کوچینگ کسب‌ و کار چیست؟

کوچینگ کسب و کار چیست؟

این روزها شاید بیشتر از گذشته اسم کوچینگ کسب‌ و کار به گوش شما خورده باشد. شاید از خود پرسیده باشید که کوچینگ کسب‌ و کار چیست. این شاخه از شاخه‌های کوچینگ به طرق مختلف به رشد کارآفرینان، صاحبان مشاغل و افراد حرفه‌ای کمک می‌کند. کوچ کسب‌ و کار یا همان بیزینس کوچ، معمولاً بر اساس یك برنامه مشخص كار می‌کند تا بازخورد عملی، مشاوره شخصی و برنامه‌های رشد را برای مراجعان خود به‌ منظور افزایش درآمد شركت، تسریع در شغل خود یا افزایش رشد مشاغل، به كار برند.

پاسخ سؤالاتی مانند «کوچینگ کسب‌ و کار چیست؟» یا «بیزینس کوچینگ چیست؟» ممکن است بلافاصله شما را به یاد سخنرانان انگیزشی بیندازد. اما کوچینگ در کسب‌ و کار می‌تواند بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری باشد که در حرفه یا تجارت خود انجام می‌دهید. اگر شما در یک شرکت بازرگانی مشغول به کار هستید که برای به دست آوردن ارتقا سطح خود تلاش می‌کنید یا یک کارآفرین، یا مدیر یک استارت‌آپ هستید که از حرکت بعدی خود مطمئن نیستید، بیزینس کوچینگ می‌تواند شما را در مسیر سودآوری و موفقیت قرار دهد.

 

الگوی کوچینگ کسب‌ و کار چیست؟

بیزینس کوچ‌ها مدیران را به چالش می‌کشند تا نقاط قوت خود را توسعه دهند، نقاط قابل‌ بهبود خود را شناسایی و در بهبود آن‌ها بکوشند و به‌ صورت فردی رشد کنند. تأكيد بر رشد رهبري، از بین بردن موانع و بازدارنده‌ها براي كار بر روي چشم‌ انداز سازمان و توسعه تيمي است كه به شکوفایی آن چشم‌ انداز كمك خواهد كرد. با این الگوی کسب‌ و کار باید از بیزینس کوچ خود انتظار داشته باشید:

  • از شما سؤالاتی هوشمندانه بپرسد. شما را به سمت پاسخ‌هایی سوق دهد که منجر به بینشی عمیق و ارزشمند شود.
  • بازخوردهای سازنده‌ای را برای کمک به شما در دستیابی به چشم‌ انداز موردنظر کسب‌ و کارتان ارائه دهد.
  • شما را به‌عنوان یک صاحب بیزینس یا به‌عنوان یک رهبر در سازمان در مسیر اهدافتان نگه دارد.
  • با تعیین تکالیف و اقدامات مشخص، شما را نسبت به رسیدن به اهداف متعهد می‌کند.

از طرف دیگر در کوچینگ کسب‌ و کار، بیزینس کوچ نیز از شما انتظاراتی دارد که باید در فاصله بین جلسات به آن‌ها عمل کنید. اقداماتی لازم است که در کسب‌ و کار خود پیاده‌سازی کنید تا به نتایج مطلوب خود دست یابید. هنگام به‌ کارگیری کوچینگ کسب‌ و کار بیشتر از آن‌ که به ایجاد دیدگاهی مطلوب و مثبت در مورد سازمان خود نیاز داشته باشید به افزایش سطح آگاهی از خود احتیاج دارید.

 

بیزینس کوچینگ چیست؟

 

اصلاً می‌خواهم بدانم چرا به کوچینگ کسب‌ و کار نیاز دارم؟

یا بهتر است بگوییم، چرا کسب‌ و کارها، بیزینس کوچ استخدام می‌کنند؟ مدیران عامل، کارآفرینان و رهبران سازمان‌ها گاهاً به‌ تنهایی باید همه موارد مورد نیاز برای رسیدن به اهداف را مدیریت کنند. کوچینگ کسب‌ و کار در قالب یک شریک به هدایت و پاسخگویی به نیاز بسیاری از مدیران بیزینس‌ها می‌شتابد و آن‌ها را تا دستیابی به موفقیت و هدف موردنظر بیزینس همراهی می‌کند. کوچینگ کسب‌ و کار به توسعه تیم و پیشرفت و توسعه فردی مدیران کمک می‌کند. فرایند کوچینگ کسب‌ و کار موفق، یعنی افزایش آگاهی و تغییر ذهنیت نسبت به رشد فردی تک‌ تک اعضای سازمان، به‌ ویژه مدیران و رهبران آن‌ها.

 

خدمات و مزایای کوچینگ کسب‌ و کار

از آنجایی‌ که کوچینگ کسب‌ و کار به رفتار افراد در محیط کار متمرکز است، پدر علم مدیریت کیفی، ادوارد دمینگ، مفهومی را به‌ عنوان واکنش زنجیره‌ای رفتارها در محیط کار مطرح کرده است. این یعنی زمانی اقدامات و رفتارهای کارکنان یک سازمان یا مدیران بهبود خواهد یافت که یک بیزینس کوچ آن‌ها را همراهی کند و آن‌ها را در مسیر درست کوچ کند. در این متد کارکنان می‌آموزند که چگونه خود و عملکرد خود را ارزیابی نموده و از تأخیرها و اهمال‌کاری‌ها جلوگیری کنند تا کار به دوباره‌کاری نکشد. در اینجا به چند مورد از بهترین مزایای کوچینگ کسب‌ و کار اشاره خواهیم داشت:

  • بین رویکردهای مبتنی بر برنامه مدیران با کوچینگ دوره‌ای و وابسته به موقعیت‌های مختلف، تعادل و توازن ایجاد می‌کند.
  • هماهنگی و ارزیابی کار تیم را به‌ منظور ارزیابی عملکرد و چگونگی برقراری ارتباط بین اعضای تیم بر عهده می‌گیرد.
  • به‌گونه‌ای استراتژیک بر بازاریابی کسب‌ و کار شما متمرکز می‌شود و منتج به افزایش درآمد می‌شود.
  • این امکان برای مدیران وجود دارد که با برگزاری جلسه معارفه و طرح سؤالات، کوچ مناسب خود که بیشتر با شخصیت و بیزینس شما جفت‌وجور است را بیابند.
  • فرصتی را فراهم می‌کند تا آنچه را که برای بیزینس در همان لحظه خاص اهمیت دارد، انجام دهید و با اراده به مرحله بعد بروید و بیزینس خود را سریع‌تر و به‌طور مداوم رشد دهید.
  • کوچینگ کسب‌ و کار به بیزینس‌ها کمک می‌کند تا دیگر در مقابل مشتریان خود احساس درماندگی و خستگی نکنند و در آن شرایط کنترل هم چیز را در دست بگیرند، مدیریت زمان داشته و بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.
  • ریشه مشکلات و مسائل کسب‌ و کار شما را شناسایی کرده و راهکارهای قابل‌ اجرا را برای به‌کارگیری هر چه سریع‌تر و دریافت نتیجه بهتر در خود شما می‌یابد.
  • به کسب‌ و کارها آزادی عمل می‌دهد و نتایج تثبیت‌شده و قابل پیش‌بینی را دارد.
  • نه‌ تنها به رشد سازمان بلکه به رشد فردی مدیران کمک می‌کند.
  • اگر با یک بیزینس کوچ کارآمد و معتبر همراه شوید، یک تیم با بهره‌وری بالا و ثمربخش خواهید داشت که شما را روز به‌ روز به هدف نزدیک‌تر می‌کند.
  • با استراتژی‌های فروش و بازاریابی آشنا شده و روش‌های جذب مشتری و کسب درآمد بیشتر را خواهید آموخت.
  • با نظام ارزش‌های خود و بیزینس‌تان و چگونگی ایجاد یک دید کلی و نهایی از هدفتان آشنا می‌شوید.
  • کوچینگ کسب‌ و کار چگونگی شروع و توسعه یک بیزینس و آموزش کارکنان را به شما نشان خواهد داد. کارکنان خواهند آموخت که چگونه بر مسائل و مشکلات روزمره کار خود فائق آیند.
  • بیزینس کوچ در کنار شما خواهد بود تا موانع موجود در مسیر موفقیت خود را شناسایی کنید. طبق ارزش‌ها و باورهایتان، میزان تأثیرگذاری آن‌ها را بر بیزینس خود را بسنجید.

 

 

کوچینگ کسب و کار

 

چه چیزی در کوچینگ کسب‌ و کار توجه بیزینس‌ها را به خود جلب کرده است؟

یک کوچ کسب‌ و کار برای شفاف‌سازی چشم‌ انداز کسب‌ و کارها و چگونگی انطباق آن‌ چشم‌ اندازها با اهداف شخصی، صاحبان مشاغل را در اداره یک کسب‌ و کار راهنمایی و همراهی می‌کند. کوچینگ کسب‌ و کار فرآیندی است که بیزینس را از جایی که اکنون هست به مکانی که می‌خواهد باشد، سوق می‌دهد. کوچینگ و منتورینگ گاهی ممکن است اشتباه گرفته شوند؛ زیرا در هر دو کوچ و منتور سال‌ها تجربه خود را بر سر میز می‌آورند. بزرگ‌ترین تفاوت این است که یک منتور به آموزش و انتقال تجربه خود به مدیر آن بیزینس تمرکز می‌کند؛ در حالی‌ که یک کوچ، صاحب کسب‌ و کار را در برنامه‌ریزی برای هدف همراهی می‌کند و صاحب بیزینس را مسئول موفقیت آن بیزینس می‌داند. اگر می‌خواهید بیشتر با تفاوت منتورینگ و کوچینگ بدانید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله تفاوت میان کوچینگ و منتورینگ را بخوانید.

در کوچینگ کسب‌ و کار بعد از اسمارت‌ سازی هدف، بیزینس کوچ به شما کمک می‌کند تا اهداف و استراتژی‌های موردنیاز برای پیشرفت کار را در راستای رسیدن به هدف خود برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی کنید. یک کوچ کسب‌ و کار به‌ طور منظم، هر هفته یا ماهانه، با صاحب مشاغل دیدار خواهد کرد تا آن‌ها را در مسیر تعهدات بیان شده در جلسات کوچینگ گذشته نگه‌دارد. بیزینس کوچ‌ها به صاحبان کسب‌ و کار کمک می‌کنند تا اهداف خود را بفهمند و برای رسیدن به آن‌ها برنامه‌ریزی کنند. دیدگاه کوچ در مورد کسب‌ و کاری مشخص می‌تواند به صاحبان آن کمک کند تا ببینند کدام موارد فقط وظایف هستند و کدام یک از اهداف بلندمدت هستند.

 

آیا فکر می‌کنید در کسب‌ و کار خود به بینش و بصیرت بیشتری نیاز دارید؟ هم‌اکنون برای کسب‌ و کار خود با یک کوچ هماهنگ کنید.

درخواست جلسه کوچینگ

مؤلفه مهم در مورد بیزینس کوچینگ

یک مؤلفه مهم کوچینگ کسب‌ و کار، پاسخگویی است. شما هرگز نمی‌بینید که یک کوچ فوتبال همراه تیم خود در زمین مسابقه بدود. همین واقعیت در مورد کوچینگ کسب‌ و کار نیز صادق است. کوچ کسب‌ و کار، مشاور نیست. شما باید به‌ طور کامل و شفاف بدانید که کوچینگ کسب‌ و کار چیست. آن‌ها در بیزینس یا کسب‌ و کار، کارهای شما را انجام نمی‌دهند. آن‌ها در آنجا هستند تا شما را بر نتیجه نهایی متمرکز کنند و دلیل مهم بودن آن نتایج را به شما یادآوری کنند. آن‌ها به شما انگیزه می‌دهند تا به تعهدات خود عمل کنید. آن‌ها در صورت لزوم به‌ عنوان آینه‌ای در مقابل شما قرار می‌گیرند تا نقاط کور شخصی و تجاری را به‌وضوح به شما نشان دهند.

 

مولفه مهم کوچینگ کسب و کار

 

اگر می‌خواهید بیشتر درباره بیزینس کوچینگ بدانید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله نقش کوچ در کسب و کار را بخوانید.

 

حرف آخر

در این مقاله درباره اهمیت کوچینگ کسب و کار و علت نیاز کسب و کارها به بیزینس کوچینگ اشاره کردیم. کوچینگ کسب و کار به مدیران کمک می‌کند تا اهداف خود را به درستی بشناسند و در جهت تحقق آنها گام بردارند. همچنین مشکلاتی ایجاد شده در کسب و کار را به کمک بیزینس کوچ خود حل کنند. بیزینس کوچینگ روشی است که با آن کسب و کار سریعتر به حد ایده‌آل و مطلوب مدیر می‌رسد. از اینکه تا انتهای مقاله با فراکوچ همراه بودید سپاس‌گزاریم. در صورت داشتن سوال، انتقاد و پیشنهادات با کارشناسان مجموعه فراکوج تماس بگیرید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

3 دیدگاه برای “کوچینگ کسب‌ و کار چیست؟

  1. اشتراک‌ها: بیزینس کوچینگ - نقش بیزینس کوچینگ در کسب وکار - بیزینس کوچ

  2. اشتراک‌ها: نقش بیزینس کوچینگ در کسب وکار - فراکوچ - مرکز آموزش کوچینگ ایران

  3. اشتراک‌ها: نقش بیزینس کوچینگ در کسب وکار - فراکوچ - مرکز آموزش کوچینگ ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *