با این ۱۰ روش مثبت اندیشی را در خود پرورش دهید!

10 روش مثبت اندیشی

مثبت اندیشی یا نگرش خوش‌بینانه، تمرین تمرکز بر خوبی‌ها در همه موقعیت‌ها است. در واقع تفکر مثبت می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر سلامت روحی و جسمانی شما داشته باشد. البته باید در نظر داشت که داشتن افکار مثبت بدان معنا نیست که واقعیت را نادیده گرفته و مشکلات را در نظر نگیریم؛ مثبت اندیشی بدین معنا است که به اتفاقات زندگی لبخند زده و با آنها روبرو شویم و انتظار داشته باشیم که همه چیز خوب و عالی پیش رود. راز مثبت اندیشی و داشتن افکار مثبت در این است که به خود و توانایی‌هایمان نگاه مثبتی داشته باشیم.

ما در این مقاله ۱۰ مورد از مهم‌ترین تکنیک‌های مثبت اندیشی را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا با به کار بردن آنها در زندگی، بتوانید در پس هر اتفاقی که به‌ ظاهر برای شما ناخوشایند است، اصطلاحاً نیمه پر لیوان را ببینید و سطح سلامت جسمی و ذهنی خودتان را بالا ببرید. پس تا پایان مقاله همراه فراکوچ باشید.

 

اما مثبت اندیشی چیست؟

با توجه به اینکه آینده هر فردی تا حد زیادی به نگرش و طرز تفکرش بستگی دارد، مثبت اندیشی راهکاری برای موفقیت و کامیابی به شمار می‌رود. پس تفکر مثبت را یکی از الگوهای رفتاری سالم در جامعه می‌توان نام برد. اما باید به‌ خاطر داشت که به‌ خودی‌ خود نگرش مثبت نمی‌تواند فرد را به هدفش برساند؛ برای به هدف رسیدن، باید به درستی مسیر و توانایی‌ها را شناخت که لایف کوچینگ این شناخت را در اختیار ما قرار می‌دهد. تفکر مثبت تنها یک محرک است و می‌تواند انسان را به سمت کامیابی به‌ پیش ببرد.

مثبت اندیشی رویکردی ذهنی است که بر کیفیت زندگی تمرکز دارد؛ فردی که افکار مثبت را در خود پرورش داده باشد، سلامتی، شادی و موفقیت را به خود هدیه می‌دهد و با نگرش خوش‌بینانه بر هر مانع و دشواری که در زندگی برایش پیش بیاید، غلبه می‌کند. زندگی در هر لحظه پر از حوادث تلخ‌ و شیرین است که احوال ما را تغییر می‌دهد. نقش مثبت اندیشی در این زمان پررنگ‌تر از بقیه اوقات است؛ چرا که افراد مثبت اندیش در هنگام وقوع شرایط سخت، به دنبال پیدا کردن بهترین راه‌حل‌ها هستند و افکار مثبت خود را بروز می‌دهند.

 

مثبت اندیشی چه اثراتی را برای ما به دنبال دارد؟

مثبت اندیشی درون ذهن اتفاق می‌افتد و قدرت بالای ذهن امکانی به وجود می‌آورد که بتوانیم در پس بسیاری از مشکلات، غیرممکن‌ها را ممکن کنیم. پس مثبت اندیشی اثرات بسیار زیاد و خوبی بر روی کیفیت زندگی ما می‌گذارد. در زیر به چند مورد از اثراتی که تفکر مثبت می‌تواند برای ما به وجود بیاورد اشاره کرده‌ایم:

  • ایجاد اطمینان و آرامش خاطر در زندگی
  • دورشدن مشکلاتی مانند اضطراب، استرس و افسردگی که حاصل افکار منفی هستند
  • تمرکز برای موفقیت و شاد زندگی‌ کردن

اثرات مثبت اندیشی

 

چگونه افکار مثبت را در خود به وجود بیاوریم؟

با وجود مشکلات زیادی که در زندگی برای هر فرد به وجود می‌آید، در حقیقت شاید خیلی از افراد ندانند که چگونه یک تفکر مثبت داشته باشند. باید بدانید که مثبت اندیشی به مادیات و محیطی که در آن زندگی می‌کنیم ارتباط چندان زیادی ندارد. شما برای احساس خوشبختی و جذب انرژی مثبت در زندگی باید دید خود را نسبت به مسائلی که پیش می‌آیند تغییر دهید تا بتوانید از زندگی لذت کافی را ببرید. در نظر داشته باشید که نگرش شما تنها به خودتان بستگی دارد و نه چیز دیگری!

 

 

تکنیک‌های مثبت اندیشی چه چیزهایی هستند؟

در ادامه ما شما را با ۱۰ مورد از تکنیک‌های مثبت اندیشی آشنا می‌کنیم تا بتوانید در هر شرایطی از آنها استفاده کنید.

۱٫ افکار منفی خود را شناسایی کنید.

باید افکار منفی را بشناسید! در حقیقت افکار منفی مانع و سدی محکم در برابر شما برای مثبت اندیشی هستند. هنگامی که افکار منفی را شناختید، موقع آن رسیده است تا تفکر مثبت را در چرخه زندگی خود وارد کنید.

۲٫ سبک زندگی سالمی را برای خود بسازید.

سبک زندگی تأثیر بسیار زیادی بر روی روحیات شما می‌گذارد؛ سبک زندگی‌ای که بر خوردن غذای سالم و فعالیت بدنی منظم تمرکز دارد، باعث ایجاد حس و روحیه مثبت در شما می‌شود.

۳٫ سعی کنید افراد زندگی‌تان را حول افراد مثبت اندیش انتخاب کنید.

جالب است بدانید که مثبت اندیشی امری مسری است؛ پس بسیار مهم است در اطراف خود دوستانی داشته باشید که انرژی مثبت داشته باشند تا بتوانید به‌ صورت دوطرفه یک زندگی مثبت برای یکدیگر بسازید.

۴٫ دیدگاه خودتان را تغییر دهید.

یکی دیگر از تکنیک‌های مثبت اندیشی، تغییر دیدگاه است. یک موقعیت که قبل‌تر آن را منفی می‌دیدید انتخاب کنید و سعی کنید از دید دیگری به آن نگاه کنید. این کار باعث می‌شود تا یاد بگیرید که همیشه تمام مشکلات را به شکلی متفاوت ببینید و راه‌حل‌های مختلفی را برای رفع آن مشکلات به کار ببرید.

روش‌های مثبت اندیشی

۵٫ لبخند بزنید.

در بعضی مواقع تنها چیزی که برای ایجاد یک حس خوب در شما لازم است، یک لبخند حتی کوچک است؛ حتی زمانی که احساس خاصی ندارید.

در یک تحقیق، مشاهده شد که افرادی که در هنگام انجام یک کار، لبخند بر لب داشتند نسبت به افرادی که به‌ صورت معمولی و خنثی آن کار را انجام می‌دادند، احساس بهتر و مثبت‌تری داشتند. پس سعی کنید همیشه لبخند بزنید و وقت خودتان را با افرادی بگذرانید که بر لبان شما لبخند می‌گذارند و افکار مثبت به شما تزریق می‌کنند.

۶٫ بر نقاط قوت خود تمرکز کنید.

سعی کنید که هر روز و به مدت یک هفته، بر روی یکی از خصوصیات مثبت و توانایی‌های خود مانند نظم، خلاقیت، مهربانی و … فکر کنید و بیندیشید که چگونه می‌توانید از آنها به روش‌های جدید در طول روز استفاده کنید. شناسایی نقاط قوت به شما کمک کند تا در شرایط بحرانی با اعتماد بنفس رفتار کنید و بهتر تصمیم بگیرید. کوچینگ یکی از روش‌هایی است که می‌تواند با یادآوری نقاط قوت و توانایی‌هایتان، به مثبت اندیشی و تواناییی حل مسئله شما کمک کند.

۷٫ از اشتباهات گذشته درس بگیرید و آنها را تجزیه و تحلیل کنید.

مثبت اندیشی بدین معنا نیست که اشتباهاتتان را انکار کنید، در عوض باید به‌ جای فکرکردن به اتفاقاتی که شما را به اینجا رسانده است، کمی زمان به خودتان بدهید تا در ادامه راه از اشتباهات تکراری بپرهیزید و تفکر مثبت را در خود پرورش دهید.

۸٫ شکرگزاری کنید.

شکرگزاری کنید تا انرژی مثبت دریافت کنید! ما باید به‌ خاطر تمام نعماتی که برای ما به وجود آمده‌اند شکرگزار باشیم تا زندگی بهتر و شادتری داشته باشیم.

۹٫ مثبت اندیشی را تمرین کنید.

یکی دیگر از تکنیک‌های مثبت اندیشی تمرین‌کردن است. هنگامی که صحبت از افکار مثبت می‌شود، تمرین‌کردن می‌تواند نتیجه بسیار خوبی برای ما داشته باشد. هرچه که تفکر مثبت را بیشتر درون خودمان تقویت کنیم، به‌ نوعی خط فکری ما نیز به همان سمت می‌رود. سعی کنید مثبت فکر کردن را به کار هر روزه خود تبدیل کنید و در هر حال و روحیه‌ای، مثبت فکر کنید.

 

۱۰٫ تسلیم نشوید.

تسلیم‌ شدن کار افراد ضعیف و راهی آسان برای خلاصی از یک موقعیت سخت است. تلاش کنید تا با وجود احساس و تفکر منفی‌ای که دارید، به‌ هیچ‌ عنوان از چیزی که می‌خواهید پا پس نکشید؛ چرا که در آینده به‌ خاطر این تصمیم از خودتان تشکر خواهید کرد.

10 روش برای داشتن تفکر مثبت

 

کلام پایانی

 در این مقاله خواندیم که مثبت اندیشی روشی است که به ما یاد می‌دهد تا به روشی مثبت و سازنده به ناخوشی‌ها و ناملایمات زندگی نزدیک شویم و در صدد رفع آن‌ها برآییم. در حقیقت، تفکر مثبت مهارتی سودمند است که با کمی تمرین می‌توان به آن دست‌ یافت. در ادامه مقاله، تکنیک‌های مثبت اندیشی را بررسی کردیم و یادگرفتیم که چه استراتژی‌هایی به ما کمک می‌کند تا بتوانیم مهارت‌های مثبت اندیشی خود را تقویت کنیم و افکار مثبت را در خود پرورش دهیم. در حقیقت این ابزارها این توانایی را دارند که منابع مورد نیاز برای پرورش تفکر مثبت و مثبت اندیشی را برای ما فراهم کنند.

با تشکر از شما که وقت خودتان را برای مطالعه این مقاله صرف نمودید. اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی در این موضوع دارید، می‌توانید با مشاوران تیم فراکوچ در میان بگذارید.

این مقاله توانسته چقدر به شما کمک کند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *