با این ۲۳ روش مثبت اندیشی را در خود پرورش دهید!

مثبت اندیشی چیست؟
خانه » مقالات فراکوچ » مهارت های کوچینگ » با این ۲۳ روش مثبت اندیشی را در خود پرورش دهید!

مثبت اندیشی (Positive thinking) یا نگرش خوش‌بینانه، تمرین تمرکز بر خوبی‌ها در همه موقعیت‌ها است که می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر سلامت روحی و جسمانی ما داشته باشد. البته باید در نظر داشت که داشتن افکار مثبت بدان معنا نیست که واقعیت را نادیده گرفته و مشکلات را در نظر نگیریم؛ مثبت اندیشی بدین معنا است که به اتفاقات زندگی لبخند زده و با آنها روبرو شویم و انتظار داشته باشیم که همه چیز خوب و عالی پیش رود. راز مثبت اندیشی و داشتن افکار مثبت در این است که به خود و توانایی‌هایمان نگاه مثبتی داشته باشیم.

ما در این مقاله ۲۳ مورد از مهم‌ترین تکنیک‌های مثبت اندیشی را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا با به کار بردن آنها در زندگی، بتوانید در پس هر اتفاقی که به‌ ظاهر برای شما ناخوشایند است، اصطلاحاً نیمه پر لیوان را ببینید و سطح سلامت جسمی و ذهنی خودتان را بالا ببرید. پس تا پایان مقاله همراه فراکوچ باشید.

مثبت اندیشی چیست؟

مثبت اندیشی (Positive thinking) یا به عبارت دیگر، تفکر مثبت، به معنای استفاده از تفکر و نگرشی مثبت نسبت به زندگی و مواجهه با موقعیت‌های مختلف است. این رویکرد بر این اعتقاد استوار است که تفکر مثبت و مثبت اندیشی می‌تواند روحیه و انگیزه فرد را تقویت کرده و بهبودی در زندگی و ارتقای روانشناسی و روحیه شخص داشته باشد. زندگی در هر لحظه پر از حوادث تلخ‌ و شیرین است که احوال ما را تغییر می‌دهد. نقش مثبت اندیشی در این زمان پررنگ‌تر از بقیه اوقات است؛ چرا که افراد مثبت اندیش در هنگام وقوع شرایط سخت، به دنبال پیدا کردن بهترین راه‌حل‌ها هستند و افکار مثبت خود را بروز می‌دهند.

با توجه به اینکه آینده هر فردی تا حد زیادی به نگرش و طرز تفکرش بستگی دارد، مثبت اندیشی راهکاری برای رسیدن به موفقیت و کامیابی به شمار می‌رود. پس تفکر مثبت را میتوان به عنوان یکی از الگوهای رفتاری سالم در جامعه نام برد. اما باید به‌ خاطر داشت که به‌ خودی‌ خود نگرش مثبت نمی‌تواند فرد را به هدفش برساند؛ برای به هدف رسیدن، باید به درستی مسیر و توانایی‌ها را شناخت که لایف کوچینگ این شناخت را در اختیار ما قرار می‌دهد. تفکر مثبت تنها یک محرک است و می‌تواند انسان را به سمت کامیابی به‌ پیش ببرد.

 

مثبت اندیشی چه اثراتی را برای ما به دنبال دارد؟

یکی از مراحل مهم توسعه فردی، مهارت‌های مثبت‌اندیشی است که با حذف افکار منفی و پرورش افکار مثبت، سطح انرژی و توانمندی افراد را افزایش داده و این امکان را برای فرد فراهم می‌کند تا با رهایی از تفکر منفی، شکست را به موفقیت و تهدید را به فرصت تبدیل کند. شاید دلیل این‌که محققان دریافته‌اند انسان‌های مثبت اندیش و خوش‌بین شادتر و سالم‌ترند، همین است.

پاکسازی ذهن از افکار منفی و جایگزین کردن آن با افکار مثبت، در ناخودآگاه ما تأثیر گذاشته و این داده را به ذهن القاء می‌کند تا تبدیل به یک باور و عقیده شود؛ در این هنگام است که تاثیر افکار مثبت در زندگی نمایان می شود و موفقیت و پیروزی در سرنوشت ما ثبت می‌گردد.

مثبت اندیشی درون ذهن اتفاق می‌افتد و با کمک قدرت بالای ذهن است که می‌توانیم در پس بسیاری از مشکلات، غیرممکن‌ها را ممکن کنیم. پس مثبت اندیشی اثرات بسیار زیاد و خوبی بر روی کیفیت زندگی ما می‌گذارد. در زیر به چند مورد از اثراتی که تفکر مثبت می‌تواند برای ما به وجود بیاورد اشاره کرده‌ایم:

  • ایجاد اطمینان و آرامش خاطر در زندگی
  • دور شدن مشکلاتی مانند اضطراب، استرس و افسردگی که حاصل افکار منفی هستند
  • تمرکز برای موفقیت و شاد زندگی‌ کردن

گاهی برخی اتفاقات زندگی از کنترل ما خارج هستند و این ممکن است منجر به منفی نگری و ورود تصورات و افکار منفی به ذهن شود. بهترین عکس‌العمل در این شرایط مثبت‌ اندیشی و تقویت افکار مثبت است تا با تأثیر ذهن ما بر معنای آن رویدادها، زندگی امن‌تر و مناسب‌تری برای خود بسازیم. مثلا می توانید با تأکید و تکرار جملات مثبت، ذهن خود را تقویت کرده و اجازه ندهید افکار منفی قدیم به آن راه پیدا کنند. برای اینکه بدانیم چگونه مثبت اندیش باشیم، در ادامه راهکارهایی ارائه می شود:

مثبت اندیشی چیست؟

مثبت اندیشی چه فوایدی دارد؟ تاثیر مثبت اندیشی در زندگی چیست؟

یقینا افکار مثبت و منفی هرکدام تاثیر بخصوصی در زندگی هر شخص دارند. در این زمینه، محققان زیادی به بررسی تأثیرات مثبت‌اندیشی و خوش‌بینی پرداخته‌اند. چند نمونه فوایدی که تفکر مثبت و رهایی از افکار منفی ممکن است به همراه داشته باشد، عبارتند از:

  • افزایش طول عمر؛
  • بهبود عملکرد؛
  • تاب آوری بیشتر؛
  • میزان افسردگی و پریشانی پایین‌تر؛
  • مقاومت بیشتر در برابر بیماری‌ها؛
  • زندگی شادتر؛
  • رفاه جسمی و آرامش روانی؛
  • داشتن زندگی معنا دار؛
  • رسیدن به خلاقیت و ارتقا؛
  • کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی؛
  • داشتن روابط موفق تر؛
  • توانایی مدیریت استرس؛

 

چگونه افکار مثبت را در خود به وجود بیاوریم؟

با وجود مشکلات زیادی که در زندگی برای هر فرد به وجود می‌آید، در حقیقت شاید خیلی از افراد ندانند که چگونه یک تفکر مثبت داشته باشند. باید بدانید که مثبت اندیشی به مادیات و محیطی که در آن زندگی می‌کنیم ارتباط چندان زیادی ندارد. شما برای احساس خوشبختی و جذب انرژی مثبت در زندگی باید دید خود را نسبت به مسائلی که پیش می‌آیند تغییر دهید تا بتوانید از زندگی لذت کافی را ببرید. در نظر داشته باشید که نگرش شما تنها به خودتان بستگی دارد و نه چیز دیگری!

چگونه مثبت اندیشی را در خود تقویت کنیم؟

تکنیک‌های تقویت مثبت اندیشی چیست؟

در ادامه ما شما را با تکنیک‌های مثبت اندیشی آشنا می‌کنیم تا بتوانید در هر شرایطی از آنها استفاده کنید.

  • استفاده از لایف کوچینگ

لایف کوچینگ یکی از شاخه های پرکاربرد و مهم زمینه کوچینگ می باشد. در لایف کوچینگ شما می توانید تمامی مسائل زندگی خود مانند هدف گذاری، اصلاح لایف استایل و اصلاح مایندست (تفکر شخص) و … را بررسی و بهبود ببخشید. در نتیجه استفاده از لایف کوچینگ یکی از راه های تمرین مثبت اندیشی می باشد.

  • زمینه‌های تغییر را مشخص کنید.

اگر می‌خواهید مثبت اندیش و خوش‌بین باشید و به افکار مثبت‌ بپردازید، ابتدا نقاطی از زندگی خود را که معمولاً در مورد آن‌ها افکار منفی دارید را مشخص کنید. شما می‌توانید با تمرکز بر یک زمینه، کار خود را برای رهایی از افکار منفی شروع کنید.

  • خودتان را چک کنید.

در طول روز کار خود را متوقف کرده و آنچه که به آن فکر می‌کنید را ارزیابی کنید. اگر متوجه شدید که افکار شما عمدتاً منفی است، سعی کنید راهی برای تبدیل آن‌ها به افکار مثبت بیابید.

  • شوخ‌طبع باشید.

    مخصوصاً در مواقع سخت لبخند بزنید. وقتی بتوانید مثبت اندیش باشید و با مشکلات زندگی با روی باز رو‌به‌رو شوید، استرس کمتری خواهید داشت.

  • سبک سالمی برای زندگی داشته باشید.

    برای تقویت مثبت اندیشی، روزانه ۳۰ دقیقه ورزش کنید. همچنین می‌توانید آن را به ۱۰ دقیقه زمان در طول روز تقسیم کنید. ورزش می‌تواند بر روحیه تأثیر مثبت بگذارد و استرس را کاهش دهد. برای تأمین سوخت ذهن و بدن خود از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید و تکنیک‌های کنترل استرس را بیاموزید.

  • اطراف خود را با افراد مثبت پر کنید.

    اطمینان حاصل کنید که کسانی که در زندگی شما هستند افراد مثبت و پشتیبانی‌کننده‌ای هستند و می‌توانید روی توصیه‌ها و بازخوردهای آن‌ها حساب کنید. افراد منفی می‌توانند سطح استرس شما را افزایش دهند و شما را در توانایی مدیریت استرس مردد کنند.

  • گفتگوی مثبت با خود را تمرین کنید.

    یک قانون ساده وجود دارد: «چیزی را که به دیگران نمی‌گویید، به خودتان نیز نگویید.» با خود مهربان باشید. اگر افکار منفی به ذهن شما خطور کرد، آن را منطقی ارزیابی کنید و با تأیید آنچه در مورد شما خوب است پاسخ دهید. از جملات مثبت اندیشی استفاده کرده و به چیزهایی فکر کنید که در زندگی از داشتن آن‌هاشکرگزار هستید.

  • سبک زندگی سالمی را برای خود بسازید.

    سبک زندگی تأثیر بسیار زیادی بر روی روحیات شما می‌گذارد؛ سبک زندگی‌ای که بر خوردن غذای سالم و فعالیت بدنی منظم تمرکز دارد، باعث ایجاد حس و روحیه مثبت در شما می‌شود.

  • دیدگاه خودتان را تغییر دهید.

    یکی دیگر از تکنیک‌های مثبت اندیشی، تغییر دیدگاه است. یک موقعیت که قبل‌تر آن را منفی می‌دیدید انتخاب کنید و سعی کنید از دید دیگری به آن نگاه کنید. این کار باعث می‌شود تا یاد بگیرید که همیشه تمام مشکلات را به شکلی متفاوت ببینید و راه‌حل‌های مختلفی را برای رفع آن مشکلات به کار ببرید.

  • لبخند بزنید.

    در بعضی مواقع تنها چیزی که برای ایجاد یک حس خوب در شما لازم است، یک لبخند حتی کوچک است؛ حتی زمانی که احساس خاصی ندارید. در یک تحقیق، مشاهده شد که افرادی که در هنگام انجام یک کار، لبخند بر لب داشتند نسبت به افرادی که به‌ صورت معمولی و خنثی آن کار را انجام می‌دادند، احساس بهتر و مثبت‌تری داشتند. پس سعی کنید همیشه لبخند بزنید و وقت خودتان را با افرادی بگذرانید که بر لبان شما لبخند می‌گذارند و افکار مثبت به شما تزریق می‌کنند.

  • بر نقاط قوت خود تمرکز کنید.

    سعی کنید که هر روز و به مدت یک هفته، بر روی یکی از خصوصیات مثبت و توانایی‌های خود مانند نظم، خلاقیت، مهربانی و… فکر کنید و بیندیشید که چگونه می‌توانید از آنها به روش‌های جدید در طول روز استفاده کنید. شناسایی نقاط قوت به شما کمک کند تا در شرایط بحرانی با اعتماد بنفس رفتار کنید و بهتر تصمیم بگیرید. کوچینگ یکی از روش‌هایی است که می‌تواند با یادآوری نقاط قوت و توانایی‌هایتان، به مثبت اندیشی و توانایی حل مسئله شما کمک کند.

  • از اشتباهات گذشته درس بگیرید و آنها را تجزیه و تحلیل کنید.

    مثبت اندیشی بدین معنا نیست که اشتباهاتتان را انکار کنید، در عوض باید به‌ جای فکر کردن به اتفاقاتی که شما را به اینجا رسانده است، کمی زمان به خودتان بدهید تا در ادامه راه از اشتباهات تکراری بپرهیزید و تفکر مثبت را در خود پرورش دهید.

  • کارهایی را انجام دهید که به آن علاقه دارید.

    وقتی از ما میپرسند مثبت اندیشی چیست؟ بسیاری از ما پاسخ میدهیم: «زمانی که بدون دغدغه مشغول کاری که دوست دارم هستیم و به نتیجه آن فکر میکنیم احساس میکنیم تفکرات مثبت داریم و تا مدتی بعد از آن نیز این تفکرات با ما همراه است.» درواقع یکی از روش های -جایگزینی افکار منفی با مثبت، انجام اموری است که به آن علاقه دارید. ممکن است این امور هنری، تفریحی یا در هر حوزه دیگری باشد.
    البته این کار به معنی پاک کردن صورت مسئله نیست. داشتن افکار منفی با تکرار جمله «مثبت اندیش باشید» میسر نمی شود و در بسیاری موارد کمک مشاور یا یک کوچ نیاز است. اما مطمئن باشید ایجاد انگیزه به شما کمک بسیاری خواهد کرد. تصور کنید هر روز منتظر رسیدن ساعتی هستید که در آن نقاشی بکشید، یا ساز بنوازید مطمئنا آن ساعت یکی از لذت بخشترین ساعات شما در طول روز خواهد بود.

  • در هنگام هجوم افکار منفی خود را مشغول کنید.

    اگر دیدید که از افکار مثبت دور شده اید و به مسائل منفی فکر می کنید کافی است خود را به کاری مشغول کنید. این روش از راه های مثبت اندیشی قبلی کمی متفاوت است.

    در این روش چیزی که اهمیت دارد این است که بتوانید خود را سرگرم کرده و با ایجاد مشغولیت از بسیاری مشکلات دور شوید. مورد قبلی برای ایجاد انگیزه جهت داشتن زندگی بهتر استفاده می شود؛ اما در این مورد هدف، پاسخ سریع به لحظه ورود افکار منفی است. در این مورد شما می توانید هرکاری که ذهن را درگیر می کند و برای شما مشغولیت ایجاد می کند انجام دهید.

  • شکرگزاری کنید.

    شکرگزاری کنید تا انرژی مثبت دریافت کنید! ما باید به‌ خاطر تمام نعماتی که برای ما به وجود آمده‌اند شکرگزار باشیم تا زندگی بهتر و شادتری داشته باشیم.

  • آرزوهای خود را مجسم کنید.

    به آرزوهای خود اعتماد کنید و به خود نگویید که غیرممکن هستند. در این دنیا هیچ چیز غیرممکن نیست. اگر آرزویی دارید، آن را در ذهن خود تجسم کنید و حتی چند خطی درباره آن بنویسید. اندیشه مثبت به این معناست که برای هر فرد باید یک تصویر زنده از آرزوها و خواسته‌هایش وجود داشته باشد. بنابراین، تصویری از آنچه می‌خواهید بسازید و در جهت آن تلاش کنید. البته به دست آوردن آرزوها بدون تلاش ممکن نیست، بنابراین سبک زندگی و عادات خود را نیز با توجه به آنچه که می‌خواهید تنظیم کنید.

  • مثبت اندیشی را تمرین کنید.

    یکی دیگر از تکنیک‌های مثبت اندیشی تمرین‌ کردن است. هنگامی که صحبت از افکار مثبت می‌شود، تمرین‌ کردن می‌تواند نتیجه بسیار خوبی برای ما داشته باشد. هرچه که تفکر مثبت را بیشتر درون خودمان تقویت کنیم، به‌ نوعی خط فکری ما نیز به همان سمت می‌رود. سعی کنید مثبت فکر کردن را به کار هر روزه خود تبدیل کنید و در هر حال و روحیه‌ای، مثبت فکر کنید.

  • تسلیم نشوید.

    تسلیم‌ شدن کار افراد ضعیف و راهی آسان برای خلاصی از یک موقعیت سخت است. تلاش کنید تا با وجود احساس و تفکر منفی‌ای که دارید، به‌ هیچ‌ عنوان از چیزی که می‌خواهید پا پس نکشید؛ چرا که در آینده به‌ خاطر این تصمیم از خودتان تشکر خواهید کرد.

  • زندگی را دوست بدارید.

    اگر از خود بپرسید چرا در افکار منفی غرق شده‌اید و مثبت‌اندیشی چیست؟ و چگونه به دست می‌آید؟ به این نتیجه می‌رسید که دوست داشتن زندگی نقش مهمی در این فرآیند دارد. بنابراین، برای دوست داشتن زندگی، چیزهایی را پیدا کنید که لبخند بر لب‌هایتان می‌آورند. به عنوان مثال، سلامت والدین، داشتن خانواده‌ای گرم و صمیمی، موفقیت‌های تحصیلی و شغلی، امکان سفر رفتن، یا کتاب‌هایی که هنوز مطالعه نکرده‌اید، همگی دلایل کوچک و بزرگی هستند که می‌توانند باعث علاقه‌مند شدن به زندگی شوند.

  • بلند شدن پس از زمین خوردن را بیاموزید.

    شکست بخشی از زندگی همه‌ی ماست. شما نه اولین کسی هستید که در کاری ناکام مانده‌اید و نه آخرین نفر. آنچه که شما را به سمت موفقیت می‌برد، توانایی برخاستن پس از شکست است. وقتی با شکست مواجه می‌شوید، بسیاری شما را تشویق می‌کنند که دوباره شروع کنید و مثبت فکر کنید.شاید در چنین لحظه‌ای از خود بپرسید مثبت‌اندیشی چیست؟ پاسخ ساده است. شکست به این معناست که شما تلاش کرده و به سوی هدف خود حرکت کرده‌اید. ممکن است به خاطر شرایط نامساعد یا خستگی موفق نشده باشید.

  • شرایط موجود را بپذیرید.

    بسیاری وقایع و اتفاقات ناگوار وجود دارند، که در زندگی همه ما اتفاق میافتند و ما هیچ کنترلی روی آنها نداریم. این وقایع تا جایی ذهن را درگیر میکنند که ممکن است با خود بگوییم «دیگر هیچ چیز حال من را خوب نخواهد کرد». هدف مثبت اندیشی رفع چنین حالتی است؛ بنابراین میتوان به پاسخ سؤآل مثبت اندیشی چیست؟ این مورد را نیز افزود، مثبت اندیشی پذیرفتن این حقیقت است که ما ربات نیستیم و اتفاقات بد برای ما یا خانواده ما خواهد افتاد. تنها کاری که میتوانیم انجام دهیم، بازیابی خود بعد از این رویدادها و جایگزینی افکار منفی با مثبت است.

  • مدیتیشین داشته باشید.

    مدیتیشن بخش اساسی ورزش یوگا است. این ورزش آن قدر مهم است که باید به عادت تبدیل شود. یوگا ورزش ذهن است؛ در این ورزش شما با تنفس درست و انجام حرکات کششی، روی اندام خود تمرکز کرده و به سلامت جسم و روان به صورت توأم میرسید.

    مدیتیشین نیز بخشی از یوگا است، که شما را با ایجاد یک حالت رهایی در جسم و ذهن، به آرامش و تمرکز میرساند. ایجاد احساس ارزشمندی یکی از اهداف مراقبه است که به مثبت اندیشی بدن کمک بهسزایی می کند.

  • استفاده از سلف کوچینگ

    سلف کوچینگ دیگر شاخه پرکاربرد و مهم زمینه کوچینگ میباشد. این شاخه از کوچینگ دقیقا به بررسی افکار و ویژگی های شخصی فرد میپردازد و سعی میکند شخص را از درون اصلاح کند و زمینه ساز پیشرفت های چشم گیری در حوزه توسعه فردی شخص گردد.

بنابراین، به جای آنکه خود را با افکار منفی شکنجه دهید، تلاش خود را بیشتر کنید و ادامه دهید. پس از شکست، احتمالاً احساس خستگی زیادی خواهید داشت. راه حل آن استراحت است، نه کنار گذاشتن همه چیز.

چگونه مثبت اندیش شویم؟

مثبت اندیشی در قرآن

مثبت اندیشی در قرآن به عنوان یک مفهوم گسترده و مهم مورد توجه قرار گرفته است. قرآن کریم به مؤمنان توصیه می‌کند که در همهٔ امور زندگی به خداوند توکل کنند، صبر پیشه کنند و امید به رحمت و فضل الهی داشته باشند. در زیر به برخی از آیات قرآن که به نوعی به مثبت‌اندیشی اشاره دارند، پرداخته شده است:

  1. توکل بر خداوند:
    “وَمَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا” (سوره طلاق، آیه ۳)
    هر کس به خدا توکل کند، او برایش کافی است. یقیناً خداوند فرمان خود را به انجام می‌رساند.
  2. امید به رحمت الهی:
    “قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ” (سوره زمر، آیه ۵۳)
    ای بندگان من که بر خود اسراف کرده‌اید، از رحمت خداوند نومید نشوید؛ یقیناً خداوند همهٔ گناهان را می‌آمرزد.
  3. صبر و استقامت:
    “يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ” (سوره آل عمران، آیه ۲۰۰)
    ای کسانی که ایمان آورده‌اید، صبر کنید و پایدار باشید و مرابطه کنید و از خدا پروا کنید تا شاید رستگار شوید.
  4. تفکر مثبت دربارهٔ خیر و شر:
    “وَعَسَى أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ” (سوره بقره، آیه ۲۱۶)
    شاید چیزی را دوست نداشته باشید در حالی که خیر شما در آن است و شاید چیزی را دوست داشته باشید در حالی که شر شما در آن است. خداوند می‌داند و شما نمی‌دانید.

این آیات و بسیاری دیگر نشان‌دهندهٔ اهمیت مثبت‌اندیشی، توکل، صبر و امید به رحمت الهی در قرآن کریم هستند. قرآن کریم تأکید دارد که با توکل به خداوند و امید به رحمت او، می‌توان بر مشکلات فائق آمد و به آرامش و موفقیت دست یافت.

مثبت اندیشی در روانشناسی

  • در روانشناسی، مثبت اندیشی به عنوان یک رویکرد و تکنیک مورد استفاده قرار می‌گیرد تا ارتقای روانشناختی و روانی افراد را تسهیل کند. این مفهوم در روانشناسی مثبت، تأکید بر توانمندی‌ها، روانشناسی سلامت و بهبود زندگی فردی دارد. مثبت اندیشی در روانشناسی شامل موارد زیر است:
  • بهبود خودبینی: مثبت اندیشی به شخص کمک می‌کند تا بینشی مثبت از خود و قدرت‌های درونی اش داشته باشد و اعتماد به نفس خود را تقویت کند. این موضوع می‌تواند به توسعه شخصیت و ارتقای روانشناختی کمک کند.
  • انتظار موفقیت: تفکر مثبت به افراد می‌آموزد که به خود اعتماد کنند و انتظار موفقیت داشته باشند. این مهارت باعث می‌شود تا افراد بیشتر به سوی هدف‌هایشان حرکت کنند و از تلاش برای رسیدن به آرزوها و آرمان‌هایشان تحت تأثیر قرار گیرند.
  • توسعه ارتباطات مثبت: مثبت اندیشی به فرد کمک می‌کند تا در برقراری ارتباطات مثبت و سازنده با دیگران موفق‌تر عمل کند. این موضوع شامل ارتباطات خوب با خانواده، دوستان، همکاران و افراد اطراف است که می‌تواند روابط اجتماعی و شبکه‌های اجتماعی را تقویت کند.
  • ایجاد امید و خوش‌بینی: مثبت اندیشی می‌تواند افراد را به سمت ایجاد امید و خوش‌بینی درباره آینده هدایت کند تا افراد بهتر با چالش‌ها و مشکلات زندگی مواجه شوند و به سمت راه‌حل‌ها و فرصت‌های جدید حرکت کنند.

مثبت اندیشی در روانشناسی می‌تواند به افراد کمک کند تا روحیه، انگیزه و خوشبینی خود را بهبود دهند و در طول زندگی با چالش‌ها بهتر مقابله کنند.

 

راه های شناسایی تفکر منفی چیست؟

مطمئن نیستید که صحبتتان با خود مثبت است یا منفی؟ برخی از اشکال رایج گفتگوی منفی با خود عبارت‌اند از:

  • فیلتر کردن: شما جنبه‌های منفی یک موقعیت را بزرگ می‌کنید و تمام موارد مثبت را فیلتر می‌کنید.
  • شخصی‌سازی: وقتی اتفاق بدی رخ می‌دهد، خودبه‌خود خود را مقصر می‌دانید.
  • تک قطبی شدن: شما همه‌چیز را فقط خوب یا بد می‌بینید. هیچ میانه‌ای وجود ندارد. احساس می‌کنید باید کامل باشید و یا کاملاً شکست خورده‌اید.

 

چطور افکار منفی را از ذهنمان دور کنیم؟

شاید از خود بپرسید «چطور مثبت اندیش باشیم و یا چگونه افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنیم؟» در زیر چند نمونه تبدیل افکار منفی به افکار مثبت در جهت پاکسازی ذهن آورده شده است:

گفتگوی منفی

تفکر مثبت

من قبلاً هرگز این کار را نکرده‌ام.

این فرصتی برای یادگیری چیز جدید است.

خیلی پیچیده است.

من از زاویه دیگری به آن می‌پردازم.

من منابع ندارم.

حالا که نیاز مبرم به آن دارم، پس آن را خلق می‌کنم.

هیچ راهی وجود نخواهد داشت.

من می‌توانم سعی کنم آن کار را انجام دهم.

هیچ‌کس تمایلی به برقراری ارتباط با من ندارد.

خواهم دید آیا می‌توانم کانال‌های ارتباطی را باز کنم یا خیر.

من در این مورد بهتر نخواهم شد.

دوباره امتحان می‌کنم.

 

معرفی چند کتاب در زمینه مثبت اندیشی

 

کتاب قدرت مثبت اندیشی

“قدرت مثبت‌اندیشی” نوشته “نورمن وینسنت پیل” یک کتاب فوق‌العاده است که به شما نشان می‌دهد چگونه با تغییر نگرش خود به زندگی، می‌توانید موفقیت‌های بزرگی را در همه جنبه‌های زندگیتان بدست آورید. این کتاب به شما اصول و تکنیک‌هایی را آموزش می‌دهد که به شما کمک می‌کند تا از طریق افکار مثبت و تمرکز بر روی اهداف خود، به بهترین نسخه‌ی خود تبدیل شوید.

با مطالعه این کتاب، شما قدرت مثبت‌اندیشی را در خود کشف خواهید کرد و می‌فهمید که چگونه می‌توانید از این توانایی برای جلب انرژی مثبت و خلق تغییرات مثبت در زندگیتان استفاده کنید. این کتاب می‌تواند یک راهنمای معنوی و الهام‌بخش برای شما باشد تا به سمت موفقیت و خوشبختی حرکت کنید.

کتاب قدرت و فکر مثبت

نویسنده در این اثر با زبانی ساده و روان از قدرت بی نهایت ذهن انسان، تاثیر شگفت انگیز تفکر مثبت در زندگی و به دنبال آن خلق انرژی مضاعف می‌گوید و توضیح می‌دهد چگونه با دست برداشتن از کج خلقی و منفی نگری می‌توان نیروی لازم برای پیشرفت را به دست آورد.

با مطالعه این کتاب، شما می‌توانید مهارت‌های جدیدی برای مدیریت استرس، افزایش اعتماد به نفس و ایجاد تغییرات مثبت در زندگیتان را یاد بگیرید. این کتاب می‌تواند یک منبع الهام‌بخش و تحول‌آفرین برای شما باشد تا به شیوه‌های بهتری به زندگی نگاه کنید و به سمت موفقیت پیش بروید.

کتاب قدرت و فکر مثبت

هدیه رایگان فراکوچ به شما! – کاربرگ مثبت اندیشی فراکوچ

همانطور که میدانید فراکوچ اولین و بزرگترین آکادمی کوچینگ در ایران است و این باعث شده تمام حوزه های کوچینگ را به صورت کامل برای مخاطبین عزیز خود پوشش دهد. 

یکی از زمینه هایی که کوچینگ در آن وارد میشود و توانایی افراد را افزایش میدهد، مهارت مثبت اندیشی است. در همین جهت یک هدیه رایگان برای شما عزیزان تهیه کردیم تا خودتان بتوانید این مهارت را در خود پرورش دهید! این شما و این کاربرگ مثبت اندیشی فراکوچ!

کافیست این صفحه را دانلود کنید و از آن برای خودتان پرینت بگیرید. سپس در طول ماه کاربرگ را پر کنید تا در انتهای ماه از تاثیر شگفت انگیر این مهارت لذت ببرید.

دانلود تصویر باکیفیت کاربرگ

 

جمع بندی:

 در این مقاله خواندیم که مثبت اندیشی روشی است که به ما یاد می‌دهد تا به روشی مثبت و سازنده به ناخوشی‌ها و ناملایمات زندگی نزدیک شویم و در صدد رفع آن‌ها برآییم. در حقیقت، تفکر مثبت مهارتی سودمند است که با کمی تمرین می‌توان به آن دست‌ یافت. در ادامه مقاله، تکنیک‌های مثبت اندیشی را بررسی کردیم و یادگرفتیم که چه استراتژی‌هایی به ما کمک می‌کند تا بتوانیم مهارت‌های مثبت اندیشی خود را تقویت کنیم و افکار مثبت را در خود پرورش دهیم. در حقیقت این ابزارها این توانایی را دارند که منابع مورد نیاز برای پرورش تفکر مثبت و مثبت اندیشی را برای ما فراهم کنند.

با تشکر از شما که وقت خودتان را برای مطالعه این مقاله صرف نمودید. اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی در خصوص دوره های آموزش کوچینگ فراکوچ را دارید، می‌توانید با مشاوران تیم فراکوچ در میان بگذارید.

4.4/5 - (155 امتیاز)

15 دیدگاه برای “با این ۲۳ روش مثبت اندیشی را در خود پرورش دهید!

    • فرحناز فرامرزی نویسنده حوزه کوچینگ و روانشناسی گفته:

      بله آرامش عزیز
      افرادی که به قانون جذب معتقدند، بیان می کنند “که افکار و احساسات شما مانند آهنربا عمل می‌کند و تجربیات مشابهی را به سمت شما جذب خواهد کرد.”
      در مورد قانون جذب ما توی بلاگ “قانون جذب” مفصل در موردش حرف زدیم، یک سر بزن عزیزم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 2024 • تمامی حقوق وبسایت متعلق به آکادمی فراکوچ میباشد.