چکیده مطالب
کوچینگ سازمانی
کوچینگ سازمانی، چگونگی، مزایا و معایب
همه ما می دانیم که نمی شود همچنان به روش های قبل به کارمان ادامه داده و انتظار آن را داشته باشیم که نتایج متفاوتی به دست آوریم. یکی از بهترین راهها برای تغییر عادات قدیمی مدیریتی و حرکت به سطوح بعدی و نوین مدیریت، کمک گرفتن از خدمات کوچینگ سازمانی است. البته سایر مسیر های توسعه حرفه ای هم بسیار مفیدند، اما اغلب مبتنی بر مهارت هستند. مایکل ملچر، مدیر یک مجموعه کوچینگ مستقر در نیویورک، میگوید: پروژه های کوچینگ سازمانی چیزهای متفاوتی ارائه میدهند: “کوچینگ روشی است برای کمک به مشتریان برای یافتن پاسخهای خود“.
کوچینگ سازمانی و دوره های آموزش کوچینگ با ارزش ترین ابزاری است که می توانید به سازمان خود هدیه دهید. اگرچه روش آموزش و پیاده سازی کوچینگ در سازمان ها پیچیدگی هایی دارد، اما مزایای آن به نسبت پیچیدگی های آن بسیار بیشتر است. بر اساس سالها تجربه مشخص شده است که استفاده از خدمات کوچینگ سازمانی باعث توسعه و رشد در موارد زیر می شود:
- حفظ کارکنان
- استعدادیابی
- رضایت مشتری
- سودآوری
خدمات موثر کوچینگ سازمانی بهترین راه برای تأثیرگذاری بر عملکرد افراد سازمان و ایجاد فرهنگ مثبت در کارکنان و و در محیط کسب و کار است.
کوچینگ سازمانی چیست؟
قبل از اینکه بریم سراغ تعریف لغوی کوچینگ سازمانی، بهتر است بر تعاریف و مزایای کوچینگ تسط داشته باشیم. برای کسب این دانش میتوانید به مقاله کوچینگ چیست فراکوچ فراجعه کنید.
کوچینگ چیست؟
کوچینگ سازمانی شامل مجموعه برنامه ها و فعالیت هایی در جهت کمک به کارکنان برای رشد حرفه ای در مهارت ها و دانش آنها است. فرایند کوچینگ سازمانی اغلب به صورت شکل گیری یک رابطه یک به یک بین یک کارمند یا مدیر و یک کوچ از طریق جلسات کوچینگ است. این جلسات میتواند بین یک کوچ و چند کارمند با شغل، مسئولیتها و زمینههای رشد مشترک نیز رخ دهد.
هدف یک کوچ این است که به متقاضیان خود فضا، زمان و ابزار لازم را برای رشد و توسعه بدهد. بهترین راه برای یک کوچ در رسیدن به این هدف، این موارد است:
- خوب گوش کند
- سوالات خوب بپرسد
- بازخورد عملی ارائه دهد
- بگذارد مراجع خودش فکر کند
دوره های کوچینگ سازمانی روشی قدرتمند برای مشارکت دادن کارکنان در رشد سازمان از طریق توسعه مهارت ها و افزایش اعتماد به نفس مورد نیاز برای انجام کارشان به طور موثر است.
چرا استفاده از خدمات کوچینگ سازمانی یک نیاز اساسی است؟
یکی از نظرسنجی های اخیر گالوپ نشان داده است که تنها ۲۵ درصد از کارمندان کاملا معتقدند که مدیران آنها بازخوردهای ارزشمندی را به آنها ارائه می دهند. و تنها ۲۱ درصد از کارمندان معتقدند به گونه ای مدیریت میشوند که به آنها کمک میکند کارها را به شکل بهتری انجام دهند. در حالیکه یکی از نقش های برجسته یک مدیر ارائه بازخورد و تشویق کارکنان خود به گونه ای است که منجر به بهره وری بیشتر شود.
کارکنان، مایل به آموزش و کوچینگ در حین کار هستند و شرکتهایی که به طور منظم از خدمات کوچینگ سازمانی استفاده می کنند، شاهد بهبود و افزایش حفظ کارکنان و رضایتمندی شغلی آنها هستند. دوره های پیاده سازی کوچینگ سازمانی بهترین راه برای ایجاد تغییرات مثبت در سطح فردی است و فرصتی را فراهم می کند تا سازمان ها به کارکنان خود در زمینه مهارت ها و دانش حرفه ای راهنمایی های ارزشمندی را ارائه دهند.
مزایا و معایب کوچینگ سازمانی چه هستند؟
در واقع، کوچینگ هیچ زیانی برای سازمان ها ندارد، اما مواردی وجود دارد که می تواند مانع از پیاده سازی موثر کوچینگ در یک سازمان شود. بنابراین، وقتی می گوییم “مزایا و معایب” کوچینگ، در واقع این به معنای “مسائل و فواید” کوچینگ است.
و اما موضوعات اساسی در پیاده سازی کوچینگ سازمانی در سازمان ها:
شما به کوچ های توانمند نیاز دارید
یکی از اولین مشکلاتی که ممکن است هنگام پیاده سازی دوره کوچینگ سازمانی با آن مواجه شوید، کمبود کوچهای واجد شرایط و معتبر است. اگر با یک مجموعه حرفه ای ارائه دهنده کوچینگ کار نمیکنید، مزایای کوچینگ برای شما محدود خواهد بود. اولین گام، انتخاب درست یک کوچ یا مجموعه ارائه دهنده خدمات کوچینگ است. کوچهای قوی و توانمند در جلسات، از تجارب خود و همچنین آموزش های خاص -به عنوان یک کوچ- استفاده می کنند. اگر کوچ شما مدرک رسمی ندارد یا اگر می گوید که به آن اعتقاد ندارد مراقب باشید!
اگر متوجه شدید که مدیران شما برای انجام نقش کوچینگ مجهز نیستند، تنها نیستید و نیازی به نگرانی نیست. یک نظرسنجی SHRM نشان داده است که ۹۳ درصد از مدیران قبل از اینکه برای کوچینگ کارکنان خود احساس آمادگی کنند، نیاز به آموزش دارند. شما به راحتی می توانید بر این مانع غلبه کنید و با یک دوره کوچینگ سازمانی معتبر، سطح مدیریتی مدیران خود را ارتقا دهید. هنگامی که مدیران شما آموزش کوچینگ دیدند و ابزارهای مناسب را در اختیار گرفتند، می توانند از طریق شکل دادن ارتباط کوچینگی شروع به پیاده سازی فرهنگ کوچینگ در سازمان و تأثیرگذاری مثبت بر کارمندان کنند.
- شما نیاز دارید که کارمندانتان در دوره کوچینگ شرکت کنند
اغلب اوقات بیشتر کارمندان به دنبال آموزش هستند. اما شما می خواهید با کارمندان با انگیزه تر شروع کنید تا ابتدا آنها به شما برای ایجاد فرهنگ کوچینگ در سازمان کمک کنند. زمانی را برای صحبت با مدیران خود اختصاص دهید و به آنها کمک کنید تا بیاندیشند که چه کسانی می تواند کوچ های مناسبی برای آموزش کوچینگ باشند.
برای انتخاب این افراد به دنبال پاسخ به سوالات زیر باشید:
- چه کسی سطح بالاتری از تعهد را نشان می دهد؟
- چه کسی پیش از این درخواست خدمات و یادگیری کوچینگ کرده است و به دنبال کوچ میگردد؟
- چه کسی علاقه ای به رشد در مهارت های حرفه ای خود نشان داده است
- شما باید کوچینگ را در الویت فعالیت های سازمان خود قرار دهید
ایجاد فرهنگ کوچینگ سازمانی نیازمند توجه، هدفمندی و اولویت بندی است و یک شبه اتفاق نمیافتد.
برای صحبت کردن با مدیران و ارائه ابزارهایی که برای تبدیل شدن به کوچهای موثر نیاز دارند، همیشه مصمم باشید. سپس مدیران باید کوچینگ کارکنان را به صورت تک به تک در اولویت قرار دهند و درباره اجرای آن در تعاملات روزانه خود قاطع و مصمم باشند. اگر این امر را را در اولویت قرار ندهید یا مدیران خود را برای تغییر آماده نکنید، این برنامه موفق نخواهد شد.
باید اندازه گیری شفاف برای میزان پیشرفت دوره کوچینگ سازمانی صورت گیرد
ملچر میگوید: «هیچ یک از مهارت های نرم به راحتی قابل اندازهگیری نیستند و بسیاری از سازمان های بزرگ در واقع معیارهای خوبی برای اندازه گیری کیفی وضعیت موجود ندارند. اما این بدان معنا نیست که نباید انتظار داشته باشید که نتایج واضحی از تجربه کوچینگ خود ببینید. هر کوچینگ خوبی باید فرآیندی داشته باشد که با استفاده از آن تأثیر کار کوچینگ قابل اندازه گیری باشد». ملچر می گوید: «کوچینگ همیشه باید یک شروع و یک پایان مشخص داشته باش ». تعاملات کوچینگ ممکن است به کوتاهی چند جلسه یا یک تعامل جامع ۶ تا ۱۲ ماهه باشد.
مشخص کنید که چه زمانی کوچینگ می تواند به شما کمک کند. اگر میخواهید بهعنوان یک مدیر رشد کنید، باید برای بازخورد و تغییر آماده باشید. کوچینگ میتواند برای بررسی چالشهای فنی (مهارتهای خاصی که میخواهید یاد بگیرید) و چالشهای انطباقی (راههایی که باید دیدگاهها، رفتار یا طرز فکرتان را تغییر دهید یا موقعیتهایی که پاسخ مشخصی برای آنها وجود ندارد) مورد استفاده قرار گیرد. وقتی روی چالش های انطباقی کار می کنید، قدرت تاثیرگذاری بیشتری را مشاهده می کند.
با بکارگیری کوچینگ سازمانی چه چیزی به دست می آورید؟
کوچینگ عملکرد کارکنان را بهبود می بخشد
آموزش کارکنان برای بهبود عملکرد به آنها کمک می کند تا مهارت ها و دانش خود را در مورد شغل، نقش ها و مسئولیت های خود توسعه دهند. زمانی که کارمندان بدانند چه کاری باید انجام دهند و چرا آن را انجام میدهند، می توانند عملکرد بهتر و سطح بالاتری داشته باشند.
از طریق کوچینگ، شما همچنین به کارکنان خود نشان می دهید که برای آنها ارزش قائل هستید و به آنها متعهد هستید. کارمندانی که احساس ارزشمندی می کنند به احتمال زیاد در کار خود متعهدتر و خلاق تر هستند.
- کارمندان را برای ارتقاء درون سازمانی آماده می کند
کوچینگ موثر در محل کار همچنین به شما این امکان را می دهد که کارکنان با پتانسیل بالا را شناسایی کرده و آنها را برای ارتقاء داخلی آماده کنید. چرا زمان، انرژی، منابع و پول را برای یافتن یک استخدام خارجی صرف کنید، در حالی که می توانید فردی را از داخل سازمان ارتقا دهید؟
کارمندان فعلی شما از اهداف، چشم انداز و فرهنگ شرکت شما آگاه هستند. آنها فرآیندهای کسب و کار شما را درک می کنند و با سایر کارمندان ارتباط برقرار می کنند. اما با کوچینگ موثر، می توانید به آنها کمک کنید تا زمانی که سمت های بالاتری در دسترس قرار می گیرند، در جهت دستیابی به آن موقعیت ها قدم های درستی بردارند.
کلام آخر
استفاده از خدمات کوچینگ سازمانی بخش ارزشمند و ضروری هر کسب و کار موفقی است. کوچینگ سازمانی شامل تعامل موثر با مدیران و کارکنان برای بهبود مهارت ها و درک آنها در حین کار است.دوره کوچینگ سازمانی می تواند یک رابطه تک به تک یا یک روش کلی باشد که مدیران را با کارمندان خود در ارتباط موثر قرار می دهد. صرف نظر از روش استفاده از این خدمات، هدف از کوچینگ سازمانی بهبود عملکرد کارکنان و در نهایت رشد و سود مالی شرکت است. همانطور که کارمندان مهارت، اعتماد به نفس و شایستگی بیشتری پیدا می کنند، بهره وری آنها نیز افزایش می یابد. و همانطور که آنها را برای موقعیت های داخلی آماده می کنید، در زمان و هزینه های مرتبط با استخدام کارمندان جدید صرفه جویی می کنید.