • خودشناسی و تشویق به رشد؛
  • به کار گیری استراتژی ها و برنامه عملیاتی متناسب با اهداف؛
  • افزایش مسئولیت پذیری در جهت افزایش بهره وری.

بزرگترین جامعه آماری کوچ ها در ایران

نمودار تعداد دانشجو فراکوچ

تفاوت کوچ و منتور در چیست؟

همان طور که قبلا گفتیم، کوچ کسی است که به‌طور حرفه‌ای آموزش دیده تا شما را در مسیر به حداکثر رساندن توانایی­ ها و دستیابی به نتایج دلخواهتان همراهی کند. او کسی است که در طول مسیر شما را تشویق می‌کند تا نسخه بهتری از خودتان بسازید. اما منتور کسی است که دانش، مهارت و یا تجربه خود را به اشتراک می گذارد تا به دیگری کمک کند که منجر به پیشرفت و رشد خود شود. در واقع تفاوت بین کوچینگ و منتورینگ در همین است که منتور در زمینه مورد بررسی شما تجربه دارد و از تجربیاتش به شما میگوید، در حالی که کوچ به شما روش حل مسائلتان را آموزش می دهد تا خود بتوانید در موارد متفاوت را حل کنید. ( در ساده ترین بیان، منتور به شما ماهی می دهد اما کوچ به شما ماهی گیری را آموزش میدهد… )

 

تفاوت کوچ

 

چگونه از کوچینگ درآمدزایی داشته باشم؟

کوچینگ یک بازار بین المللی بزرگ که بودجه و سرمایه زیادی را در خود جای داده است، پس قطعا میتوان از این علم درآمد زیادی کسب و کرد و با دید بیزینس به آن نگاه کرد. در دنیای کوچینگ یک جمله معروف وجود دارد: “کوچینگ به درد همه می‌خورد، اما همه به درد کوچینگ نمی‌خورند.” این جمله معنای عمیقی دارد؛ کوچینگ می‌تواند به هر فردی کمک کند، اما تنها کسانی که آماده تغییر واقعی و پایدار هستند، می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند. این یعنی کوچینگ ابزاری قدرتمند برای رشد شخصی و حرفه‌ای است، اما به تعهد، تلاش و انگیزه فرد برای تغییر نیاز دارد. 

شما برای آنکه بتوانید از کوچینگ به عنوان یک کسب و کار استفاده کنید می توانید با شرکت در دوره های آموزش کوچینگ و کسب دانش در این زمینه، از مهارت خود در زندگی شخصی، سازمان یا شرکتی که در آن مشغول به کار هستید، یا دیگر سازمان ها و مراکز استفاده کنید. همچنین میتوانید با متخصص شدن در این حوزه و طی کردن مراحل تکمیلی آموزش، کوچینگ را تدریس کنید.

دوره های آموزش کوچینگ در فراکوچ بر همین اساس (مبتنی بر مدل KSE) پایه گذاری شده است. شما در این دوره ها علاوه بر اینکه به صورت نظری با کوچینگ آشنا می شوید، آن را به صورت کارگاهی و عملی نیز تجربه می کنید؛ هم به عنوان کوچ و هم به عنوان مراجع. این امر به شما کمک می کند به صورت ملموس با ماهیت و ساز و کار کوچینگ آشنا و عمیقا با آن درگیر شوید. فراموش نکنید کوچینگ یک مهارت است و صرفا با مطالعه کتاب شما تبدیل به کوچ نمی شوید.

در ادامه و پایان دوره آموزشی خود، شما این امتیاز را دارید که در صورت برخورداری از صلاحیت های کلینیک آکادمی بین المللی فراکوچ بتوانید با ما در زمینه برگزاری جلسات کوچینگ همکاری داشته باشید؛ فراهم سازی این بستر برای فارغ التحصیلانِ آکادمی فراکوچ از مهم ترین امتیاز هاییست که این آموزشگاه را از سایر موسسات آموزش کوچینگ متمایز و برتر می کند.

فراکوچ به عنوان اولین و بزرگترین مرکز آموزش کوچینگ در ایران میتواند بهترین بستر برای شکوفایی شما در این زمینه باشد. اگر اطلاعات بیشتری میخواهید با ما همراه باشید….

سه روش درآمدزایی از کوچینگ

کوچینگ سازمانی

کوچینگ سازمانی


معمول ترین روش استفاده از کوچینگ پس از یادگیری آن، استخدام در یک شرکت یا سازمان و استفاده از مهارت های کوچینگ در جهت نیاز آن سازمان می باشد. این مهارت ها بسیار کاربردی برای مدیران، کارشناسان ارشد و متخصصین HR می باشد.

یادگیری کوچینگ سازمانی
استاد کوچینگ

آموزش کوچینگ


کوچینگ یک علم به روز و فراگیر است. انتقال این علم به عنوان استاد و آموزش آن به دیگران می تواند درآمد بسیار بالایی داشته باشد. شما میتوانید جلسات آموزش کوچینگ را به صورت خصوصی یا در دوره های تخصصی برگزار کنید.

یادگیری دوره حرفه ای کوچینگ
برگزاری جلسات کوچینگ

جلسات کوچینگ


برگزاری جلسات کوچینگ مرسوم ترین و متداول ترین روش استفاده از کوچینگ می باشد. در این روش پس از ارتباط بین مراجع و کوچ، کوچ می تواند با استفاده از مهارت های کوچینیگ خود، چالش های مراجع را حل و فصل کند.

یادگیری برگزاری جلسات کوچینگ

فراکوچ نماینده فدراسیون جهانی ICF آمریکا (کوچینگ بین المللی) در ایران

آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای فراکوچ به عنوان زیرمجموعه مؤسسه فراکوچ در بحث آموزش، از نیمه دوم سال ۱۳۹۶ در رشته‌های متعددی فعالیت خود را آغاز خواهد نمود. در حال حاضر، فراکوچ اولین آموزشگاه کشور است که مجوز برگزاری دوره آموزشی کوچینگ با ارائه مدرک معتبر ملي قابل ترجمه با کد بین‌المللی ISCO-08 (زیرمجموعه سازمان جهانی کار (ILO)) از سازمان فنی و حرفه‌ای کشور را دارد.

دوره‌های آموزش کوچینگ در موسسه فراکوچ از نظر محتوا بر اساس استانداردهای فدراسیون بین‌المللی کوچینگ (ICF) طراحی شده است تا دانش‌پذیر پس از گذراندن دوره، تمام صلاحیت‌های کوچینگ را آموخته و تمرین کرده باشد. کیفیت علمی و آموزشی این دوره به گونه‌ای است که این موسسه پس از ۱۵ ماه پیگیری و کار کارشناسی و اجرایی در سطح ملی در خردادماه ۱۳۹۹ موفق به تدوین و ثبت این دوره تحت عنوان استاندارد شایستگی «کوچینگ توسعه فردی و کسب‌وکار» در سازمان فنی و حرفه‌ای کشور گردید.

اعتبار دوره های آموزش کوچینگ آکادمی بین المللی فراکوچ:

  1. دارای تاییدیه از فدراسیون بین المللی کوچینگ (ICF)؛
  2. معتبرترین دوره آموزش و تربیت کوچ حرفه ای در کشور؛
  3. مبتنی بر استاندارد ملی آموزش کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار؛
  4. اعطاء گواهینامه و مدرک معتبر ملی کوچینگ از سازمان فنی و حرفه ای کشور؛
  5. زیر نظر سازمان جهانی مهارت و کار (ILO) با اعتبار بین المللی در ۱۷۱ کشور جهان.
معرفی آکادمی بین المللی فراکوچ

سوالات متداول

به طور کلی کوچ‌ها مسئول برنامه ریزی، سازماندهی و ارائه طیف مناسبی از فعالیت‌ها چه در زندگی شخصی و چه حرفه شغلی هستند. معمولاً یک کوچ نقش بسیار مهمی در زندگی افراد دارد، اما از مهم‌ترین این نقش‌ها و مسئولیت‌های کوچ می‌توان به آموزش مهارت‌های لازم و تکنیک‌های پیاده سازی آن اشاره کرد.

برای پاسخ به این سؤال می‌توان گفت، کوچ‌ها در واقع رهبران بزرگی هستند که می‌دانند که چگونه از پتانسیل موجود در افراد در شرایط مختلف استفاده کنند، به آن‌ها انگیزه لازم را بدهند تا عملکردشان به حداکثرترین مقدار خود برسد. به عبارت دیگر می‌توان گفت که کوچ‌ها به تیم‌ها، سازمان‌ها و افراد به آن‌ها یاد می‌دهند تا چگونه بهترین خود باشند و این همان مسئولیت رهبران است.

کوچ‌های بزرگ همه چیز را همان‌طور که هستند می‌بینند، نه بدتر از آنچه هستند. آنها درک محکمی از واقعیت دارند و با خود در مورد جایگاه خود صادق هستند. با این حال، بر خلاف بسیاری از مردم، آنها مهارت‌ها و دانش مناسب برای ارزیابی موقعیت و یافتن بهترین مسیر برای حرکت رو به جلو را دارند. ترس و شک نقشی در روند حرکت آنها بازی نمی‌کند. پس برای این که تبدیل به یک کوچ حرفه ای شویم، نیاز است تا چنین مواردی را در کار و شخصیت خود به کار ببریم.

  1. رهبری همه‌جانبه
  2. ارتباط مؤثر
  3. امنیت روانی و اعتماد
  4. هوش هیجانی و عاطفی
  5. گوش دادن فعال
  6. توانایی ارائه و دریافت بازخورد
  7. همدلی

سبک‌های کوچینگ روش‌هایی برای راه‌اندازی تیم‌ها و افراد برای موفقیت است. کوچینگ شامل ایجاد انگیزه در افراد، افزایش عزت نفس، آموزش تکنیک‌های جدید برای همکاری در کار و تشویق و حمایت مداوم است. نمونه‌هایی از سبک‌های کوچینگ شامل بینش، استبداد و کل نگر است.

فرم درخواست مشاوره دوره آموزشی

مشاوره آموزشی رایگان

شما این فرصت را دارید، با تکمیل فرم زیر، قبل از انتخاب دوره آموزشی مناسب خود، از مشاوره رایگان کارشناسان آموزشی مجموعه فراکوچ استفاده نمائید.

آموزش رایگان کوچینگ

مدت زمان دوره :

۳ ساعت در ۹ قسمت


استاد دوره :

یاسر متحدین


هزینه ثبت نام دوره:

۱ میلیون تومان 

رایگان


مدرک پایان دوره:

گواهینامه بین المللی CCE آشنایی با کوچینگ مورد تایید فدراسیون بین المللی کوچینگ ICF

ورود به دوره رایگان کوچینگ

4.5/5 - (69 امتیاز)

One thought on “کوچ کیست؟

  1. مریم.ذاکری میگوید:

    درود بر شما فراکوچ عزیز
    یک کوچ توانایی اینو‌ داره در چندین زمینه فعالیت داشته باشه و مشاوره بده؟
    یا هر شاخه از کوچینگ، کوچ منحصر به فرد خودش رو داره؟

    • farahnaz میگوید:

      در جواب سوال شما باید توضیح بدم که “کوچ ها مراجعین خود را در زمینه های مختلف حرفه ای و یا شخصی همراهی می کنند”
      شما با طی کردن دوره های آموزش کوچینگ تبدیل به کوچی میشید که در همه زمینه ها توانایی و مهارت حل مسئله رو داره.
      برای اطلاعات بیشتر میتویند به مقاله “کوچ کیست” ما سری بزنید.

  2. محمد رضا امانی میگوید:

    با عرض سلام
    بنده مدیر یک شرکت بزرگ خصوصی هستم، امکان این هست که خودم دوره های کوچ رو سپری کنم و به عنوان یک کوچ کارمندان و مسیر پیش رو را مدیریت کنم؟

  3. ملیحه عیدگاهی میگوید:

    بسیار نکات عالی بود. من تجربه شرکت در دوره سطح یک کوچینگ شما رو دارم😍
    یکی از بهترین آشنایی های من، آشنایی با موسسه شما بوده و هست.

  4. محبوبه شیردل میگوید:

    سلام وقت بخیر
    من خلاصه کتاب استاد متحدین رو دانلود کردم و مطالعه داشتم، میخواستم بپرسم چطور میتونم کتاب کامل رو سفارش بدم؟
    لطفا در صورت امکان ارسال با من تماس بگیرید تا هماهنگی رو داشته باشیم.
    سپاس
    تلفن تماس: ۰۹۳۰۶۳۲۰۰۲۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *