کوچینگ تحصیلی یا کوچینگ آموزشی چیست؟

کوچینگ تحصیلی چیست؟
خانه » مقالات فراکوچ » کوچینگ، مدل ها و گرایش ها » کوچینگ تحصیلی یا کوچینگ آموزشی چیست؟

والدین، همیشه دغدغه‌های زیادی در مورد تربیت و تحصیل فرزندان خود دارند. با شروع ماه مهر پدر و مادرها استرس بیشتری نسبت به دانش آموزان برای شروع سال تحصیلی جدید پیدا می کنند. این استرس معمولاً به دلیل تغییراتی که با آغاز سال تحصیلی جدید همراه است، ایجاد می‌شود. مدیریت این هیجانات از سوی آنها در عین حال بکاربردن یک برنامه و رویه مناسب مهارتی لازم برای هر پدر و مادر است. در این مقاله، کوچینگ تحصیلی (Educational Coaching) را برای حل این مشکل تعریف می کنیم، تفاوت آنرا با مشاوره تحصیلی ذکر کرده و به بیان ویژگی های یک کوچ تحصیلی خوب می پردازیم.

 

کوچینگ آموزشی یا تحصیلی چیست؟

کوچینگ تحصیلی (Educational Coaching) هم مانند مربی گری در دیگر رشته ها، نوعی از کوچینگ است که با هدف رسیدن شاگردان به درجات عالی تحصیلی و همچنین موفقیت آن‌ها انجام می شود. هدف کوچ های تحصیلی این است که شاگردان خویش را در رسیدن به اهداف عالیِ تحصیلی یاری دهند.

پیگیری نکردن کارها، یکی از مهم ترین عواملی است که موجب شکست افراد می شود. یکی از مهم ترین رسالت های کوچ تحصیلی این است که سعی می کند تا افراد را وادار کند که با پیگیری، تمام علم خویش را به صورت عملیاتی دربیاورد تا در امتحانات ورودی دانشگاهی و یا دبیرستانی قبول شود. وقتی که فردی از کوچینگ تحصیلی استفاده می‌کند، می تواند اطمینان داشته باشد که کیفیت تحصیلی او در زمینه ای که کوچ با او کار می‌کند، افزایش پیدا می‌کند.

در تعریف دقیق کوچ تحصیلی می توان گفت: “کوچینگ آموزشی فرایندی فکری بین کوچ و مراجع است، که کوچ آموزشی پتانسیل مراجع در انجام بسیاری از کارها را به او نشان می دهد و باعث می‌شود فرد به مهارت‌های بیشتری دست پیدا کند و درزمینه‌ی مدنظر که در آن مهارت دارد، موفق عمل کند.”

کوچینگ تحصیلی چیست؟

کوچینگ تحصیلی چگونه به دانشجویان کمک می کند؟

کوچینگ آموزشی با ایجاد آگاهی فراشناختی (آگاهی از روند یادگیری خودشان)، باعث میشود دانشجویان و محصلان مسئولیت تصمیمات خود را بر عهده بگیرند. سپس به آنها در زمینه هایی مثل توسعه و پیشرفت فردی و تحصیلی، همچنین بهبود عملکرد کمک میکند.

دانش آموز در جلساتی که با مربی تحصیلی خود دارد، بر روی موضوعاتی که بر روی آن‌ها مشکل داشته یا باعث چالش‌های زیادی برای عدم موفقیت در تحصیلاتشان است به بحث می‌پردازد و از آنجایی ‌که یکی از مهارت‌های مربی تحصیلی، پرسشگری موثر است، شما به‌ راحتی متوجه نقاط ضعف خود شده و در همان جلسه به برطرف کردن آن‌ها اقدام می‌کنید تا مشکلات روی یکدیگر انباشته نشوند و تاثیر معکوس و منفی بر روند آموزشی شما نگذارد.

این صحبت‌ کردن با کوچ تحصیلی می‌تواند راجع به تاثیر علم بر آینده شما، مشکلات درسی فعلی، چالش‌هایی که از سوی خانواده برای تحصیلات ایجاد می‌شود، رقابت دوستان و نزدیکان در کسب موفقیت‌های تحصیلی مانند معدل بالا یا رتبه کنکور خوب، برنامه‌ریزی روزانه درسی، حل مشکلات شخصی که مانع تمرکز روی درس می‌شود، آینده شغلی رشته انتخابی و … باشد.

 

تفاوت کوچ تحصیلی و مشاور تحصیلی

یک مشاور تحصیلی برنامه مشخصی اغلب برای کوتاه مدت و روند تحصیل به شما خواهد داد در حالی که نه تنها در کوچینگ تحصیلی (Educational Coaching) خبری از برنامه مشخص و تعریف شده‌ای برای همه نیست، بلکه شما را از پتانسیل‌ها و توانایی‌های بالقوه تان آگاه می‌سازد.

تمرکز یک کوچ تحصیلی بر فرآیند یادگیری دانش‌آموزان است نه مباحث درسی و تکنیک‌های آموزشی. دانش آموز در نهایت با همراهی یک کوچ تحصیلی وضعیت و توانایی های خود را می‌شناسد و یاد می‌گیرد چگونه با چالش‌های تحصیلی مقابله کند. مشاوره تحصیلی بر روی برنامه‌ریزی درسی تمرکز دارد، در حالی که کوچینگ تحصیلی مباحث گسترده‌تری را در برمی‌گیرد:

  • استراتژی‌های یادگیری؛
  • مهارت‌های مدیریت زندگی؛
  • گرفتن نمرات عالی در آزمون‌های مختلف؛

اگر می‌خواهید به شکلی کاملاً اختصاصی و منحصر به فرد برای تحصیلاتتان برنامه‌ریزی کنید و در مسیر درستی حرکت کنید، کار کردن با یک کوچ تحصیلی بهترین گزینه برای شما است. یاد گرفتن از طریق مشاوره به این صورت است که استاد همه چیز را می‌داند و مراحل را گام به گام پیش می‌برد و دانش‌پذیر هر سؤالی بپرسد او پاسخ می‌دهد. اما کوچینگ معتقد است که با پرسیدن سوالات قدرتمند از دانش‌ آموز (مراجع) می‌توان پاسخ را از خود فرد بیرون بکشد.

تفاوت های کوچ تحصیلی با مشاور تحصیلی

چرا کوچینگ آموزشی مهم است؟

کوچینگ آموزشی در سطح آموزشی و مدارس مستلزم آن است که مدیر و سرپرستان مدرسه آموزش ببینند.  چرا که نقش مدیر آن است که به معلم کمک کند تا خود او مشکلات را شناسایی، ارزیابی و راه حل هایی را برای رفع مشکل مورد نظر پیدا کند. مدیر با پرسیدن سوالات چالش برانگیز، میتواند به معلم کمک کند تا مسئله ای که با آن مواجه شده است را بررسی، تجزیه و تحلیل کند و سپس سوالات همه جانبه ای را مثل: “حالا میخواهی برای آن، چه کاری انجام بدهی؟” بپرسد. قدرت واقعی کوچینگ آموزشی وقتی آشکار می شود که بعداً مدیر و یا مسئولی در رابطه با برنامه های معلم از او بپرسد! “عملکرد راه حل تان چگونه بود؟”. در صورت موفقیت، میتوان جشن گرفت، اگر نه میتوان سوالات مهیج دیگری از قبیل، “حالا گزینه های بعدی شما کدامند؟” را پرسید.

کوچینگ آموزشی تبعات ارزشمندی را برای کلاس به همراه دارد. با بکارگیری استراتژی های کوچینگ، توانمند سازی واقعی معلم امکان پذیر است، اما شاید مهمتر از همه، مهارتهایی که مدیر به معلم آموزش داده، دقیقاً همان مهارتهای سازنده ای است که معلمان می توانند در تدریس به دانش آموزان خود بکار بگیرند. اگر معلمان بتوانند به روشهای مشابهی به دانش آموزان در حل مشكلات آموزشی و شخصی خود كمك كنند. نگرش دستوری در رابطه با دانش آموزان تحمیل نمیشود و دانش آموزان مسئولیت یادگیری و زندگی خود را بیشتر احساس می كنند.

 

کوچ تحصیلی با تجربه و خوب کیست و برای داشتن او چه کار باید کرد؟

بسیاری از افراد گمان می‌کنند که در جلسات برگزاری در مرکز کوچینگ آموزشی و تحصیلی موضوعاتی چون آموزش درس، تصحیح تکالیف روز پیش خود، کمک به انجام امور خواسته ‌شده صورت می‌گیرد، که باید گفت چنین موضوعی صحت ندارد و تمام اقداماتی که یک کوچ تحصیلی با تجربه و خوب انجام می‌دهد شامل، بیان نحوه و شیوه‌های گوناگون برای پیشرفت و موفقیت است، دقت داشته باشید که مربی تحصیلی خوب و با تجربه وظیفه‌ای در قبال آموزش دروس به فرد را ندارد و تنها می‌تواند همانند کوچ ورزشی، دانش‌آموز را کمک کند تا در کار مد نظرش موفق شود.

درست مانند یک مربی فوتبال که در طول سال و به طور پیوسته به تمرین بازیکنان خود می‌پردازد و در طول سال تیم او موفق می‌شود امتیازات زیادی را جمع کند و در نهایت انتهای سال مزد کار خود را دریافت می‌کند که قهرمانی در لیگ یا جامی بزرگ است. دقت داشته باشید این مربی همیشه از کنار زمین شاگردانش را راهنمایی می‌کند که در طول بازی بیشترین بهره‌وری را داشته باشند و در نهایت با نتیجه‌ای افتخار آمیز در هر بازی پیروز باشند.

پس کوچ تحصیلی با تجربه هم دقیقا به همین صورت می‌تواند شما را در طول سال تحصیلی راهنمایی کرده و هر بار مسیر مورد نظر (که قهرمانی در انتهای کار است) را برای شما یادآوری کند و این شما هستید که در نهایت به کمک این مربی تحصیلی می‌توانید از سختی‌ها و استرس‌های فراوانی که در طول سال همراه شما بوده است سرفراز بیرون بیایید.

اگر شما واقعا تصمیم گرفته‌اید که به‌ صورت جدی به تحصیل بپردازید و از مدت ‌زمان موجود برای خود بهترین استفاده را ببرید، بهتر است از یک کوچ آموزشی در راستای این کار استفاده کنید تا سرمایه و وقت شما به‌ درستی در جهت بالاترین میزان بهره‌وری در علم مصرف شود.

ساز و کار کوچ تحصیلی چگونه است؟

ویژگی‌های یک کوچ تحصیلی مناسب:

  • قابل اعتماد بودن؛ مهم‌ترین ویژگی یک کوچ خوب

    اولین مورد که مهم‌ترین مورد نیز به‌حساب می‌آید، نشان دادن مشکلات و اشتباهات فرد به خودش است (نه خانواده اش)
    یک کوچ ماهر و کار بلد می‌داند که اگر اعتماد دانش‌آموز را از دست بدهد با اتفاقات بدی رو به ‌رو می‌شود و روند تاثیر گذاری کاملا معکوس می‌شود. بنابراین اگر موردی باشد که نیاز به تذکر و گوشزد دارد، به‌جای منتقل کردن به خانواده، به خود فرد منتقل می‌کند تا ارتباط بین آن‌ها قوی‌تر شود. در نتیجه این کار، اعتماد دانش آموز به کوچ بالاتر رفته و در نهایت می‌تواند حتی مشکلات شخصی خودش را هم که تاثیرگذار در کسب علم است را برای وی بیان کند.

  • شکوفا کردن استعداد‌های دانش آموز

    دومین کاری که از یک کوچ تحصیلی انتظار می‌رود، این است که با رفتار و نوع حرف زدنش باعث شود فرد به دنبال استعداد و توانایی‌هایی که در وجودش دارد، حرکت کند و سعی در شکوفاسازی آن‌ها داشته باشد.

  • مانند دوستی مطمئن در کنار دانش آموز بودن

    یک کوچ تحصیلی باید به این نکته توجه داشته باشد که وظیفه‌ ی او همانند یک مشاور نخواهد بود، چرا که مشاور برای افراد یک برنامه‌ریزی کلیشه‌ای انجام می‌دهد و از آن‌ها می‌خواهد برای موفقیت این برنامه را انجام دهند، اما کوچ آموزشی باید در تمام مراحل و لحظه‌هایی که فرد در مسیر رشد و کمال است، کنارش باشد تا دانش‌آموز احساس تنهایی نکند و مطمئن باشد اگر مشکلی برایش پیش آمد، کسی هست که حواسش باشد و اوضاع را تا حدودی سامان ببخشد.

  • کشف استعداد دانش آموز

    بسیاری از اوقات پیش‌آمده است که کوچ تحصیلی متوجه شده است که دانش آموزش در زمینه ای توانایی دارد، بنابراین باید هر کاری را انجام دهد تا خود فرد نیز از این موضوع مطلع شود، اما نکته‌ای که در اینجا باید مورد توجه قرار گیرد، این است که این کار باید به نحوی انجام شود که دانش‌آموز حس نکند کسی در امور زندگی‌اش دخالت کرده است.

 

گرفتن کوچینگ تحصیلی برای کدامیک از دانش آموزان مناسب‌تر است؟

  1.  برای افراد باهوش اما بی‌انگیزه: این دسته نسبت به دسته‌های دیگر بیشتر دیده می‌شود؛
  2.  افرادی که نظم مشخصی در زندگی خود ندارند و در ارتباط با درس نیز نمی‌توانند نظم و برنامه‌ی مشخصی را ایجاد کنند؛
  3. دانش آموزانی که می‌خواهند عادت‌ها و شیوه‌های خوب مطالعه کردن و درس خواندن را فرا بگیرند؛
  4. به دانش آموزان کمک می‌کند تا کارهایشان را اولویت بندی کنند، به موقع تکالیف خود را انجام دهند و خود را برای کنکور یا هر آزمون دیگری آماده کنند؛

البته ناگفته نماند حتی دانش آموزی که از ضریب هوشی پایینی هم برخوردار است می‌تواند از کوچینگ علمی استفاده کند و خود را از جایی که ایستاده است چند پله بالاتر ببرد و در نتیجه امر فردی شاخص‌تر از قبل باشد.

 

مقالات مرتبط:

تمرکز چیست؟
چگونه برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم؟
لیست انجام کار (to do list) چیست؟

 

بهترین زمان برای شرکت در جلسات کوچینگ تحصیلی

  • اوایل ترم، برای بررسی و مرور درس‌های سال تحصیلی جدید و برنامه‌ریزی برای آن؛
  • اواسط ترم که خوب در کلاس جا افتاده‌اید و می‌دانید در طول ترم قرار است چه کارهایی انجام دهید و چه آزمون‌ها و برنامه‌هایی در پیش دارید؛
  • اواخر ترم برای بالا بردن تمرکزتان و انجام کارهای باقیمانده یا هر زمانی که حس می‌کنید عملکردتان خوب نیست؛
  • درباره سیاست‌ها و برنامه‌های تحصیلی سؤالی دارید؛
  • حس می‌کنید فشار تحصیلی خارج از حد توان شما است؛
  • می‌خواهید گزینه‌های تحصیلی را پیدا یا بررسی کنید؛

و یا زمانی که بخواهید مهارت‌های زندگی و قابلیت‌های یادگیری خود را تقویت کنید، به عنوان مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدیریت استرس
  • مطالعه دروس دانشگاهی
  • انگیزه و تمرکز
  • ارتباط برقرار کردن با مدیران و معلم‌ها
  • آماده شدن برای آزمون‌ها
  • مدیریت زمان

 

کوچ تحصیلی چگونه به دانش آموزان کمک می‌کند؟ 

قدرت کوچینگ آموزشی این است که نوجوانان شما را به مهارت‌هایی مجهز می‌کند که برای موفقیت نیاز دارند.

  1. انگیزه درونی را در نوجوان پرورش می‌دهد:
    کوچینگ آموزشی به دانش آموزان کمک می‌کند تا ویژگی‌های مهمی مانند استقامت، کار سخت، تمرکز، انضباط و اعتماد‌به‌نفس را یاد گیرند.
  2. به دانش آموزان کمک می‌کند تا اهمیت آموزش را درک کنند:
    وقتی نمی‌دانیم چرا چیزی یاد می‌گیریم، به‌راحتی ناامید می‌شویم. کوچینگ سعی می‌کند تمرکز را از نتیجه (به‌خاطرسپردن مجموعه‌ای از حقایق) به فرآیند یادگیری (یافتن لذت در درک مفاهیم و توسعه مهارت‌های جدید) تبدیل کند.
  3. نوجوان را قادر می‌کند نگرش‌های منفی و باورهای محدودکننده را حذف کند:
    باوررهای محدودکننده، باورهای نادرستی هستند که مانع می‌شوند اهدافمان را پیگیری کنیم. اگر نوجوان شما نگرش منفی نسبت به مدرسه دارد، می‌تواند به دلیل یک باور محدودکننده یا برچسب‌زنی هایی باشد که خودخواسته یا از عوامل بیرونی ایجاد می‌شود.
  4. کمک می‌کند تا مسئولیت پذیری و احترام را به نوجوان خود بیاموزید:
    هر پدرومادری می‌خواهد ارزش احترام را به فرزندان خود بیاموزد؛ زیرا به یک زندگی خانوادگی هماهنگ‌تر منجر می‌شود. کوچینگ آموزشی با مجهزکردن دانش‌آموزان به سرمایه‌گذاری روی توسعه شخصی خود، مسئولیت و احترام را به آن‌ها می‌آموزد. این کار در محیطی توانمند انجام می‌شود؛ محیطی که در آن دانش آموز احساس می‌کند حمایت و شنیده می‌شود و ارزشمند است.
  5. سعی می‌کند نوجوانان را منعطف کند:
    موفقیت تحصیلی هدف ارزشمندی است که باید برای رسیدن به آن تلاش کرد؛ اما چه‌چیزی مهم‌تر از گرفتنِ نمرات خوب است؟ ویژگی‌های شخصیتی، طرزفکر و مهارت‌هایی که نوجوانان شما در مسیر دستیابی به اهداف خود توسعه می‌دهند، در کنار تاب‌آوری و توانایی انجام مشکلات زندگی با قاطعیت از کسب نمرات خوب بسیار باارزش‌تر است.
  6. اولویت‌بندی وظایف و مدیریت زمان در دسترس را آموزش می دهد:
    شفافیت رمز تمرکز و شروع اقدامات موفقیت‌آمیز است. تا مشخص نباشد چه‌چیزی اولویت دارد و بر آن اساس دانش آموزان چه کارهایی را باید انجام دهند و برنامه ریزی مناسب برای آن انجام گیرد، آن‌ها تنها انرژی و زمان را از دست داده‌اند.
  7. راهبردهای تست زنی را برای استرس کمتر و نمرات بهتر آموزش می دهد:
    با خودشناسی که دانش آموزان در فرایند کوچینگ تحصیلی به دست می‌آورند، قادر خواهند بود با شناخت اولویت‌ها گزینه‌های مناسبی را برای به‌دست‌آوردن مهارت تست‌زنی انتخاب کنند؛ زیرا این موضوعی است که باید هدفمند انجام شود.
  8. نوجوانان را برای بهبود تمرکز و جلوگیری از حواس‌پرتی توانمند می‌کند
    ما در دنیایی پر زرق‌وبرق زندگی می‌کنیم؛ دنیایی که در آن همواره قصد جلب توجه ما به‌عنوان یک مشتری در حال وقوع است. کارهای مربوط به اعتیاد نوجوانان و رسانه های اجتماعی نگران کننده است؛ به‌طوری‌که۵۷ درصد از نوجوانان می‌گویند رسانه‌های اجتماعی آن‌ها را از انجام تکالیف منحرف می‌کنند.

کوچ تحصیلی چگونه به دانش آموزان کمک می‌کند؟ 

چهار راهی که میتوانید از کوچ خود بیشتر یاد بگیرید!

  1. منتظر تماس آن ها نباشید

اگر کوچ جدیدی استخدام شد، جلو برید و خود را معرفی کنید. اطلاعاتی در مورد تاریخچه مدرسه و چگونگی ایجاد روابط را به او بدهید. به عنوان یک تازه وارد، آنها قطعاً از این راهنمایی قدردانی خواهند کرد. اگر او در هیئت علمی بوده است، او را به جلسات بخشتان یا کلاس خود دعوت کنید. حتی یک عضو هیئت علمی باسابقه نیز اطلاعات زیادی برای یادگیری در مورد سایر بخشها و سطوح دیگر دارد که ممکن است قبلاً در آنها کار نکرده باشد. با حضور و شرکت در جلسات گروهی، کوچ آموزشی میتواند اطلاعات بیشتری در مورد تاریخچه و پویایی گروه کسب می کند. و آمادگی لازم برای ارائه کمک در آینده را داشته باشد.

  1. هیچ سوالی خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نیست.

من از معلم دلسوز کلاس اولم به خاطر دارم که میگفت:

“خب، من می خواستم این سوال را بپرسم اما نمی خواستم شما را اذیت کنم.”

لطفا بپرسید! کوچ ها می توانند در انجام کارهای کوچکی، مثل چگونگی جمع آوری منابع برای درس آینده، یا حتی کارهای زمانبری، مانند برنامه ریزی یک پروژه بین برنامه ای، به شما کمک کنند.

  1. آنها را به کلاس خود دعوت کنید

باور کنید میفهمم، من قبل از اینکه کوچ آموزشی شوم ، ۱۸ سال تدریس میکردم و همچنان از اینکه یک فرد بزرگسال دیگر تدریس من را نظارت کند، استرس داشتم. روش کوچینگ آموزشی یک فرایند ارزیابی نیست، بلکه بیشتر شبیه به یک روند رشد است. قبل از بازدید کلاس با کوچ ملاقات کنید و از آنها بخواهید که به دنبال چیز خاصی مانند موارد زیر باشند:

  • آیا دختران و پسران به طور مساوی در کلاس من شرکت می کنند؟
  • آیا من زمان زیادی را صرف یک مفهوم یا مثال خاص می کنم؟
  • آیا در تسهیل مکالمات در حین کار گروهی عملکرد موثری دارم ؟

با درخواست این موارد از کوچ قبل از بازدید، دو اتفاق رخ می دهد: شما به طور طبیعی در طول تدریس خود نسبت به این مسئله آگاهی بیشتری خواهید داشت پس خود به خود پیشرفت خواهید کرد، و کوچ می تواند با تمرکز بیشتری نکات و ایده های مطرح شده در مورد آنچه می خواهید بهبود دهید را پیگیری کند.

در قدم های بعدی و فراتر از مشاهده، کوچ های آموزشی می توانند در تدریس دروس مشارکت داشته باشند. اطلاعات دریافتی دانش آموزان را بررسی کنند یا به شما کمک کنند تا نحوه تدریس شما را برای بررسی خودتا ثبت کنید.

  1. موفقیت های خود را به اشتراک بگذارید.

هدر وولپرت نویسنده برتر حوزه کوچینگ میگوید:

“کوچ های آموزشی با بسیاری از معلمان کار می کنند. آنها اطلاعات زیادی در مورد موفقیت های روزانه کلاس ها دارند.”

کوچ های آموزشی همیشه به دنبال این موفقیت های روزانه هستند، اما آنها نمی توانند همه آنها را ببینند. اگر امروز یک درس جالب خاصی می آموزید یا دانش آموزان شما روی یک پروژه جالب کار میکنند، میتواند ان را به کوچ اموزشی  اطلاع دهید. کوچ های آموزشی همچنین با به اشتراک گذاری این موفقیت ها با جامعه بزرگتر مانند پلی بین کلاس ها عمل می کند. اگر یکی از معلمان علوم به دانش آموزان اجازه می دهد مدل های بدن را بسازند. شاید هیچ کس در مورد آن نفهمد مگر ان که ان را با دیگران به اشتراک بگذارد. این کار را به راحتی به کوچ ها آموزشی محول کنید. این پیروزی ها و موفقیت ها باعث ایجاد ایده های خلاقانه در سایر معلمان می شود و طولی نمی کشد که فرهنگ پرورش خلاقیت در سراسر مدرسه گسترش یابد.

 

نتیجه گیری

کوچینگ تحصیلی فرآیند متفاوتی را نسبت به روش‌های مدرس‌ کمک آموزشی و مشاور در پیش می‌گیرد و تمرکز آن بر اهداف مهم‌تر و بلند مدت است تا صرفاً قبولی در یک امتحان و موفقیت‌های تحصیلی موقت. برخی از کوچ‌های تحصیلی می‌توانند یک برنامه کوچینگی اختصاصی برای آماده‌سازی دانش‌آموزان و موفقیت آنها در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت ارائه دهند. این برنامه‌ها معمولاً بین ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشند.

با تشکر از شما که وقت خودتان را برای مطالعه این مقاله صرف نمودید. اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی در خصوص دوره های آموزشی کوچینگ فراکوچ را دارید، می‌توانید با مشاوران تیم فراکوچ در میان بگذارید.

فرم درخواست مشاوره دوره آموزشی

مشاوره آموزشی رایگان

شما این فرصت را دارید، با تکمیل فرم زیر، قبل از انتخاب دوره آموزشی مناسب خود، از مشاوره رایگان کارشناسان آموزشی مجموعه فراکوچ استفاده نمائید.

این مقاله توانسته چقدر به شما کمک کند؟

4 دیدگاه برای “کوچینگ تحصیلی یا کوچینگ آموزشی چیست؟

  1. مریم جمیلی گفته:

    دقیقا همین طوره
    استرس من به عنوان مادر، برای شروع سال تحصیلی جدید از فرزندانم بیشتره

  2. Support گفته:

    سلام افسانه عزیز
    هردو گزینه کارایی خودشون رو دارند و ما در این مقاله به تفاوتشون اشاره کردیم. امیدواریم براتون مفید باشه.

  3. محمدیان گفته:

    چه جالب
    کاش تمام مدارس در کنار مشاور تحصیلی، کوچ تحصیلی هم برای دانش آموزامون فراهم میکردند.

  4. Sanaz گفته:

    من از موقع ورود فرزند به دبیرستان، فرزندم رو با یک کوچ تحصیلی همراه کردم و معجزه حضور ایشون رو به وضوح دیدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2024 • تمامی حقوق وبسایت متعلق به آکادمی فراکوچ میباشد.