عقد قرارداد در کوچینگ و بندهای آن + دانلود نمونه قرارداد

عقد قرارداد در کوچینگ
خانه » مقالات فراکوچ » کوچینگ، مدل ها و گرایش ها » عقد قرارداد در کوچینگ و بندهای آن + دانلود نمونه قرارداد

از آنجا که در ابتدای هر همکاریِ رسمی و تعاملی، تفاهم و اشتراکات میان طرفین بسیار حائز اهمیت است، نوشتن قرارداد امری ضروری بحساب می آید. کوچینگ نیز از این قائده مستثنی نیست و از آنجا که اهداف کوچینگ ممکن است بسیار گسترده و متنوع باشد، (از بهبود عملکرد حرفه‌ای تا توسعه مهارت‌های فردی، افزایش اعتماد به نفس، تعادل زندگی و…) رسیدن به هدف، نیاز به یک توافق و تعهد مشترک میان طرفین را می طلبد.

عقد قرارداد در کوچینگ، این تفاهم را به صورت کتبی و رسمی ثبت می‌کند و اطمینان می‌دهد که هر دو طرف در جهت مشخصی و هدف مشترکی حرکت می‌کنند. از همین جهت واجب است هم کوچ و هم مراجع، با مفاد و شرایط قراردادنویسی در کوچینگ را آشنا باشند. در ادامه به بررسی جزئیات بیشتر قرارداد در کوچینگ و حقوق و تعهدات طرفین خواهیم پرداخت.

مفاد یک قرارداد کوچینگی چیست؟

ابتدا در نظر داشته باشید هر کوچ می تواند بنا به صلاح دید خود، مفادهای قرارداد کوچینگی خود را تعریف کند اما به طور کلی و معمول مفاد یک قرارداد کوچینگی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ماده یک: طرفین تفاهم نامه

    در این قسمت مشخصات کامل (نام و نام خانوادگی، شماره تماس، آدرس و…) طرفین قرارداد یعنی کوچ و مراجع نوشته می شود.

برای مثال

طرف اول آقای/ خانم ………………… دارای کد ملی ……………………….. آدرس: ………………………………………………………………………………..  تلفن موبایل: …………………….. تلفن ثابت: ……………………  که از این پس کوچ نامیده می شود.

 

طرف دوم  آقای/ خانم ………………… دارای کد ملی ……………………….. آدرس: ………………………………………………………………………………..  تلفن موبایل: …………………….. تلفن ثابت: ……………………  که از این پس کوچی یا مراجع نامیده می شود.

 

  • ماده دو: موضوع تفاهم نامه

    در این قسمت باید مشخص کنید، موضوع جلسات کوچینگ شما چیست؟ پاسخ به دو پرسش ریز می تواند برای شما کمک کنند باشد:
    ۱) این قرارداد چه هدفی را دنبال می کند؟
    ۲) کوچینگ چه کمکی به مراجع می کند؟

برای مثال

موضوع این تفاهم نامه برگزاری جلسات کوچینگ در راستای …………………………………….. می باشد.

 

  • ماده سه: مدت قرارداد

    قرارداد باید مدت زمان همکاری بین طرفین را مشخص کند. این بخش شامل تعداد جلسات، طول هر جلسه و مدت زمان کلی همکاری می باشد. همچنین ممکن است شرایطی به وجود آید که کوچ و مراجع بخواهند جلسات کوچینگ را زودتر از موعد مقرر خاتمه دهند، برای اینگونه موارد هم شرایطی را در نظر بگیرید.

برای مثال

مدت این تفاهم نامه از تاریخ …….. تا تاریخ ………. می باشد. در این بازه زمانیِ ….. ماهه، جلسه به صورت (حضوری / مجازی / تلفنی) برگزار خواهد شد.

 

  • ماده چهار: مبلغ قرارداد

    وقتی خدمات کوچینگ خود را به صورت رایگان ارائه می‌دهید، از ارزش و اعتبار آن کم خواهید کرد. بسیاری از مردم باور دارند که هیچ چیز با ارزشی را نمی‌توان به صورت رایگان به دست آوردند. بنابراین، بهتر است (لازم است) در همان جلسه معارفه با مراجعین خود در قرارداد، برای مبلغ و نحوه پرداخت آن به توافق برسید.
    در این قسمت در صورت لزوم می توانید به مراجع اطمینان دهید چنانچه از خدمات کوچینگ رضایت نداشته باشد، می تواند (بخشی/ تمام) وجه پرداختی را از کوچ طلب کند. به وضوح مشخص کنید که مبلغ قرارداد تحت چه شرایطی برگردانده خواهد شد.

برای مثال

مبلغ این قرارداد برابر است با: ………………………. ریال

مبلغ پیش پرداخت این قرارداد ………………… ریال است و مابقی در ……… ماه و تاریخ …………………. و……………………. و ……………………. به شماره حساب ……………….…………………….. یا شماره کارت ……………………….…………….. یا شماره شبای ……………………………………………………. به نام ……………………پرداخت خواهد شد.

 

  • ماده پنجم: اداره جلسه کوچینگ

    مواردی مانند محل و نحوه برگزاری جلسات (حضوری / آنلاین)، شرایط کنسل کردن یک جلسه توسط یکی از طرفین و سایر مواردی که به روند اداره یک جلسه مربوط می شود را مطرح کنید و برای هر کدام به توافق برسید. از این بخش به راحتی عبور نکنید اما سختگیری زیاد از حد هم نداشته باشید.

برای مثال

۱) تعیین زمان برگزاری جلسات با توافق طرفین می باشد؛
۲) جلسات با توافق طرفین به صورت حضوری یا غیر حضوری برگزار خواهد شد؛
۳) بعد از گذشت ۱۰ دقیقه در صورت تماس نگرفتن مراجع بدون اطلاع قبلی، جلسه کنسل می شود و مبلغ جلسه محاسبه می گردد؛
۴) مدت زمان هر جلسه ۴۵ دقیقه می باشد؛

۵) چنانچه مراجع درخواست لغو جلسه ای را داشته باشد، باید روز قبل به کوچ اطلاع دهد. در غیر این صورت جلسه برگزار شده محسوب می گردد؛

۶) چنانچه کوچ درخواست لغو جلسه ای را داشته باشد، باید روز قبل به صورت مکتوب به مراجع اعلام نماید. در غیر این صورت باید علاوه بر برگزاری جلسه لغو شده، یک جلسه جبرانی اضافی برگزار شود.

 

  • ماده شش: تعهدات مراجع

    مسئولیت پذیری مراجع یکی از مهمترین اصول موفقیت در کوچینگ است. اگر مراجع بخواهد برای حل یک مشکل با رشد و پیشرفت خود گامی رو به جلو بردارد، باید خودش را مسئول این رشد و پیشرفت بداند. در این بخش باید به صراحت مشخص کنید که مراجع خودش مسئول رسیدن به موفقیت است و باید به تمامی فعالیتها و تعهدات خود عمل کند. اگر به عنوان یک کوچ به بهترین شکل از مهارت های کوچینگی خود بهره بگیرید و یک چهارچوب حرفه ای برای جلسات کوچینگ طراحی کنید، اما مراجع به تعهدات خود عمل نکند یا سهل انگاری کند بدون تردید تمام تلاش ها و زحمات شما بی نتیجه خواهند ماند با اضافه کردن این بند به قراردادتان می توانید اطمینان یابید که شما به خاطر کوتاهی و بی مسئولیتی مراجع ضرر نخواهید کرد.

برای مثال

۱) مراجع تایید می‌کند که کوچینگ، یک فرآیند فراگیر است و ممکن است جنبه‌های مختلف زندگی از جمله شغلی، مالی، سلامت، آموزشی و یا جنبه‌های تفریحی را تحت تاثیر قرار دهد. مراجع موافقت می‌کند که تصمیم‌گیری درباره نحوه مدیریت، یکپارچه کردن و آمیختن اصول کوچینگ با جنبه های مختلف زندگی خود و همچنین انتخاب‌ها فقط برعهده خودش است.

۲) مراجع می‌پذیرد که کوچینگ، شامل تشخیص یا درمان اختلالات روانی نمی‌شود و نمی‌توان از کوچینگ به عنوان جایگزینی برای مشاوره، روان‌درمانی، روانکاوی، حفظ سلامت روانی، درمان اعتیاد یا هر زمینه‌ایی از جمله حقوقی، پزشکی یا مواردی که متخصصان واجد شرایط خود را دارد، استفاده کرد؛

۳) اقدامات و تعهدات توافق شده در هرجلسه را در زمان تعیین شده انجام دهد؛

 

  • ماده هفت: تعهدات کوچ

    در این بخش وظایف خود را به عنوان یک کوچ مطرح کنید. مراجع شما باید همه چیز را در مورد فرایند کوچینگ بداند تا بتواند حدود وظایف شما را درک کند و از کوچ انتظار معجزه نداشته باشد. برای مراجع به وضوح توضیح دهید که از جلسات کوچینگ باید چه انتظارانی داشته باشد. برداشتهای غیر منطقی و غیر معقول مراجع در فرآیند کوچینگ خلل ایجاد خواهد کرد. پس بهتر است از همان ابتدا مشخص کنید که خدمات کوچینگ با مشاوره روش های درمانی و منتورینگ تفاوت دارد.

برای مثال

۱) کوچ موظف است که به اصول اخلاقی و استانداردهای رفتاری (منشور اخلاقی کوچینگ) تعیین شده از سوی فدراسیون بین‌المللی کوچینگ پایبند باشد؛

۲) به ارزش ها و اهداف مراجع احترام بگذارد؛

 

  • ماده هشت: اصل محرمانگی

    یک رابطه کوچینگی بر مبنای اعتماد و اطمینان شکل می گیرد. اغلب اوقات لازم است مراجع اطلاعات بسیار مهمی در اختیار کوچ قرار دهد؛ از اطلاعات محرمانه و شخصی اش گرفته تا جزئیات مربوط به امور کار و زندگی.مراجع باید اطمینان داشته باشد که کوچ این اطلاعات را محرمانه نگه می دارد بازگو خواهد کرد.

    اطلاعات محرمانه شامل موارد زیر نمی‌شود:

    الف) اطلاعاتی که قبل از ارائه‌ مراجع، در اختیار کوچ قرار داشته باشد.

    ب) اطلاعاتی که به صورت عمومی، در اختیار عموم و یا افراد مشغول در آن حرفه قرار دارد.

    ج) اطلاعاتی که توسط شخص ثالث و بدون نقض حقوق مراجع در اختیار کوچ قرار گرفته باشد.

    د) اطلاعاتی که بدون استفاده از اطلاعات محرمانه مراجع یا بدون ارجاع به این اطلاعات در اختیار کوچ قرار گرفته باشد.

    ه) زمانی که کوچ موظف باشد اطلاعات را بر اساس حکم قانونی و یا احضاریه و حکم دادگاه افشا نماید.

    و) کوچ در جریان اطلاعاتی قرار بگیرد که براساس حس مسئولیت خود احتمال می‌دهد که امکان ایجاد خطر و آسیب برای مراجع یا اطرافیانش وجود دارد.

    ز) اطلاعات درباره فعالیت‌های غیرقانونی باشد.

     

  • ماده نه: نسخ تفاهم نامه

    با توجه به این که چند نسخه از قرارداد تهیه می شود ( هم برای مراجع و هم کوچ) بنابراین به جهت جلوگیری از سوء استفاده هر یک از طرفین باید تعداد ماده و نسخه های معتبر این قرارداد ذکر شوند.

برای مثال

این تفاهم نامه در …. صفحه و ….. ماده و در …. نسخه تنظیم و امضا گردید و به هر یک از طرفین یک نسخه تحویل داده شد.
امضا کوچ:                                                          امضا مراجع:

3/5 - (6 امتیاز)

4 دیدگاه برای “عقد قرارداد در کوچینگ و بندهای آن + دانلود نمونه قرارداد

  1. شکوری گفته:

    بسیار عالی و کامل بود
    امکان این وجود داره بندهایی از این قرارداد کوچینگی حذف بشه؟ یا این موارد ضروری هستند؟

    • فرحناز فرامرزی نویسنده حوزه کوچینگ و روانشناسی گفته:

      ممنونم از بازخورد خوبتون 🌹 🌹
      بله امکان اضافه و کم کردن بند های قرارداد کوچینگ با توجه به شرایط کوچ و موسسه مربوطه وجود داره

  2. نگار مومن گفته:

    نوشتن یک قرارداد استاندارد در کوچینگ از مهم ترین مواردیه که یک کوچ باید کاملا به اون مسلط باشه، من اوایل در این مورد دقت نمیکردم و واقعا به مشکل میخوردم

  3. ثنا صادقی گفته:

    کامل و عالی بود . من به تازگی موسسه ۳ نفره ام رو برای آموزش کوچینگ راه اندازی کردم و این مطلب کمک خیلی مفیدی برای تکمیل ایرادات قرارداد های اولمون به ما کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2024 • تمامی حقوق وبسایت متعلق به آکادمی فراکوچ میباشد.