ریسک پذیری، مهارتی لازم برای رسیدن به موفقیت

ریسک پذیری مهارتی لازم برای رسیدن به موفقیت

وقتی به ریسک پذیری فکر می‌کنید، چه چیزی به ذهنتان می‌رسد؟ بسیاری از ما فوراً به خطرات بزرگ فکر می‌کنیم، مانند پریدن از هواپیما یا رانندگی با سرعتی سرسام آور. به عبارت دیگر، رفتارهای پرخطر. ما تمایل داریم که افراد ریسک پذیر را افرادی بی‌پروا و خطرناک بدانیم و عواقب منفی بالقوه را در نظر نمی‌گیریم، اما همانطور که در مقاله قبلی ( اهمیت ریسک پذیری در رسیدن به موفقیت) اشاره کردیم، ریسک پذیری یک فلسفه ذهنی است. برخی از افراد، مانند مربیان چتربازی یا رانندگان حرفه‌ای اتومبیل‌های مسابقه‌ای، همیشه این خطرات را انجام می‌دهند. آنها بی پروا نیستند این افراد خطرات خود را محاسبه کرده‌اند، بر مهارت‌های لازم تسلط یافته‌اند و سیستم‌های پشتیبانی را برای کاهش پیامدهای منفی ایجاد کرده‌اند.

انسان‌ها تمایل دارند این تفکر «مرگ یا زندگی» را برای سایر خطرات با شدت کمتر به کار ببرند. ما برای اینکه از کسی سؤال بپرسیم، در جمع صحبت کنیم یا درخواستی از رئیس خود داشته باشیم، دچار استرس و ترسی می‌شویم که این همان نشان‌دهنده‌ی خطر و ریسک است. از نظر شناختی، ما می‌دانیم که سطح خطر کارهای مختلف یکسان نیست و این ترس ما را محکم در منطقه راحتی (comfort zone) خود نگه می‌دارد. در کل هر چیزی که می‌خواهید به سطحی از ریسک نیاز دارد. ریسک کردن می‌تواند یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربیات زندگی باشد، اما در عین حال یکی از سخت‌ترین تجربه‌ها برای انجام خوب است. اما به این دلیل نیست که موفقیت ممکن نیست. در عوض، ترس از شکست است که اغلب ما را از تلاش کردن باز می‌دارد. حال اگر شما هم آدم ریسک پذیری هستید و می‌خواهید با ۰ تا ۱۰۰ آن آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید و تا انتها همراه فراکوچ باشید.

 

چرا ریسک پذیری در زندگی مهم است؟

آیا تاکنون در مورد اصل اینرسی چیزی شنیده‌اید؟ مردم اغلب این ایده را با استفاده از قانون نیوتن به این شکل توضیح می‌دهند: یک جسم در حال سکون تمایل دارد در حالت سکون بماند، در حالی که یک جسم در حال حرکت تمایل دارد در حرکت بماند. وقتی صحبت از رفتار انسان به میان می‌آید، این اصل توضیح می‌دهد که چرا ماندن روی مبل و تماشای فقط یک قسمت دیگر آسان‌تر از انجام کار دیگری است و ریسک کردن کم‌تری را نسبت به شروع فعالیت دیگری در بر می‌گیرد.

با این حال، این همچنین بر اهمیت ریسک پذیری تأکید می‌کند. وقتی ما حین انجام کاری (گاهی هیچ کاری نکردن) احساس راحتی می‌کنیم، چه در یک رابطه یا یک شغل، ماندن در آنجا آسان‌تر از یک کار دیگر است. مغز و بدن ما برای هموستاز (وضعیت پایداری نسبی) ساخته شده است؛ بنابراین زمانی که احساس راحتی می‌کنیم، هر چیزی که ما را از آن حالت دور می‌کند، به نظر یک خطر و ریسک است. در ریسک کردن و ریسک پذیری باید این را بدانید که فقط به این دلیل که ما با وضعیت فعلی خود راحت هستیم به این معنی نیست که پیشرفت خواهیم کرد.

برای شکوفایی، ما نیاز به احساس موفقیت و فرصت‌هایی برای رشد داریم. این بدان معنی است که باید مهارت ریسک پذیری را یاد بگیریم و از منطقه راحتی خود خارج شویم. همه ما می‌دانیم که موقعیت فعلی ممکن است “راحت” باشد، اما ممکن است زمینه مناسبی برای از بین رفتن ما و مهارت‌هایمان باشد. برگردیم به قانون نیوتن؛ قانون حرکت نیوتن با یک اخطار همراه است: اجسام تمایل دارند در وضعیت فعلی خود باقی بمانند، مگر اینکه یک نیروی خارجی بر روی آنها اثر بگذارند. برای افرادی که احساس می‌کنند گیر افتاده‌اند، ریسک پذیری و ریسک کردن مناسب می‌تواند تنها نیرویی باشد که برای حرکت دوباره به آن نیاز دارند و آن‌ها را به سوی پیشرفت چه در زندگی شخصی و چه کار سوق دهد.

 

اهمیت ریسک پذیری در زندگی

 

فواید ریسک پذیری

همان‌طور که گفتیم، ریسک کردن می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در زندگی ما داشته باشد. در این بخش از مقاله قرار است تا شما را با فواید ریسک پذیری آشنا کنیم تا به مهم بودن این امر ایمان بیاورید.

 

۱) با ریسک کردن احساس موفقیت خواهید کرد.

شروع کردن ممکن است ترسناک باشد، اما ریسک کردن حتی اگر دقیقاً مطابق برنامه پیش نرود، می‌تواند هیجان‌انگیز باشد. به خاطر شجاعت و شهامت به کار گرفته شده در مهارت ریسک پذیری به خود افتخار خواهید کرد.

 

۲) مهارت ریسک پذیری عقاید قدیمی را پاک می‌کند.

یکی دیگر از فواید ریسک پذیری این است که سبب می‌شود تا با شهامت، عقاید قدیمی و گاها نادرست خود را دور بریزید و به چیزهای جدیدتر فکر کنید. گاهی اوقات، ما با باورها یا فرضیاتی در مورد خودمان و نحوه عملکرد جهان بزرگ می‌شویم که به ما کمک خاصی نمی‌کند. ما اغلب بزرگ می‌شویم، وارد حرفه خود می‌شویم و این فرضیات را زیر سؤال نمی‌بریم. ریسک کردن می‌تواند به شما کمک کند تا شواهدی را برای رد آن داستان‌های قدیمی که ممکن است دیگر برای شما مفید نباشند، ایجاد کنید. اگر حتی یک چیز را در زندگی خود تغییر ندهید، رها کردن آن افکار منفی می‌تواند به طرز شگفت‌انگیزی به زندگی شما کمک کند.

 

۳) ریسک پذیری اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد.

از دیگر فواید ریسک پذیری می‌توان به افزایش اعتماد به نفس اشاره کرد. با هر چالش و ریسک کردن جدید، به توانایی خود برای مدیریت شرایط بحرانی امیدوار می‌شوید. این شما را به فردی با اعتماد به نفس بیشتر، انعطاف‌پذیرتر و رهبری بهتر تبدیل می‌کند. افزایش اعتماد به نفس همچنین می‌تواند بر مهارت تصمیم گیری شما تأثیر مثبت داشته باشد.

 

فواید ریسک پذیری

 

۴) مهارت ریسک پذیری فرصت‌های جدید را خلق می‌کند.

یکی دیگر از فواید ریسک پذیری، نشان دادن موقعیت‌ها و فرصت‌های جدید به شما است. خارج شدن از منطقه امن شما می‌تواند به انواع فرصت‌های جدید منجر شود، چه از نظر حرفه‌ای و چه از نظر شخصی. همچنین ممکن است متوجه شوید که کسب‌ و کار خود را بهبود داده‌اید یا در صنعت خود به یک ابر قدرت تبدیل شده‌اید. همه این‌ها با ریسک کردن درست امکان‌پذیر است.

 

۵) ریسک پذیری باعث انعطاف پذیری می‌شود.

ریسک کردن همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا یاد بگیرید چگونه با پیامدها و شکست‌های نامطلوب کنار بیایید و در مواجهه با ناملایمات انعطاف‌پذیرتر شوید. می‌دانید که بدون توجه به آنچه اتفاق می‌افتد، می‌توانید پیشرفت کنید و در یافتن مسیرهای متعدد برای موفقیت، مهارت‌های بیشتری پیدا کنید.

 

۶) ریسک کردن بدون پشیمانی

از دیگر فواید ریسک پذیری می‌توان به مهارت ریسک پذیری بدون پشیمانی اشاره کرد. در نهایت، ریسک‌های محاسبه‌شده اغلب ارزش پذیرش را دارند، حتی اگر همیشه نتایج مثبتی به همراه نداشته باشند. بدون گرفتن آنها، ما هرگز نمی‌دانستیم که چه چیزی در انتظار ما است. افراد دارای مهارت ریسک پذیری نسبت به افرادی که در ناحیه امن خود می‌مانند، اغلب از زندگی خود راضی‌تر هستند. اگر می‌خواهید ریسک کنید اما تردید دارید و نمی‌توانید خطاهای آن را محاسبه کنید، میتوانید از کوچینگ استفاده کنید. کوچ مخصوصا به مدیران کمک می‌کند تا سیستمی نگاه کنند و تمامی جوانب را در نظر بگیرند و بدون پشیمانی ریسک کنند و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند.

 

چگونه جرئت ریسک کردن را به دست آوریم؟

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که اعتماد به نفس کلید ریسک پذیری است، اما همیشه این‌ طور نیست. به احتمال زیاد ریسک نمی‌کنید زیرا فکر می‌کنید توانایی شکست خوردن را ندارید. این موضوع در واقع بیشتر در مورد اعتماد به نتیجه‌گیری پس از ریسک کردن است. شما می‌دانید که حتی اگر کارها به طور کامل انجام نشوند، شما منابعی برای مدیریت شکست دارید.

 

جرئت ریسک کردن

 

چگونه می‌توان فهمید چه زمانی مناسب ریسک کردن است؟

وقتی به سنجیدن خطرات فکر می‌کنیم، معمولاً یک ترازو قدیمی را تصور می‌کنیم که معایب و فواید ریسک پذیری را می‌سنجد. از آنجایی که در نظر می‌گیریم چه چیزی باید در هر دو طرف پیش بیاید، به بهترین یا بدترین سناریو فکر نمی‌کنیم. به این فکر می‌کنیم که با ریسک کردن چه کسی خواهیم شد. ما معمولاً به این فکر می‌کنیم که آیا مزایای ریسک کردن ارزشمند هستند یا خیر، و آیا ابزارهای لازم برای مقابله با شکست را داریم یا خیر.

بهترین ریسک‌هایی که می‌توان انجام داد، آنهایی هستند که شما را به ارزش‌ها و خواسته‌هایتان نزدیک‌تر می‌کنند. برای مثال، ممکن است با تغییر شغل، ریسک کنید. اما اگر نتیجه ریسک کردن استرس مالی کمتر، فرصت‌های بیشتر برای انجام کار، و تعادل بهتر میان کار و زندگی باشد، آنگاه قدمی ارزشمند است که بهتر است برداشته شود.

 

ترس را احساس کنید و به هر حال ریسک کنید.

وقتی برای اولین بار شروع به یادگیری مهارت ریسک پذیری می‌کنید، ممکن است همه چیز ترسناک به نظر برسد. اما این اشکالی ندارد. مغز شما در حال تلاش برای حفظ امنیت شماست. باید به خود ثابت کنید که ریسک کردن نیازی به تهدید ندارد و حتی می‌تواند سرگرم کننده باشد.

امکانات بی‌پایانی در دنیا وجود دارد و بهترین راه برای اینکه بفهمید چه خطراتی برای شما مناسب است، هماهنگ کردن با شهود خود است. از تست کردن چیزهای جدید نترسید. حتی اگر چیزی طبق برنامه پیش نرود، شما از آن یاد خواهید گرفت و به عنوان یک شخص رشد خواهید کرد؛ این امر به شما کمک می‌کند تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید. با عزت نفس و اعتماد به نفس بیشتر چه در حال نقل مکان به یک شهر جدید یا راه اندازی یک کسب و کار جدید باشید، می‌دانید که می‌توانید از پس هر کاری برآیید.

 

اگر مقابله با ترس برایتان سخت است، پیشنهاد می‌کنیم حتما به مقاله کمپین ترس سری بزنید.

 

ترس از ریسک کردن

 

جمع‌بندی

داشتن مهارت ریسک پذیری در زندگی می‌تواند شما را به سمت موفقیت سوق دهد و شانس دستیابی به اهداف را به شدت افزایش دهد. اما در زیر هر خطری ترس از عدم قطعیت و شکست وجود دارد. ریسک کردن مستلزم دورشدن از منطقه راحتی یا آسایش و قدم گذاشتن به ناشناخته‌هاست است. مهارت ریسک پذیری شامل رویارویی با ترس و یک جهش ایمانی است که همه چیز به سمت بهتر شدن خواهد رفت.

این به این معنی نیست که هر ریسکی یک قمار کور است. درک پیچیدگی‌های ریسک کردن می‌تواند به شما کمک کند ریسک‌های مدیریت‌شده و حساب‌شده‌ای را که در ارتباط با اهداف شما معنادار هستند، بپذیرید. در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختیم که چرا ما فرصت‌ها را می‌پذیریم، یک استراتژی اثبات شده برای شناسایی ریسک‌های ارزشمند را ترسیم می‌کنیم، و به شما نشان دادیم که چگونه ریسک می‌کنیم و زندگی خود را به جلو می‌بریم. در صورت داشتن هرگونه سؤال انتقاد و پیشنهادی در رابطه با مهارت ریسک کردن می‌توانید با کارشناسان مجموعه فراکوچ تماس بگیرید.

این مقاله توانسته چقدر به شما کمک کند؟

1 دیدگاه برای “ریسک پذیری، مهارتی لازم برای رسیدن به موفقیت

  1. اشتراک‌ها: کوچینگ روانشناسی تجارت | فراکوچ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *